Komentáre

Volejbalisti sa vracajú po korone. Vlkolinský: Bude to náročné

Volejbalisti košického VK KDS-šport stihli odohrať v novej sezóne tri zápasy (bilancia 2 výhry a 1 prehra), no od 17. októbra nedobrovoľne pauzujú. Strašiak menom korona sa dostal aj do ich šatne a vírus ochromil drvivú väčšinu tímu.

S toľko skloňovanou chorobou sa volejbalisti popasovali ako praví športovci a momentálne sa už pripravujú na návrat do súťažného diania. Ten absolvujú vo štvrtok, keď vo svojej domácej hale privítajú v rámci východniarskeho derby Sláviu Svidník. Nielen o takmer mesačnej prestávke a boji s COVIDOM 19 sme sa pozhovárali s trénerom KDS-šport Richardom Vlkolinským.

Pán tréner, aká bola koronapauza z pohľadu VK KDS-šport?

Ja som v prvom rade šťastný, že sme konečne všetci zdraví. Drvivá väčšina tímu prekonala COVID 19 a snáď budeme mať na istý čas pokoj. Negatívne testy mali iba štyria členovia družstva, vrátane mňa. O hodnotných tréningoch sme teda hovoriť nemohli a pracovali sme vo výrazne obmedzenom režime. Postupne sa k nám našťastie pridávali ďalší a ďalší. Teraz sme už kompletní.

Vy osobne ste sa teda nákaze vyhli. Nemáte obavy, že to môže prísť neskôr?

Iste. Pravdupovediac by som to už mal radšej za sebou, ale na druhej strane som sa tomu snažil vyhýbať, ako sa len dalo. Doma mám totiž malú dcérku a nechcel by som ohroziť rodinu. Uvidíme, či sa tomu dokážem vyhnúť úplne.

Aké boli priebehy liečby v tíme?

Mali sme asi dva, tri prípady straty čuchu a chuti. Drvivá väčšina prípadov však hlásila naozaj veľmi ľahký priebeh liečby.

Foto

Tréner košických volejbalistov očakáva náročný návrat do súťažného diania / KOŠICE ONLINE

Mrzuté zrejme bolo aj to, že volejbal je jedným z mála športov, ktoré môžu pokračovať v súťažnom dianí. A takto to aj tak nemohol využiť…

Je to určite smola a radšej by sme hrali. V priebehu karantény navyše rozhodli o skrátení súťažného programu a to nám absolútne nevyhovuje. Osobne som chcel čo najviac zápasu, ktoré by nám umožnili gradovať formu a zomknúť tím. Máme veľa mladých hráčov, ktorí potrebujú hrať. Takto nás čaká pár kľúčových zápasov a potom rovno play-off. Musíme sa tomu prispôsobiť.

Nakoľko náročný je návrat do športového rytmu?

Je to veľmi ťažké. Tá pauza priniesla veľa škodlivých vecí, ale musíme sa s tým popasovať a vrátiť sa späť. Poviem úprimne – súčasné tréningy vyzerajú strašne. Bojujeme však každú minútu a pomôcť si môžeme iba sami.

Prvý zápas po korone odohráte vo štvrtok. Aký výkon očakávate v derby proti Svidníku?

Bude to určite veľmi ťažké a nemôžem čakať top výkon. Na to pripravujem aj sám seba. Nebude to optimálne, ale urobíme všetko preto, aby sme doma uspeli. Chlapcov nabádam k tomu, aby boli správne nastavení. Po dlhej prestávke by nemal byť problém s chuťou podať oduševnený výkon, otázkou je, ako zareagujú ich telá. Možno to bude vyzerať dobre od úvodu a postupne budeme padať, ale rovnako tak je možné, že začneme zle a bude sa to zlepšovať. Uvidíme a sám som zvedavý na zápas.

ZDROJ:https://www.kosiceonline.sk/volejbalisti-sa-vracaju-po-korone-vlkolinsky-bude-to-narocne?fbclid=IwAR3pyxCw1GMDt0pSAi0eJd126N8Cz44iZ-IwDYv87lpa7zyn4wOvRasQRRI#.X6p8-M7YGO0.facebook

AUTOR: PETER JESENSKÝ

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár