Komentáre

Košickí volejbalisti chystajú na play-off prekvapenie

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice nastúpia v sobotu na domácom ihrisku od 18.30 hod. na úvodný zápas štvrťfinále play-off Edymax extraligy proti Nitre.

Prešovčania cestujú v prvom kole, ktoré sa hrá na dve víťazstvá, do Komárna a Svidník hostí od 18. hodiny Myjavu.

Košickí volejbalisti patria medzi ašpirantov na medailové umiestnenie, hoci posledné duely v nadstavbovej časti im nevyšli podľa predstáv.

 

Dôležitá je psychická príprava

Tesne pred play-off už zverenci trénera Vlkolinského pociťujú miernu nervozitu.

„Štvrťfinále býva špecifické, keďže sa hrá len na dve víťazstvá. Je dôležité sa dobre psychicky pripraviť. Kondične by sme nemali mať problém, ale musíme mať správne nastavené hlavy, pretože ide o všetko. Špecifický je najmä prvý duel, na ktorý sa musíme dobre naladiť,“ uviedol košický blokár Vladimír Kríž.

Tak ako po minulé roky, aj tentoraz si Košičania pripravili na play-off rituál, no zatiaľ ho držia v tajnosti.

„Niečo už máme s chlapcami pripravené, no nebudem prezrádzať. Možno to ľudia uvidia už v prvom zápase, bude to prekvapenie. Bude sa to týkať vizáže, ale keďže máme v tíme viacero pracujúcich, nemôžeme si dovoliť veľké extravagancie, ale skôr klasické veci,“ pousmial sa Kríž.

V Košiciach majú nadštandardné podmienky

Nitra posledné dva zápasy neodohrala, keďže jej hráči odmietli nastúpiť kvôli meškajúcim výplatám.

„Na jednej strane síce nemajú zápasovú prax, ale keď sa dohodnú s klubom, budú určite nabudení a prídu k nám odhodlaní vyhrať. My musíme urobiť všetko pre to, aby sme im v tom zabránili.“

Košickí volejbalisti podobné problémy našťastie nemusia riešiť.

„Košice sú jedným z klubov v našej extralige, ktorý si plní svoje záväzky poctivo. Vedeniu klubu môžeme len poďakovať za to, že nám vytvárajú ideálne prostredie na prácu. Myslím si, že na Slovensku ide o nadštandardné podmienky,“ povedal Kríž.

Aj napriek prehrám v posledných troch stretnutiach sú Košičania vo štvrťfinále s Nitrou favoritom.

„Bude to veľmi ťažké. Ak by sa nám podarilo postúpiť, v semifinále by nás zrejme čakalo Komárno, s ktorým máme vyrovnanú bilanciu. Na druhej strane by sme proti nim mali výhodu domáceho prostredia, o ktoré sa chceme jednoznačne oprieť. Musíme bojovať a hádam sa na konci sezóny dostaví úspech.“

https://kosice.korzar.sme.sk/c/22337322/kosicki-volejbalisti-chystaju-na-play-off-prekvapenie.html

foto: Judita Čermáková

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár