Komentáre

Košice sa znova pokúsia zaskočiť majstra. Jakubov: Máme formu ako hrom

Volejbalisti VK KDS Šport Košice sa dostali do výbornej fazóny.

V poslednom kole základnej časti extraligy uspeli na palubovke Prievidze, slovenského majstra z uplynulých dvoch sezón.

Pripravili mu len druhú prehru v tomto ročníku, premiérovú na domácej pôde.

Košičanom sa vydaril aj vstup do nadstavbovej časti, pred zrakmi vlastných priaznivcov zdolali pred týždňom vicemajstrovskú Nitru.

Na druhom mieste tabuľky si vypracovali už osembodový náskok, na líderskú pozíciu Prievidze strácajú štyri.

„Výsledky naznačujú, že momentálne máme formu ako hrom. Je za nami najvydarenejšia druhá polovica základnej časti, v nej sme prehrali len v Prešove, aj to až v tajbrejku. Drina, ktorú podstupujeme v tréningu, sa vypláca,“ pochvaľuje si opora VK KDS Šport Košice Miroslav Jakubov.

Jeho tím vyhral z posledných desiatich ligových zápasov deväť, okrem spomínanej prehry v Prešove v nich stratil len tri sety.

Idú za cieľmi stanovenými pred sezónou

Už túto sobotu vstúpia košickí volejbalisti znova do jamy levovej.

Trúfajú si po dvoch týždňoch znova vyparatiť husársky kúsok a obrať Prievidzu v jej prostredí o body?

„V prvom zápase u súpera nastúpili domáci s trocha pozmenenou základnou šestkou, šancu dali aj mladším hráčom. Potom sa do hry dostal aj ich tradičný základ, a hoci prvé miesto už mali isté, nemyslím si, že by nechceli vyhrať. Keďže body sa prenášajú, o to viac nás teší, že sme uspeli my. Teraz by sme to radi zopakovali,“ zastrája sa Jakubov.

K smelým plánom oprávňujú košický mančaft aj ich tohtosezónne ambície.

Tréner Richard Vlkolinský v našom rozhovore prednedávnom priznal, že východniari pomýšľajú na extraligové finále.

„Ciele boli stanovené už pred začiatkom sezóny. Tá je však dlhá, môže sa počas nej stať všeličo. Snažíme sa preto ísť postupne, zatiaľ nám to vychádza. Verím, že to tak pôjde ďalej a na konci sa budeme spoločne radovať,“ volí opatrnejší slovník Miroslav Jakubov.

Túži nadviazať na humenský pohárový hetrik

Jeden z cieľov, ktorý skúsený 31-ročný smečiar načrtol, sa týka aj blížiaceho sa Final Four Slovenského pohára.

To sa v dňoch 16. – 17. februára uskutoční v Humennom.

Pre viacerých Košičanov pôjde o špecifické prostredie.

Miroslava Jakubova nevynímajúc.

Ide o humenského rodáka, ktorý bol súčasťou najslávnejšej éry pod vysokými sieťami v tomto meste.

S Humenným sa v rozmedzí rokov 2008 – 2014 tešil zo štyroch slovenských titulov, trikrát s ním uspel v Slovenskom pohári, dvakrát sa mužstvo prebojovalo do osemfinále Challenge Cupu.

„Podvedome už na to myslím. Dovtedy sú ešte pred nami dva ligové zápasy, ale prvoradým v tejto fáze sezóny je pre nás pohár,“ netají Jakubov.

Prezradil tiež, čo pre neho znamená, že sa bude hrať v Humennom.

„Predstavím sa v domácom prostredí, kde som vyrastal. Zažil som tam množstvo zápasov, veľa krásnych momentov i nešťastných prehier. Porazili sme napríklad ´nabúchaný´ Innsbruck či francúzsky Poitiers. Pamätná je aj domáca oslava zisku Slovenského pohára, pretože ligové tituly sme pečatili u súpera. Sú to krásne spomienky, kiežby sme teraz s Košicami triumfovali v pohári znova. Mala by byť plná hala, počul som, že Humenčania sa už na to veľmi tešia.“

Známi si lístky zabezpečia sami

V hľadisku nebude mať Miroslav Jakubov počas humenského vyvrcholenia Slovenského pohára núdzu o rodinných príslušníkov či známych.

Zvýšený záujem o lístky na podujatie, kde zo štyroch účastníkov mužskej časti turnaja budú až tri tímy z východu Slovenska (Košice, Prešov, Svidník, Nitra), ale neeviduje.

„Skoro celé dni trávim v Košiciach, takže si ich zaobstarajú sami,“ usmial sa bez jedného centimetra dvojmetrový pohoďák so 41 štartmi v slovenskej reprezentácii.

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár