Komentáre

Svidník zdolal Košice 3:2 a postúpil do semifinále

Kvarteto semifinalistov extraligy mužov doplnili v stredu volejbalisti TJ Slávia Svidník. V rozhodujúcom treťom zápase štvrťfinále vyhrali zverenci Petra Tholta nad VK KDS Šport Košice 3:2 a v sérii triumfovali 2:1 na zápasy. V semifinále sa stretnú v repríze finále Slovenského pohára s VK Prievidza.

Do semifinále play off postúpil Svidník prvýkrát od sezóny 2013-2014, kedy sa prebojoval až do bojov o zlato. Na druhej strane Košice po bronze z predminulej sezóny a štvrtom mieste z minulej budú tentokrát medzi štyrmi najlepšími tímami chýbať. V sérii o 5.-8. miesto sa stretnú s COP Trenčín. Semifinálové série aj súboje o 5.-8. miesto sa začínajú v sobotu 10. marca.

Extraliga mužov, štvrťfinále play off, 3. zápas (na 2 víťazstvá):
TJ Slávia Svidník – VK KDS Šport Košice 3:2 (-23, 18, -15, 15, 10) – konečný stav série 2:1, Svidník postúpil do semifinále
Rozhodovali: Tiňo a Porvazník, 256 divákov.
Svidník: Matušovský 5, J. Hriňák 4, Ciupa 12, Majcher 8, Pietrzak 21, Lux 13, liberá Kalužný a S. Paňko (R. Vitko 0, Ščerba 1, Suchanič 2, Oleárnik 0, Markovič 0). Tréner: P. Tholt.
Košice: Kasperkevič 0, Jakubov 18, Kríž 6, Lamanec 10, M. Sopko ml. 17, Labík 4, libero M. Vitko (Kopka 0, Smolej 2, Pizur 5, Šompľak 2, Tesarčík 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Samuel Paňko (Svidník)

Košice mali zápas dobre rozbehnutý, keď viedli 1:0 a potom 2:1 na sety, ale domáci volejbalisti napokon duel otočili. V tajbrejku získal Svidník rozhodujúci náskok pri podaní Marcela Luxa, keď viedol 5:1. Košice síce znížili na rozdiel bodu, ale v druhej polovici domáci dominovali a na radosť zaplnenej haly oslávili postup do semifinále.

Peter Tholt, tréner Svidníka: “Myslím si, že táto východniarska séria si zaslúžila takýto dramatický zápas. Moji chalani dali do toho srdce a bojovnosť. V tajbrejku sme hrali veľmi odvážne a preto sme vyhrali. Chalanom gratulujem.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Okrem prihrávky bol Svidník vo všetkom lepší, preto vyhral.”

/Hlasy Antónia Dzurjuvová/

Najbližší program extraligy mužov:
Sobota 10. marca:
Semifinále – 1. zápasy (na 3 víťazstvá)
14:00 VK Prievidza – TJ Slávia Svidník
16:30 VKP Bystrina SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov (hrá sa v ŠH Mladosť v Bratislave)

o 5.-8. miesto – 1. zápasy (na 2 víťazstvá):
18:00 Spartak Myjava – MVK Zvolen
19:00 VK KDS Šport Košice – COP Trenčín

Zdroj:http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_svidnik-zdolal-kosice-3-2-a-po

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár