Komentáre

Košickí volejbalisti prešli nadstavbou ako nôž maslom, na Svidník si veria

To, čo košickým volejbalistom uprel skúpy december, vrátil mu plným priehrštím štedrý január.

Záver kalendárneho roka 2017 zverencom Richarda Vlkolinského neprial a v rámci extraligy, MEVZA Cupu a Vyzývacieho pohára prehrali sedem z ôsmich stretnutí. Príchodom nového roka sa však karta otočila a nadstavbovou skupinou o 5. až 9. miesto prešli Košičania ako nôž maslom. Vyhrať dokázali všetkých osem zápasov, pričom celkovo stratili iba dva sety!

„V šatni sme si vysvetlili pár vecí. S trénerom i medzi sebou. V športe to tak býva, že prichádza i pokles formy, ale teraz sme späť na dobrej ceste,“ pochvaľuje si libero Marián Vitko.

Pozitívnu zmenu vníma veľmi dobre aj smečiar Martin Sopko. „Zmenili sme systém, tréningový proces a ako sa hovorí, po každej búrke vychádza slnko. Museli sme to prečkať, hodili sme starý rok za hlavu a hoci sme teraz hrali vo výkonnostne slabšej skupine, prešli sme ňou sebavedomo a vo forme. V rámci Slovenského pohára sme navyše vyradili Prešov a to je pred play-off dobrý signál.“

S nadstavbou sa Košičania rozlúčili suverénnym víťazstvom nad Starou Ľubovňou, ktorej povolili v jednotlivých setoch iba 15,16 a 10 bodov.

„Ľubovňu sme k ničomu nepustili. Hrali sme si svoj systém a viac-menej sme sa už pripravovali na play-off proti Svidníku,“ vyslovil sa po hladkom triumfom Marián Vitko, pre ktorého bude mať štvrťfinálová séria proti materskému klubu špeciálnu príchuť. „Keďže hrá brat vo Svidníku, tak rodina nám bude fandiť pol na pol. Verím však, že na mojej strane budú aspoň kamaráti.“

Svidník patrí medzi príjemné prekvapenia sezóny a hoci je cieľom Košičanov jednoznačne postup, Martin Sopko nečaká nič jednoduché.

„Rozhodovať bude každý detail. Myslím si, že so Svidníkom budeme najvyrovnanejšou dvojicou a dovolím si povedať, že Svidník nebude mať ľahkú cestu. Ich jedinou výhodou je, že začnú v domácom prostredí. Vieme, že odohrali výborný Slovenský pohár, ale našim cieľom je vyhrať u nich a potom doma. Berieme iba postup.“

Marián Vitko prestúpil do Košíc práve zo Svidníka a tím súpera má dokonale zmapovaný.

„Svidník má veľmi vyrovnaný tím a myslím si, že v tejto sezóne prekvapil všetkých. Pôjdeme však do nich naplno a našim jednoznačným cieľom je boj o medaily. Základom úspechu bude dobre odpodávať a odprihrávať,“ dodal Vitko.

VK KDS Šport Košice – VKM Stará Ľubovňa 3:0 (15, 16, 10)

Rozhodovali: Mil. Smolko a Čuntala, 100 divákov.

Košice: Šompľak 3, Smolej 4, Bališin 6, Jakubov 16, M. Sopko ml. 11, Labík 11, libero M. Vitko (Kasperkevič 0, Kríž 0, Tesarčík 1). Tréner: R. Vlkolinský.

S. Ľubovňa: Folvarčík 5, Maroš Sopko 1, Imrich 4, Faron 5, Kandráč 3, Buvalič 1, libero Greizinger (Pavlík 0, Peleščák 2). Tréner: J. Senko.

Zdroj:https://www.kosiceonline.sk/kosicki-volejbalisti-presli-nadstavbou-ako-noz-maslom-na-svidnik-si-veria
Foto: KOŠICE ONLINE

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár