Komentáre

Košice vyhrali v Myjave 3:0, Lamanec pokoril hranicu 300 bodov

Košice vyhrali na Kopaniciach jasne 3:0. FOTO: Vladimír Domen

Volejbalisti VK KDS Šport Košice vyhrali v nedeľňajšom zápase 6. kola nadstavbovej časti skupiny o 5.-9. miesto na palubovke Spartaka Myjava 3:0. Kopaničiari tak nevyužili šancu dotiahnuť sa v počte víťazstiev na svojho súpera.

Do zostavy východniarov sa po zranení členka vrátil smečiar Martin Sopko ml., ktorý nastúpil prvýkrát v roku 2018. Košičania boli lepší vo všetkých činnostiach a odčinili prehru 1:3 z 13. decembra na palubovke Myjavy. Najlepším hráčom duelu sa stal univerzál Košíc Patrik Lamanec, ktorý zaznamenal 15 bodov a po Šimonovi Kozákovi z COP Trenčín sa stal druhým hráčom, ktorý pokoril 300 bodovú métu. Na konte má celkovo 312 bodov a je na čele štatistík celej extraligy. S priemerom 4,33 bodu na set je druhý za Kozákom (4,9).

Košice sa najbližšie stretnú 28. 1. so Zvolenom, Myjava má v 7. kole voľno a v 8. sa predstaví na palubovke Zvolena. Oba tímy čaká v piatok 2. februára štvrťfinále Slovenského pohára v Prievidzi. Košice si zmerajú sily s Prešovom a Myjava nastúpi proti Svidníku.

Extraliga mužov – nadstavbová časť
skupina o 5.-9. miesto – 6. kolo
TJ Spartak Myjava – VK KDS Šport Košice 0:3 (-21, -20, -19)
Rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Tiršel, 219 divákov.
Myjava: Konc 5, Zeman 6, J. Petráš 12, Ihnát 10, Tarabus 7, Valo 2, libero T. Patúc (Pokopec 0, Jalovecký 0, Vašek 0, Holinga 0). Tréner: Ľ. Šalata.
Košice: Bališin 8, Kasperkevič 2, Jakubov 8, Kríž 7, Lamanec 15, M. Sopko ml. 9, libero M. Vitko (Haky 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Patrik Lamanec (Košice)

Zápas bolo od začiatku v réžii Košíc. Celé stretnutie boli lepší a zaslúžene si odvážajú 3 body za víťazstvo bez straty setu. Domáci slabo servovali a celkovo odohrali zlý zápas.

Ľuboslav Šalata, tréner Myjavy: “Košice zvíťazili absolútne zaslúžene, pretože dnes mali na každej pozícii lepšieho hráča. Moje družstvo doplatilo na vlastnú naivitu a zlyhali sme v hernej disciplíne.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Dnes sme odohrali dobré stretnutie. Všetci hráči, ktorí sa zapojili do hry, skončili v plusových číslach. To je veľmi potešujúce. Domáci urobili veľké množstvo vlastných chýb a za to sme ich trestali.”

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár