Komentáre

Košických volejbalistov nasadili priamo do šestnásťfinále

BRATISLAVA, KOŠICE. Dvoch mužských a jedného ženského klubového zástupcu má Slovensko v decembrovom šestnásťfinále Vyzývacieho pohára volejbalistov, resp. volejbalistiek 2017/2018.

Sú nimi VK KDS Šport Košice, VKP Bystrina SPU Nitra a Strabag Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava.

V novembrovom 2. kole sa predstavili tri kluby zo SR – hráči TJ Spartak Myjava a hráčky VK Slávia EU Bratislava neuspeli v konfrontácii s rakúskymi družstvami, Nitrania prekonali tím maďarského klubu Fino Kaposvár (3:2 vonku, 3:0 doma).

Myjavčania nestačili na tím Union Raiffeisen Waldviertel (3:1 doma, vonku 0:3 a prehra 13:15 v zlatom sete), “slávistky” na družstvo UVC Holding Graz (1:3 doma, 0:3 vonku).

Na Košičanov sa usmialo šťastie

Na Košičanov a Strabag FTVŠ UK sa pri žrebe usmialo šťastie a nasadili ich priamo do šestnásťfinále.

Košičania v šestnásťfinále nastúpia proti tímu rumunského CSA Steaua Bukurešť.

Prvý zápas odohrajú v stredu 6. 12. o 19.00 h v Humennom, odvetu 20. 12. o 17.00 h SEČ v Bukurešti.

Na úspešného čakajú v osemfinále súboje proti postupujúcemu z dvojice Benfica Lisabon (Portug.) – UVC Holding Graz (Rak.).

Nitrania si v šestnásťfinále zmerajú sily s favorizovaným mužstvom tureckého Maliye Milli Piyango SK Ankara. Prvý duel je na programe vo štvrtok 7. 12. o 18.00 h v Nitre, odveta 20. 12. o 16.00 h SEČ v Ankare. Postupujúci bude v osemfinále čeliť lepšiemu z dua Lausanne UC (Švaj.) – Stroitel Minsk (Biel.).

Hráčky Strabag FTVŠ UK budú v šestnásťfinále čeliť družstvu bosnianskeho ŽOK Gacko. Prvé meranie síl naplánovali na 14. 12., uskutoční sa v bratislavskej ŠH Mladosť o 17.00 h. Termín odvety zatiaľ nie je známy. Víťaz tejto konfrontácie v osemfinále nastúpi proti postupujúcemu z dvojice UVC Holding Graz (Rak.) – Dinamo Krasnodar (Rus.).

Foto:sita

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár