Komentáre

Zvládli aj vlastný útlm

Volejbalisti VK KDS-šport Košice privítali v sobotu večer na svojej palubovke nováčika extraligy zo Zvolena. Do úvodného setu vlietli žlto-modrí ako víchor a svojmu súperovi nedali šancu, dovolili mu iba desať bodov. 

V ďalších dvoch však Zvolenčania ukázali, prečo v minulom kole dokázali poraziť Prešov. Napriek tomu Košičania prekvapenie nepripustili a Zvolen porazili presvedčivo, 3:0 na sety.

Zápas pod kontrolou

Po prvom sete to vyzeralo na rýchly proces. Zdalo sa, že nováčik spod Pustého hradu si prišiel do Košíc po poriadnu nádielku. Opak bol však pravdou, v ďalšom priebehu hry domácim prestala fungovať súhra a Zvolenčania tú svoju naopak akoby našli.

„ Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať. Vedeli sme, že nás nečaká nič jednoduché, keďže Zvolen dokázal v minulom kole poraziť Prešov. Do zápasu sme vstúpili poriadne namotivovaní, potom nám to však začalo trocha škrípať. Zhoršili sme sa na príjme aj na servise, ale som rád, že sme to ustáli a zdolali ich v najkratšom možnom čase.“  vydýchol si 30-ročný domáci smečiar Miroslav Jakubov, autor desiatich bodov.

Ľahkú stratu koncentrácie si všimol aj domáci tréner Richard Vlkolinský „ Stáva sa, že po tak jednoducho získaných setoch, ako bol ten prvý, príde útlm. Myslím si však, že sme tento zápas mali pod kontrolou.“

V priebehu štyroch dní tri zápasy

Tento týždeň bude pre volejbalistov Košíc poriadne hektický. V priebehu štyroch dní odohrajú tri zápasy. Náročnosť tohto programu si uvedomujú aj hráči, preto minulotýždňové voľno využili radšej na poriadny tréning. „ Cez týždeň asi veľa nenatrénujeme, tak sme si cez voľno dali poriadne zabrať. Čaká nás ťažký týždeň, verím však, že zužitkujeme túto prípravu v zápasoch.“ povedal odhodlane skúsený Jakubov.

Sériu zápasov odštartujú v stredu na palubovke Svidníka. V minulej sezóne mali s týmto tímom žlto-modrí pozitívnu bilanciu, avšak tréner Vlkolinský to neberie ako smerodajný faktor. „Svidník sa zmenil. Pred sezónou sa výrazne posilnil, je to úplne iné družstvo. Očakávam ťažký zápas, pred dobrou kulisou, keďže vo Svidníku vládne vždy výborná volejbalová atmosféra.“

Vzácne vyrovnaná tabuľka

V tabuľke volejbalovej extraligy je na vrchných priečkach poriadna tlačenica. Na vedúci tím z Nitry sa doťahujú Svidník či legionármi posilnená Prievidza. Volejbalistom Košíc aktuálne patri štvrtá priečka. Zdá sa, že nikto nikoho nemôže podceniť a nový ročník volejbalovej extraligy ponúkne ešte veľa zaujímavého.

„ Myslím si, že naša extraliga má čo ponúknuť. Pôsobia v nej zahraniční hráči a svoje miesto majú aj mladí. Postupne sa vracajú do extraligy aj bývalí reprezentanti, ktorí si dlhé roky budovali meno v zahraničí, aby odovzdávali svoje skúsenosti práve mladým. Myslím si, že v tejto sezóne bude liga opäť o niečo kvalitnejšia,“ dodal Vlkolinský.

Autor: Matúš Kozáček
Foto: Iveta Vaculová
Zdroj:http://kosicednes.sk/sport-ine/zvladli-aj-vlastny-utlm/

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár