Komentáre

Košický obrat, prvé víťazstvo Starej Ľubovne, Myjava zdolala Svidník

V troch sobotňajších dueloch 8. kola extraligy mužov sa zrodili domáce víťazstvá. Najviac sa na neho nadreli volejbalisti Košíc, ktorí otočili duel s Prievidzou z 0:2 a upevnili si 2. miesto v tabuľke. Majú však o zápas menej ako prvá Nitra.

V zápase dvoch tímov, ktoré čakali na víťazstvo, sa z prvých bodov v sezóne tešila Stará Ľubovňa, ktorá zdolala v troch setoch Trenčín. Prvé dva sety rozhodli domáci v tesných koncovkách, tretí mali už jasne v rukách.

Ani set nestratili doma volejbalisti Myjavy, ktorí zdolali Svidník a napravili si aspoň takto chuť po stredajšej prehre 1:3 v Challenge Cupe so slovinským Kamnikom.

Vo štvrtkovej televíznej predohrávke 8. kola vyhrala Nitra nad Komárnom 3:1.

Extraliga mužov sa bude hrať aj v nedeľu, keď sú na programe dva zápasy 9. kola. Majstrovský Prešov privíta od 16:00 Starú Ľubovňu a Komárno hostí od 16:00 Myjavu.

Volejbalová extraliga mužov, 8. kolo:
VK KDS Šport Košice – VK Prievidza 3:2 (-21, -28, 22, 16, 9) – štatistika
Zápas trval: 126 minút, rozhodovali: I. Porvazník a P. Höger, 469 divákov.
Košice: Kasperkevič 4, Jakubov 3, Kríž 7, Sarnecki 31, Javorčík 23, Bališin 8, liberá Barlík a Haky (Hudák 13, Maroš Sopko 1, Čupka 0). Tréner: R. Vlkolinský.
Prievidza: Gorski 5, Pavelka 16, Šimko 11, Rodriguez 14, Savio 10, M. Hukel 14, libero Hraňo (Michalec 1, Slubowski 0, Kudra 0). Tréner: J. Vlk.

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Prehrávali sme zaslúžene 0:2 po veľkých sériach nevynútených chýb. Ak sme sa chceli vrátiť do zápasu, tak sme museli hru spresniť. Po kolísavom treťom sete sme všetko stabilizovali na požadovanú úroveň. Štvrtý a piaty set bol v našej réžii.”

Jaroslav Vlk, tréner Prievidze: “Prišli sme s cieľom byť úspešní v zápase, darilo sa nám to v prvých dvoch setoch, kde sme dobre bránili a útočili. V treťom sete sme neuhrali koncovku setu. Domáci sa rozohrali k lepšiemu výkonu a my sme sa dostavali pod tlak na príjme. Následne to bolo ťažšie v útočnej fáze.”

TJ Spartak Myjava – Agroekofarma Slávia Svidník 3:0 (21, 23, 23) - štatistika
Zápas trval: 70 minút, rozhodovali: M. Sarka a L. Královič, 250 divákov.
Myjava: Hauer 1, Mračko 12, Piovarči 10, Katona 6, Pokopec 10, libero Vydarený (Konc 1, Leškanič 0, Müller 0). Tréner: M. Pipa.
Svidník: Soták 0, Mikula 15, Skasko 4, Lamanec 14, Ščerba 5, Labik 5, libero Vitko (Majcher 0, J. Hriňák 2). Tréner: P. Tholt.

Na palubovke Spartaku Myjava sa odohralo veľmi podpriemerné extraligové stretnutie. Od začiatku zápasu sa prejavila väčšia skúsenosť a kvalita na strane Myjavy. Svidník bojoval celý zápas, ale na domácich to nestačilo. Veľa nevynútených chýb a nepresných podaní na oboch stranách nepriniesol kvalitný volejbal. Potešilo snáď iba zapojenie mladých hráčov na oboch stranách.

Martin Pipa, tréner Myjavy: “Som rád, že sme zvíťazili bez straty setu. Kvalita zápasu bola slabá, no 3 body berieme. Zajtra nás čaká zápas proti VKP Komárno. Pokiaľ chceme byť úspešní, musíme zahrať kvalitnejšie ako dnes.”

Peter Tholt, tréner Svidníka: “Som veľmi sklamaný výkonom a prístupom mojich hráčov. Toto si preberieme spolu s hráčmi v kabíne, takto odovzdaný zápas si z našej strany je trestuhodný. Domácim blahoželám k 3 bodom.”

VKM Stará Ľubovňa – COP Trenčín (25, 25, 16) - štatistika
Zápas trval: 79 minút, rozhodovali: D. Daruša a P. Malík, 150 divákov.
Stará Ľubovňa: Matušovský 6, S. Lampart 1, Malachovský 13, Faron 7, Šoltys 7, Németh 12, libero M. Senko. Tréner: J. Senko.
Trenčín: M. Petráš 18, Horváth 2, J. Petráš 8, Firkaľ 16, J. Kováč 5, Jančura 2, libero Kyšeľa (Barták 1, Rak 0). Tréner: I. Hiadlovský.

Ján Senko, tréner Starej Ľubovne: “Prvé dva sety boli vyrovnané. Obe družstvá urobili približne rovnaký počet chýb, ale rozhodli koncovky, v ktorých sme boli lepší a sústredenejší. Tretí set bol v našej réžii, urobili sme si náskok hlavne servisom, súper začal robiť veľa útočných chýb a dominancia bola na našej strane.”

Ivan Hiadlovský, tréner Trenčína: “V prvom rade gratulujem domácim k prvému víťazstvu a prvým bodom v sezóne. Mám dva momenty, ktoré ma rozladili. Prvý je, že sme sem prišli zvíťaziť a druhý naša neschopnosť dotiahnuť prvý a druhý set do víťazného konca.”

Tabuľky, štatistiky a viac info o extralige TU

ARCHÍV SPRÁV

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár