Komentáre

Vlkolinský sa do tabuľky nepozerá, nie je to jeho koníček

Volejbalisti VK KDS Šport Košice sú po poslednom kole jediným tímom extraligy, ktorý ešte neokúsil trpkosť prehry. Zverenci trénera Vlkolinského zdolali Nitru na jej palubovke 3:2 a natiahli svoju víťaznú šnúru na štyri zápasy. K tímu sa z Prešova na hosťovanie pripojil Michal Hudák.

KOŠICE. V Nitre viedli Košičania už 2:0 na sety, no domáci nezložili zbrane a po zlepšenom výkone dokázali stretnutie dostať až do rozhodujúceho piateho setu. V ňom však boli úspešnejší košickí volejbalisti.

„Pred zápasom sme si rozobrali veci, ktoré by mohli na Nitru platiť. Išlo o herné fragmenty, ktoré sa v stretnutí môžu objaviť a my sme si na nich pripravili alternatívne riešenia. V úvodných dvoch setoch sme udávali tón hry, boli sme aktívnejší a dôraznejší. Sami sme sa však vyhodili z tempa v druhom sete, ktorý sme viedli 14:7 a napokon sme v ňom ešte aj prehrávali o bod, no dokázali sme ho získať. V treťom sete nám súper už v úvode odskočil a tak sme ho radšej zabalili. Zápas vyústil do tajbrejku, v ktorom sme zopakovali výkon z prvých dvoch setov a s prehľadom sme ho zvládli,“ povedal košický tréner Richard Vlkolinský.

Hudák je jeho „dieťa“

Košice získali v rámci hosťovania z Prešova smečiara Michala Hudáka, ktorého tréner Vlkolinský veľmi dobre pozná.

„Mišo Hudák je také moje volejbalové dieťa. V mládežníckych kategóriách vyrastal pri mne v Prešove a následne v Humennom. Podarilo sa nám spolu získať kompletnú zbierku v rámci mládežníckych úspechov. Poznám ho dlhé roky a o jeho kvalitách nasvedčuje aj fakt, že nastupoval v ostrých zápasoch Challenge cupu a bol tam platným hráčom. Z môjho pohľadu ide o jedného z najvariabilnejších smečiarov v extralige a myslím si, že pre nás bude prínosom,“ povedal Vlkolinský.

Košickí volejbalisti sú so štyrmi víťazstvami na čele extraligového pelotónu. Pre tím, ktorý ešte v minulej sezóne okupoval posledné priečky tabuľky je to radikálna zmena.

„Nezvyknem sa pozerať do tabuľky, to nie je môj koníček. Už na začiatku som aj hráčom hovoril, že naša príprava bude zasahovať aj do úvodu extraligy. Stále sme ešte vo fáze budovania ideálnej chémie v mužstve, ktorá je myslím kľúčovým faktorom k úspechu. V našej hre sa ešte objavujú určité chyby, ktoré ma ale neprekvapujú, pretože pred zápasom v Nitre sme mali za sebou presne sto tréningov, takže sme stále len na začiatku.“

Komárno má najlepšieho nahrávača

V sobotu o 19. hod. sa predstavia zverenci trénera Vlkolinského na domácej palubovke v súboji s úradujúcim vicemajstrom z Komárna.

„Ich skladba kádra sa oproti minulej sezóne takmer nezmenila. Ja osobne ich považujem stále za jedných z favoritov celej extraligy a taktiež budú aj favoritom v sobotňajšom zápase. Očakávať od nich môžeme to, čím disponovali vlani. Silná útočná hra, ktorá je podporená podľa môjho názoru najlepším nahrávačom v extralige Tomášom Hollým. Bude záležať od toho, ako sa na nich cez týždeň pripravíme a aká bude herná disciplína v samotnom zápase a čo z toho vyplynie,“ povedal Vlkolinský.

 

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/8050510/vlkolinsky-sa-do-tabulky-nepozera-nie-je-to-jeho-konicek.html#ixzz3pmRcMYei

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár