Komentáre

Vyrovnaný zápas vo Svidníku

Z hráčov Slávie Svidník sa stávajú experti na päťsetové stretnutia. Tajbrejk si zahrali v posledných troch vystúpeniach, celkovo ich majú v nadstavbe na konte štyri. Napriek tomu, že Košičania viedli v úvode 3:0, 5:2, či 7:5, prvý set patril domácim, ktorí si v jeho druhej polovici získali až šesťbodový náskok a komfortne sa ujali vedenia 1:0. Druhý set mal na začiatku podobný priebeh len s tým rozdielom, že hostia diktovali na palubovke scenár ďalej, pričom postupne odskočili Slávii až na osem lôpt (21:13) a tento rozdiel si už udržali. Najvyrovnanejšiu koncovku ponúklo tretie dejstvo, od stavu 19:18 boli istejší hráči Svidníka a viedli 2:1. Štvrtý set mali od prvého technického timeoutu suverénne pod kontrolou hostia, čím si vynútili tajbrejk. V ňom držali opraty pevne v rukách domáci a po hladkej jazde (5:0, 8:1, 13:4) si pripísali na konto celkové víťazstvo.

Peter Tholt, tréner Svidníka: “V troch setoch, ktoré sme vyhrali, sme hrali naozaj veľmi dobre. Naopak, v druhom a štvrtom sete, kde sme neuspeli, sme sa trápili na prihrávke, navyše sme pôsobili trošku apatickým dojmom a nedokázali sme zdvihnúť hlavy. Tajbrejk sme však opäť zvládli výborne, pričom sme si pomohli servisom.”

Radovan Škvarek, tréner Košíc: “V prvých štyroch setoch bolo vidieť, že obidva tímy majú svoje taktické zámery a podľa toho, ako sa ich darilo hráčom plniť, mali raz navrch domáci, raz my. Za dôležitý moment považujem Mikulove podanie ešte v treťom sete, kedy nám domáci odskočili. Keby sme tento set vyhrali, mohol mať zápas iný priebeh. Nakoniec sa stretnutie lámalo v tajbrejku, ktorý sme absolútne nezvládli. Do Svidníka sme cestovali dve hodiny a v piatom sete ako keby sme na ihrisku neboli, preto sa idem chlapcov opýtať, čo to malo znamenať.”

VK Slávia Svidník – VK KDS Šport Košice 3:2 (18, -17, 20, -16, 5) - štatistika
103 min, rozhodovali: Drobňák a Tiňo, 324 divákov.
Svidník: Kuchárik 5, Mikula 22, Labik 6, Skasko 13, Goban 9, Soták (libero Vitko, Jurko 2, Krazalkovič 1, Lamanec 8). Tréner: P. Tholt.
Košice: Vokál 3, Savio 23, Sopko 5, Škvarek 5, Németh 13, Kríž 9 (libero Haky, Nagy 3, Šimoňák). Tréner: R. Škvarek.

Zdroj: SVF

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár