Komentáre

Dopravári sa naladili na sviatky výhrou, Hriňák bude vaľkať a lepkať pirohy

Volejbalisti VK KDS-šport Košice ukončia rok 2020 vo víťaznej nálade. Po prehrách s Bratislavou a Prešovom uspeli vo svojom záverečnom predsviatočnom súboji proti Trenčínu 3:1.
„Čakali sme možno ľahký priebeh a to bola možno tá chyba. Netreba súpera podceňovať a musíme hrať stále svoju hru. V niektorých momentoch sme sa im prispôsobili a zbytočne sme veľa kazili,“ skonštatoval nahrávač Jakub Hriňák.

„Dopravári“ začali výborne. Do zápasu vykročili vedením 6:0 a prvý set vyhrali na trinásť bodov. Potom však poľavili a mladý súper spod Čákovho hradu to využil. Trenčania vyhrali druhý set a poriadne hrýzli aj v tom treťom. Favorit však prekvapenie nepripustil a záverečné dva sety vyhral na 18 bodov. Tréner Richard Vlkolinský spokojný nebol a vyjadroval to aj zvýšený hlas počas pozápasového príhovoru k mužstvu.

„Vyčítal nám hlavne zbytočné chyby, ktoré sa týkali aj servisu. Mali sme to hrať taktickejšie a neprodukovali sme hru nastavenú pre tento zápas. Nečudujem sa preto jeho nervozite,“ podotkol Hriňák.

Spokojný bol naopak tréner hostí Erik Gábor.

„Momentálne trénujeme iba raz za deň, pretože chlapci majú ráno dištančné vzdelávanie. Vzhľadom na to som s týmto výkonom veľmi spokojný. V prvom sete sme nevedeli eliminovať výborný servis súpera, ale od druhého sme hrali veľmi dobrý volejbal. Prekvapilo ma, ako dobre sme zvládli druhý set. Mali sme ho pod kontrolou. Vo zvyšnej časti zápasu rozhodlo podanie Lamanca a Goča. Nevedeli sme si dobre prihrať a Košice nám odskočili. S výkonom som však spokojní. Sú to všetko mladí chlapci a každý dobrý set je pre nás dôvodom na spokojnosť a povzbudenie,“ vyslovil sa Gábor.
Trenčania končia kalendárny rok bez jediného víťazstva, Košičanom patrí v priebežnej tabuľke šiesta pozícia s vyrovnanou bilanciou 5 víťazstiev a 5 prehier.

„Bol to taký zvláštny rok. Tá korona spôsobila niekoľko prestávok a s prípravou sme tak začínali viackrát. Chýbal klasický herný rytmus a ostáva veriť, že v novom roku to už bude opäť normálne. Po tej korone sme sa snažili pozbierať a pomaličky sa to dvíhalo. Verím, že to už bude iba lepšie. Cez sviatky si trochu oddýchneme a potom do toho pôjdeme opäť naplno,“ okomentoval ťažký záver všeobecne náročného roka Jakub Hriňák. Najkrajšie sviatky roka plánuje stráviť doma v Humennom. „Našťastie mi vyšlo pracovné voľno na Vianoce i na Silvestra a tak by som si mal užiť sviatky doma s rodinou.“

Okrem rodinnej pohody s najbližšími sa samozrejme teší aj na klasické východniarsky zvyky.

„Na čelo si mažeme med, prekrojíme jablko a pod obrus dávame peniaze. Malo by nám to privolať úspešný a bohatý nový rok,“ pousmial sa Jakub, podľa ktorého však hlavne finančná mágia veľmi nevychádza. „Zatiaľ sa to nedarí, ale snáď to raz príde.“

Na štedrovečernom stole nebudú chýbať kapustnica a zemiakový šalát s kaprom. „Našou špecialitkou sú však aj zemiakovo-bryndzové pirohy. Ich prípravu som dostal za úlohu tento rok ja. Takže budem vaľkať a lepkať,“ dodal s úsmevom na tvári nahrávač VK KDS-šport Jakub Hriňák.

VK KDS ŠPORT KOŠICE – ŠŠ VOLEJBAL TRENČÍN 3:1 (13, -22, 18, 18)
Rozhodovali: Sluk a Niklová, bez divákov.

Košice: Jendrejčák 7, Lamanec 16, M. Sopko ml. 14, Pizur 4, Goč 12, Smolej 10, liberá Kurej a Marčok (Vysoký 0, J. Hriňák 1, Tesarčík 4, Machovec 1). Tréner: R. Vlkolinský.
Trenčín: Hlaváč 1, Turčáni 14, Baslar 4, Vančo 15, Volčko 4, Billich 8, libero Nebus (Murgaš 0, Kán 0). Družstvo viedol: E. Gábor.

Hráči zápasu: Martin Sopko ml. (Košice) – Lukáš Hlaváč (Trenčín)
ZDROJ: https://www.kosiceonline.sk/dopravari-sa-naladili-na-sviatky-vyhrou-hrinak-bude-valkat-a-lepkat-pirohy
AUTOR: Peter Jesenský

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár