Komentáre

Košice odštartovali sezónu úspešne. Nad VKP Bratislava vyhrali 3:1

Volejbalisti VK KDS Šport Košice vstúpili do novej extraligovej sezóny úspešne. Zverenci Richarda Vlkolinského vyhrali v jedinom sobotňajšom zápase 1. kola nad nováčikom najvyššej súťaže VKP Bratislava 3:1.

Domáci volejbalisti zvládli prvé dva sety a dobre rozbehnutý mali aj tretí, ale nedotiahli do úspešného konca vedenie 19:16 a 23:21. Hostia sériou štyroch bodov napokon získali tretí set a znížili na 1:2. V kvalitnom zápase sa napokon tešili Košičania, keď v závere odolali tlaku hostí a štvrtý set získali v pomere 25:23.

Domáci dominovali vo všetkých štatistických ukazovateľoch okre prihrávky (esá 7:5, bloky 15:9). Najviac bodujúcim hráčom bol domáci univerzál Patrik Lamanec (26 bodov, 2 esá), za hostí nazbieral 21 bodov (3 bloky) univerzál Ľuboš Kostoláni. Po štyri bloky si pripísali domáci Samuel Goč a Ján Jendrejčák.

V akcii smečiar VKP Marek Gergely proti košickému bloku. FOTO: TASR

Košičania sa v extraligovom zápase s VKP Bratislava stretli prvýkrát v histórii. “Policajti” totiž hrali v hlavnom meste v najvyššej súťaži naposledy v sezóne 2011/12, kedy ešte košický klub posôbil v 1. lige. Krátky návrat na extraligové palubovky zaznamenal v druhom sete univerzál VKP Boris Demeter. Tridsaťosemročný volejbalista sa predtým lúčil s kariérou 19. apríla 2015 v drese Spartak VKP Komárno po štvrtom finálovom zápase s VK MIRAD PU Prešov.

Prázdne tribúny v košickej hale. Pre nariadenie ÚVZ mohlo byť na zápase len 50 ľudí vrátane športovcov. FOTO: TASR

Ďalšie zápasy 1. kola sa preložili z rôznych príčin na neskôr. Duel ŠŠ volejbal Trenčín – TJ Slávia Svidník bol už skôr pre karanténu hráčov hostí odložený na neurčito. Po dohode klubov sa napokon presunuli aj ďalšie dve stretnutia. Rieker UJS Komárno sa s TJ Spartak Myjava stretne 8. októbra a VK OSMOS Prievidza privíta VK MIRAD UNIPO Prešov 25. októbra.

Extraliga mužov – základná časť – 1. kolo – sobota:

VK KDS ŠPORT KOŠICE – VKP BRATISLAVA 3:1 (20, 19, -23, 23)
Rozhodovali: Porvazník a Tiňo, bez divákov.

Košice: Smolej 18, Kríž 1, Lamanec 26, M. Sopko ml. 13, Pizur 8, Goč 7, libero Kurej (Jendrejčák 5, J. Hriňák 0). Tréner: R. Vlkolinský.
VKP: Malina 9, M. Hukel 6, Kostoláni 21, Gergely 13, Prešinský 5, Zaťko 4, libero Ľ. Nemec (Demeter 1). Tréner: J. Nosek.

Hráči zápasu: Patrik Lamanec (Košice) – Juraj Zaťko (VKP)

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Gratulujem chalanom k víťazstvu v domácom prostredí. Som spokojný s vyrovnanosťou herných ukazovateľov avšak stále je na čom pracovať. Variabilita útoku a podania má širší záber, z čoho vystávajú ďalšie možnosti od ktorých pri zlepšovaní sa musíme odraziť.”

Jaroslav Nosek, tréner VKP: “Z našej strany tam bola nervozita, predsa len je to nanovo poskladané družstvo. Urobili sme dosť vlastných chýb, čím sme pomohli Košiciam a mali sme nižšiu efektivitu vlastného útoku. Tieto veci musíme zlepšiť. Ale inak celkom spokojnosť s prvým zápasom.”

ZDROJ: http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kosice-odstartovali-sezonu-usp
Foto: Laco Kiovský

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár