Komentáre

Sopko ml.: Delobuchy a petardy sú ako fajčenie

KOŠICE. Volejbalistov VK KDS Šport Košice čakajú posledné dva zápasy prvej časti sezóny Edymax extraligy, po ktorej odštartuje nadstavbová fáza.

Zverenci trénera Vlkolinského zabojujú o víťazstvo v sobotu v Komárne a v pondelok na Troch kráľov hostia Myjavu.

Košickým volejbalistom patrí aktuálne druhá priečka tabuľky.

Na vedúci Svidník, ktorý má o zápas viac, strácajú tri body.

Článok pokračuje pod video reklamou

Video prehrávač is loading.

Aktuálny čas 0:00
/
Duration 0:00
Načítané: 100.00%
Typ stopy NAŽIVO

Zostávajúci čas -0:00

1x

  • Kapitoly

  • opisy vypnuté, označené

  • nastavenia titulkov, otvorí okno nastavení titulkov
  • titulky vypnuté, označené

This is a modal window.

Začiatok okna. Klávesa Escape zruší a zavrie okno.

Text

Pozadie

Okno

Veľkosť písma

Typ okrajov písma

Typ písma

Koniec okna.

Rachot dobre znáša aj jeho čivava

Poslednú noc v starom roku strávil košický smečiar Martin Sopko ml. v pohodlí domova.

„Cítil som sa ako dôchodca, keďže som bol na Silvestra doma pred televízorom a bez alkoholu. Oslavoval som zodpovedne v každom smere. Moja snúbenica bola vo Svidníku s rodinou a ja som ostal doma, keďže ma čaká práca a tréningy. Nie je to pre nás nič výnimočné, aj v minulých rokoch sme to vyriešili práve takýmto spôsobom. V dnešnej modernej dobe už nie je problém si zavolať cez videohovor,“ povedal Martin Sopko ml.

Opora košických volejbalistov má k ohňostrojom a delobuchom počas Silvestra neutrálny postoj.

„Ja mám veľmi tvrdý spánok. Len tak ľahko ma niečo neprebudí. Dokonca máme aj psa čivavu a ani tomu to nevadí. Už sa ma aj známy pýtal, či náš pes nie je hluchý, ale to určite nie. Jednoducho to dobre znáša. Každý je strojcom svojho šťastia. Ak sa to niekomu páči, kúpi si to a má z toho radosť. Je to podobné ako fajčenie, keďže aj to môže spôsobiť škodu alebo zranenia. Ja osobne to nevyhľadávam, ale možno v budúcnosti, keď dcérka vyrastie, jej s tým urobím radosť,“ uviedol Sopko ml., ktorého dcéra má desať mesiacov.

„Delobuchy a petardy sú momentálne to posledné, čo by jej rušilo spánok, keďže jej práve rastú zúbky. Viem však, že niektoré deti, pokiaľ chcú, prespia aj výbuch atómovej bomby.“

Minulý rok hodnotí len pozitívne

Uplynulý rok sa pre rodáka z Prešova niesol v znamení úspechov po športovej aj osobnej stránke.

„Na prvom mieste bolo samozrejme narodenie dcérky, za čo chcem snúbenici veľmi poďakovať. Po športovej stránke môžeme byť taktiež spokojní, keďže sme vyhrali Slovenský pohár a v lige sme získali historické striebro. Po obmene kádra sme odštartovali novú sezónu veľmi dobre. Mrzieť môže akurát vypadnutie v pohári, kde sme ale mali smolu na ťažký žreb. Celkovo ale prevládajú v minulom roku pozitíva.“

Košičanov nečakajú pred blížiacou sa nadstavbovou časťou jednoduché zápasy.

V sobotu cestujú do Komárna a v pondelok privítajú Myjavu. Oba celky okupujú hornú polovicu tabuľky.

„My sa v prvom rade musíme po sviatkoch preladiť na volejbal. Priznám sa, že ja ho zatiaľ ešte v hlave nemám. To sa ale s blížiacimi zápasmi zmení. Komárno je najmä doma veľmi nepríjemným súperom a aktuálne majú formu. Rovnako aj s Myjavou nás čaká zrejme ťažký zápas.“

Smerujú k vytúženému cieľu

Napriek obmene a omladeniu kádra pred začiatkom sezóny predvádzajú v základnej časti košickí volejbalisti skvelé výkony, vďaka ktorým sa pohybujú na najvyšších priečkach.

V rovnakom trende chcú pokračovať aj v nadstavbe, kde sa už bude bojovať o konečné umiestnenie pred play-off.

„Dá sa povedať, že všetko zapasovalo tak ako malo. Gro mužstva už spolu hrávame niekoľko rokov a na ihrisku sa vidíme aj naslepo. Chlapci, ktorí sa k nám pred sezónou pripojili, veľmi rýchlo zapadli do tímu. Neboli to žiadne zhnité jablká, ktoré družstvo rozbijú, ale práve naopak. Veľmi dobre si rozumieme a smerujeme k vytúženému cieľu,“ povedal Sopko ml.

ZDROJ:  https://kosice.korzar.sme.sk/c/22293768/sopko-ml-delobuchy-a-petardy-su-ako-fajcenie.html
FOTO: Judita Čermáková

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár