Komentáre

Košičania ukončili úspešný rok devastáciou lídra, Vlkolinský nemusel dvíhať hlas

Sobotňajší súboj medzi Košicami a Svidníkom predstavoval porovnanie dvoch najlepších tímov tabuľky volejbalovej extraligy a všeobecne sa tak očakával dramatický a veľmi vyrovnaný zápas.

Hosťujúca Slávia v úvode prvého setu ukazovala silu lídra tabuľky a zverenci trénera Petra Tholta viedli 16:12 i 19:6. Vedenie si držali až do stavu 22:21, no koncovku zvládli lepšie domáci hráči. Košičania vyhrali prvé dejstvo 25:22 a celý zápas napokon hladko 3:0.

Nezachytili sme úvod a tam som vzal niekoľko opakovaných oddychových časov. Cítili sme istú nervozitu, pretože Svidník hral v poslednom čase výborne a na čele tabuľky je oprávnene. My sme sa potrebovali dostať do pohody a plná hala nám trochu zväzovala ruky,“ rozhovoril sa tréner VK KDS-šport Richard Vlkolinský.

Akonáhle sa však žlto-modrý stroj dostal do správnej prevádzkovej teploty, bol pre súpera zo Svidníka na nezastavenie.

„Keď sme sa rozbehli, tak som už bol pokojný a tuším som ani raz nemusel zvýšiť hlas. Ten víťazný drajv tam už totiž jednoducho bol. Aj v treťom sete sme síce prehrávali, ale nešlo o naše chyby, ale o kvalitné akcie súpera. Morálna sila však bola na našej strane a bolo vidieť, že chceme vyhrať viac,“ skonštatoval spokojným tónom košický tréner, ktorý vyzdvihol kolektívny výkon tímu. „Za nepriaznivého stavu vošiel do hry náš druhý nahrávač a ten napokon dohral zápas. To je ďalší potrebný moment, ktorý ma potešil.“

 

Na neudržanie bol hlavne smečiar Patrik Lamanec, ktorý sa postaral o 21 bodov „dopravárov“.

„Takýto zápas sme sami nečakali,“ priznal najviac bodujúci hráč zápasu. „Ukázala sa však naša práca z tréningov a v zápase sme hrali naozaj dobre. V úvode sme prehrávali, ale ostávali sme koncentrovaní a neklesali sme na duchu. Hrali sme si svoju hru.“

Na druhej strane odohral dobré stretnutie desaťbodový Tibor Matušovský, no po hladkej prehre športovo priznal prevahu súpera.

„Košice hrali výborne. Dobre servovali i prihrávali a to víťazstvo si vybojovali zaslúžene. Nám nevychádzalo podanie a nezachytávali sme to ich. V koncovke prvého setu sme nevykryli jednoduché lopty a tam sme prehrali celý zápas,“ povzdychol si Matušovský.

Súboj dvoch najlepších tímov extraligovej tabuľky tak ovládli druhé Košice, ktoré strácajú na Svidník už iba tri body. Takýto triumf je navyše silným psychickým dopingom.

„Ja som navyše bývalý hráč Svidníka a o motivácii teda nebolo pochýb,“ upozornil s úsmevom P. Lamanec. „Zvládli sme to a čakajú nás preto pohodové vianočné sviatky. Veľmi sa teším na rodinnú pohodu a krátky oddych. Celkovo to bol dobrý rok, ale stále sa dá zlepšovať a my už musíme pozerať do budúcnosti.“

Slová o dobrom roku 2019 sú v prípade Košičanov na mieste. V jeho prvej časti vyhrali Slovenský pohár a získali extraligové striebro. Teraz končia kalendárny rok na druhej priečke tabuľky.

„Bol to výborný rok. Nielen po športovej stránke, ale narodila sa mi aj dcérka a tak to boli samé pozitíva. Sezóna je však v plnom prúde a teraz musíme rýchlo pristať opäť na zemi a ideme ďalej pracovať,“ upozornil tréner Richard Vlkolinský.

Spokojní však môžu byť aj vo Svidníku, veď prelom rokov strávi Slávia v pozícii lídra ligy.

Nečakali sme takéto postavenie a to je pozitívum. Ako však ukázal tento zápas, musíme sa sústrediť na každý zápas, pretože nám nikto nedá nič zadarmo,“ poznamenal T. Matušovský, podľa ktorého padne sviatočná pauza celému mužstvu jednoznačne vhod. „V tíme je nás veľa pracujúcich a tak si teraz musíme hlavne oddýchnuť. Ja osobne sa na Vianoce teším. Stromček je už postavený a teraz sa už teším na dobroty ako sú filé, šalát, juška či pirohy. Jednoducho východniarska klasika!“

VK KDS Šport Košice – TJ Slávia Svidník 3:0 (22, 17, 20)

Rozhodovali: Porvazník a Tiňo, 320 divákov. 77 minút

Košice: Smolej 12, Kríž 3, Lamanec 21, M. Sopko ml. 11, Pizur 9, Kasperkevič 3, libero Kurej (Ondruš 0, Goč 0). Tréner: R. Vlkolinský.
Svidník: J. Hriňák 0, Tatarenko 7, Matušovský 10, Pietrzak 12, Fedorenko 7, Šellong 1, libero S. Paňko (Repka 0, Macko 3, R. Vitko 0, Cihoň 0). Tréner: P. Tholt.

MVP: Patrik Lamanec (Košice)

Foto a Autor: KOŠICE ONLINE

 

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár