Komentáre

Košičania opäť zdolali Prešov v tajbrejku a vyšvihli sa na 2. miesto

V stredajšej dohrávke 13. kola základnej časti volejbalovej Edymax extraligy mužov zvíťazili hráči VK KDS-Šport Košice tesne 3:2 na palubovke VK MIRAD PU Prešov. Východniarske derby mali pôvodne odohrať v piatok 6. decembra, no pre tragickú udalosť v meste duel odložili. Výťažok zo vstupného sa v Prešove rozhodli venovať tým, ktorých nešťastie najviac zasiahlo.

V samotnom zápase začali lepšie hostia, získali prvý set a v druhom viedli 15:10, Prešovčania však otočili na 21:17 a vyrovnali skóre. Tretia časť opäť patrila Košičanom, ale domáci aj po druhý raz vyrovnali a išlo sa do tajbrejku. V ňom Košičania tromi bodmi v sérii odskočili na 10:7 a napokon zvíťazili 15:10. Stretnutie malo podobný priebeh ako vzájomný súboj z 11. októbra v Košiciach: KDS-Šport viedol 1:0 aj 2:1 a napokon bral dva body za výhru v piatich setoch.

Prešovský smečiar Martin Sopko starší opäť preukázal svoje kvality, s 24 bodmi bol najproduktívnejším hráčom. Hostí bodovo potiahli univerzál Patrik Lamanec (18), smečiar Martin Sopko mladší (15) a blokár Vladimír Kríž (15), ktorý si rovnako ako domáci nahrávač Mário Oleárnik pripísal 6 es.

Košičania zvládli aj tretí decembrový zápas, v extralige natiahli šnúru víťazstiev na štyri stretnutia (celková bilancia 11-3) a vyšvihli sa na 2. miesto pred Myjavu a Prievidzu. V sobotu 21. decembra v šlágri 16. kola privítajú Košice volejbalistov lídra zo Svidníka (12-3). Prešovčania nenadviazali na sobotňajší domáci triumf 3:0 nad majstrovskou Prievidzou a zostali na 7. pozícii (bilancia 7-8).

Edymax extraliga mužov – základná časť – dohrávka 13. kola – streda:

VK MIRAD PU PREŠOV – VK KDS-ŠPORT KOŠICE 2:3 (-22, 21, -22, 17, -10)
Rozhodovali: Sluk a Miloslav Smolko, 217 divákov

Prešov: Šiket 1, Oleárnik 8, Ščerba 13, Mikovčík 10, Šniežek 17, M. Sopko st. 24, libero T. Lampart (Jurko 0, Cigán 0, Hudák 0). Tréner: E. Digaňa.
Košice: Kasperkevič 0, Ondruš 4, Kríž 15, Lamanec 18, M. Sopko ml. 15, Pizur 9, liberá Kurej a Marčok (Goč 2, Smolej 2, Jakubov 6). Tréner: R. Vlkolinský.

MVP: Ivo Mikovčík (Prešov)

Erik Digaňa, tréner Prešova: “Gratulujem Košičanom k víťazstvu. My s chlapcami sa už nemôžeme baviť o elitnej štvorke, ale máme svoj cieľ. Musíme začať zlepšovať určité prvky. Za seba poviem, že dnešný výkon nebol zlý. Trošku to upadlo v treťom sete, niektoré veci sme chceli riešiť exhibične. Dnes si zahrali mladí hráči a je dobre, že si to teraz vyskúšajú, poučia sa, preberieme si to. Nerád vyzdvihujem individuálne výkony. ‘Šnapso’ (M. Sopko st.) je na to zvyknutý a zaslúži si to permanentne, ale musím za posledné zápasy pochváliť Iva Mikovčíka. Je takým ohníčkom, ktorý to tam ženie dopredu. Máme na čom stavať. Máme mladších hráčov, ktorí si na seba zvykajú, už ten systém nie je až tak neporušený. Extraliga je vyrovnaná, spoliehame sa na prvé kolo play-off. Verím, že to dovtedy dotrénujeme po fyzickej aj technickej stránke.”

Tomáš Šiket, blokár Prešova: “Bola to moja smutná premiéra. Mrzí ma, že sme nevyhrali, aj keď sme sa snažili. Je mi veľmi ľúto chýb, ktoré som tam narobil. Bol to bojovný a obetavý výkon z jednej aj druhej strany. Mám radosť z divákov, bola to super kulisa. S ich podporou sa hrá vždy lepšie. Tajbrejk je o emóciách. Snažili sme sa držať taktiku, občas sme spanikárili. Určite si to preberieme.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Myslím si, že posledné zápasy zahral Prešov veľmi dobre. Dalo by sa povedať, že nastupujú do formy a tým pádom to bol pre nás dobrý test, hlavne na zápas vonku. U nás je práve to problém, preorientovať sa a hrávať dobre vonku vo veľkých halách. Ja som za toto víťazstvo vďačný z dvoch pohľadov. Na ihrisko sa dostali takmer všetci. Konkretizovať to budem už smerom k hráčom samotným, čo sa mi páčilo a nepáčilo. Zhrniem to tak, že cenné body z Prešova.”

(hlasy: Jana Palenčarová)

ZDROJ:http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kosicania-opat-zdolali-presov
FOTO: FB, VK MIRAD PU Prešov

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár