Komentáre

Kvôli práci hasiča vynecháva tréningy. Jakubov aj tak dokazuje, že je stále oporou

Košickí volejbalisti si doma poradili s Komárnom 3:2 na sety.
Volejbalisti VK KDS Šport Košice si po víťazstve 3:2 nad Komárnom naďalej držia domácu neporaziteľnosť v prebiehajúcej sezóne Edymax extraligy.

Zverenci trénera Richarda Vlkolinského vyhrali na vlastnom ihrisku piaty zápas a celkovo siedmy v základnej časti, pričom len raz ťahali za kratší koniec.

Navyše tretíkrát triumfovali v rozhodujúcom skrátenom piatom sete, v ktorom doposiaľ ani raz nezaváhali.

V ďalšom kole nastúpia košickí volejbalisti na palubovke svojho tabuľkového suseda z Myjavy v priamom súboji o druhé miesto.

Musia šliapať od začiatku do konca

Výrazný podiel na víťazstve nad Komárnom mal navrátilec do košickej zostavy – Miroslav Jakubov, ktorý v zápase zaznamenal 18 bodov.

„Do sezóny vstúpilo Komárno s veľmi kvalitným mužstvom. Povedal by som, že zápas nemal favorita. Som veľmi rád, že sa nám podarilo v dôležitom súboji uspieť. Je to pre nás dôležité ako po psychickej stránke, tak aj z pohľadu tabuľky. Ak chceme niečo v tejto sezóne uhrať, musíme si doma udržať neporaziteľnosť,“ povedal Jakubov.

Okrem štvrtého setu, ktorý domáci prehrali 17:25, boli ostatné časti hry veľmi vyrovnané. Košičania pri tom mohli za stavu 2:1 na sety súpera poslať domov už skôr, ak by sa im podarilo lepšie zvládnuť práve koncovku štvrtého dejstva.

„Je náročné sa koncentrovať celých päť setov. Bol to fyzicky i psychicky veľmi ťažký zápas. Nedá sa to však ospravedlniť. Musíme práve v takýchto dueloch šliapať od začiatku až do konca,“ uviedol Jakubov.

Zvládli vypäté situácie

Po kratšom zápasovom výpadku, zapríčinenom pracovnými povinnosťami súvisiacimi s kariérou hasiča, ukázal Jakubov svoj prínos pre mužstvo.

„Zo začiatku to bolo pre mňa trochu ťažšie. Vedel som, že v aktuálnej sezóne aj v tých nasledujúcich kvôli práci už nebudem stíhať všetky tréningy. Navyše aj rôčky už postupne pribúdajú. Som ale rád, že mi tréner dal šancu a mohol som pomôcť tímu,“ skonštatoval Jakubov, ktorý pochválil aj svojich spoluhráčov.

„Všetci chlapci hrali vynikajúco a dokázali sme zvládnuť viaceré vypäté situácie. Možno to tak občas ani nevyzeralo, ale vždy sme sa dokázali dostať späť na koňa, niečím sa nakopnúť a práve to bolo pre nás kľúčové.“

Zdroj:https://kosice.korzar.sme.sk/c/22256224/kvoli-praci-hasica-vynechava-treningy-jakubov-aj-tak-dokazuje-ze-je-stale-oporou.html
Autor: Patrik Fotta
Foto: Zdroj: Korzár/ Judita Čermáková

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár