Komentáre

Košickým volejbalistom sťažila výstup na Poľský hrebeň hmla

Jakubov: Nebolo vidieť na tri metre, trochu sme si zanadávali.

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice stihli v rámci letnej prípravy absolvovať už aj tradičné naberanie kondičky vo Vysokých Tatrách.

Okrem malej nepríjemnosti, keď sa jedna skupina stratila v hmle a musela navyše vyšliapať 16 kilometrov, sa tatranské sústredenie košických volejbalistov zaobišlo bez väčších problémov.

Do tímu vlaňajšieho vicemajstra sa už začlenili aj nové posily, ktorých príchodom sa vekový priemer mužstva značne znížil.

Z Trenčína prišli Nikolas Ondruš, Samuel Goč, Pavol Kurej a z Liptovského Mikuláša Marek Machovec.

 

Museli spraviť 16 kilometrov navyše

Sústredenie v Tatrách býva každý rok pre košických volejbalistov náročné, keďže sa koná hneď na úvod prípravy.

„Máme pred tým asi dva mesiace voľna, počas ktorých sa pripravujeme individuálne, ale vždy je to ťažké, keď po takom čase zrazu príde poriadna zaberačka. Máme to už rokmi overené aj s trénerom Vlkolinským. Je to dobré aj z toho hľadiska, že naberieme potrebnú kondičku. Všetci sme sa domov vrátili zdraví a to je hlavné,“ povedal Miroslav Jakubov.

Najkrajšie výhľady si košickí volejbalisti vychutnali z Východnej Vysokej či Poľského hrebeňa.

Okrem toho vyšliapali aj na sedlo Prielom, Zbojnícku chatu, Priečne sedlo, Téryho chatu, sedlo Ostrvy či Kôprovský štít.

„Vždy to záleží predovšetkým od počasia. Hneď prvý deň sme asi polovica partie kvôli hmle zablúdili cestou na Poľský hrebeň. Museli sme spraviť 16 kilometrov navyše. Nebolo vidieť ani na tri metre. Mali sme trochu vzrušenia, aj sme si trochu zanadávali, ale čo už,“ pousmial sa Jakubov.

„Boli sme rozdelení na starších a mladších. My starší sme išli pomalším tempom a viac sme si užívali krásy Tatier. Stále sme sa na nejakom mieste počkali a následne sme sa presúvali ďalej. Každý deň sme mali približne rovnaký časový harmonogram. Po skorých raňajkách sme vyrazili na túru a vracali sme sa až večer.“

Nové lopty viac plachtia

Košičania už majú za sebou aj prvý turnaj v rámci prípravy. V českom Kojetíne nastúpili s dvoma družstvami a v silnej konkurencii obsadili 4. a 10. miesto.

„Turnaj bol rozdelený na tri výkonnostné skupiny, resp. ligy. My sme s oboma tímami hrali v najvyššej lige, kde bolo 16 družstiev. V prvom sme boli starší a v druhom mladší chlapci. Tieto turnaje nebývajú prioritne o výsledku, ale skôr o tom, aby sa človek prekonal a trochu pohádzal po antuke. Už dávni tréneri vraveli, že ak sa nebojíte hodiť za loptou práve na antuke, tak v hale by ste s tým nemali mať žiaden problém.“

Aktuálne už Košičania pracujú v domácich podmienkach. Dostali možnosť si už vyskúšať aj nové lopty, s ktorými sa bude hrať v nadchádzajúcej sezóne.

„Stále pracujeme aj na kondičke, veľa beháme, cvičíme v posilňovni a máme veľa volejbalu. Zameriavame sa aj na základné herné činnosti jednotlivca. Čo sa týka nových lôpt, je potrebné ich najskôr poriadne vybúchať. Keď som sa bavil aj s ďalšími hráčmi, ktorí si ich vyskúšali, vraveli, že v porovnaní so starými viac plachtia. My sa s nimi zatiaľ zoznamujeme a uvidíme, čo to prinesie.“

V kádri došlo po vlaňajšej sezóne, ktorú zavŕšili Košičania ziskom strieborných medailí, k omladeniu.

„S chlapcami sa poznáme, hrávali sme proti sebe a myslím si, že povahovo aj z herného hľadiska k nám bez problémov zapadli. Keby som to mal povedať laicky, sú to všetko správni chalani. Aj napriek tomu, že došlo k omladeniu kádra, náš tréner je povestný tým, že chce vždy víťaziť. Aj v nasledujúcej sezóne teda budeme mať vysoké ambície, hoci to bude určite náročné. Budeme sa snažiť dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie.“

Zdroj: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22196512/kosickym-volejbalistom-stazila-vystup-na-polsky-hreben-hmla.html#ixzz5xeE6XRle

Autor: Patrik Fotta

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár