Komentáre

Košičania si finálovú domácu úlohu splnili len na polovicu

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice podľahli v druhom domácom zápase finálovej série play-off extraligy Prievidzi 0:3 a na ihrisku súpera budú v sobotu odvracať prvý mečbal.

Košičanom sa podarilo po dvoch prehrách vonku najskôr zvíťaziť v stredajšom stretnutí 3:1, kedy predviedli bojovný výkon.

V druhom dueli pred vlastnými fanúšikmi však zverenci trénera Vlkolinského nedokázali uspieť a dostali sa do podobnej situácie v akej boli v semifinále s Nitrou.

Za stavu 1:2 na zápasy čelili hrozbe vyradenia, no na ihrisku súpera dokázali zvíťaziť a v rozhodujúcom stretnutí si doma vybojovali historickú miestenku v boji o titul.

Boli bezbranní a nemohúci

S domácim finálovým dvojzápasom môžu byť košickí volejbalisti spokojní len na polovicu, keď po víťazstve 3:1 v druhom súboji neuhrali ani set.

„Musíme si k tomu sadnúť a vysvetliť si, čo sa stalo. Určite padnú aj tvrdé slová, pretože za dva dni sme ukázali dve rôzne tváre. V prvom zápase sme bojovali a dokázali sme vybojovať dôležité víťazstvo, no v druhom stretnutí sme predviedli jednu veľkú katastrofu. Zlyhali sme, takto sa finále jednoducho nehrá,“ povedal sklamaný Martin Sopko.

Už v prvý set, ktorý Prievidza vyhrala jednoznačne 25:14 naznačil pomalší rozbeh Košičanov.

„Súperovi vychádzalo všetko a nám sa nedarilo takmer v ničom. Zatlačili nás podaním a hoci sme otočili na kompaktný dvojblok prišli šťastné podania o pásku a my sme boli bezbranní a nemohúci. Výsledok hovorí za všetko. My sme síce boli nabudení po prvom víťazstve, ktoré sa nám podarilo vybojovať v stredu ale dopadlo to pre nás veľmi zle,“ uviedol Sopko.

Najhorší zápas série majú už za sebou

Séria pokračuje už v sobotu na ihrisku Prievidze, kde v prvých dvoch finálových stretnutiach uhrali Košičania len jeden set.

„Osobne verím tomu, že v Prievidzi môžeme uhrať dobrý výsledok, pretože najhorší zápas série už máme za sebou. Myslím si, že horšie už hrať nemôžeme. Ideme sa tam pobiť o to aby sme sériu ešte vrátili k nám domov. Verím, že sa nám môže podariť niečo podobné ako sme predviedli v semifinále s Nitrou, ale uvidíme ako to osud zariadi. V sezóne sme už dokázali v Prievidzi vyhrať, ale musíme hrať omnoho lepšie, pretože inak dostaneme nakladačku a za hodinu budeme doma,“ skonštatoval Sopko.

Prievidžania chcú majstrovský titul za každú cenu osláviť doma a preto urobia v sobotu všetko pre to, aby sa im to podarilo.

„Netreba z toho robiť veľké haló, musíme ísť veľmi zodpovedne do ďalšieho zápasu, pretože stať sa môže čokoľvek. Košice musia ísť naplno pokiaľ to ešte chcú zvrátiť, ale čaká ich náročný duel a uvidíme ako to dopadne. My musíme ostať nohami pevne na zemi, pretože ako náhle začneme lietať v oblakoch môže to byť pre nás veľmi nebezpečné,“ povedal s 15-bodmi druhý najlepší hráč Prievidze Peter Mlynarčík.

 

FOTO: SITA/ Ivan Fleischer

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár