Komentáre

Košičania vstali z mŕtvych, zvládli zápas roka. Čaká ich ďalší

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice odmietli kapitulovať.

Po prehre v treťom semifinálovom dueli našej najvyššej súťaže šli do nitrianskej jamy levovej v nezávideniahodnej pozícii.

Domáci mohli za stavu 2:1 na zápasy rozhodnúť o svojom postupe do finále, stal sa však pravý opak.

Košičania zmietli nitriansky mečbal s obdivuhodnou ľahkosťou, vyhrali presvedčivo 3:0, v jednotlivých setoch dovolili súperovi uhrať 20, 14 a 22 bodov.

Zlepšili tímový výkon

„Či sme niečo zmenili?“ zopakoval si nahlas našu otázku tréner VK KDS Šport Košice Richard Vlkolinský a po krátkom zamyslení odpovedal: „Pôsobili sme lepšie ako tím. Bolo dôležité, že sme sa dali dokopy. Po premárnení šance v domácom prostredí sme sa vôbec prvou výhrou v Nitre vrátili späť do série. Chlapci hrali odvážne a držali spolu,“ pochvaľoval si Vlkolinský.

Rola favorita sa pred štvrtým duelom preniesla na stranu Nitry.

Vzhľadom na priebeh duelu sa zdá, že túto nálepku jej hráči psychicky nezvládli.

Košický kouč to však nepovažuje za kľúčový faktor.

„Tak sme to nevnímali. Hoci je pravda, že Nitrania prvý set neuniesli a v ďalšom priebehu sa to s nimi viezlo,“ povedal Vlkolinský.

Zmeniť môžu moment zápasu

Za stavu 2:2 na zápasy je jasné, že v sobotu od 18.30 hod. zvedú na palubovke Hotelovej akadémie oba tímy rozhodujúcu bitku.

Richard Vlkolinský priznáva, že výhoda sa znova preklápa na košickú stranu.

„Musí sa preniesť. Hráme doma, o to nám šlo. Aby sme sériu vrátili domov a tu rozhodli. Vieme s kým máme do činenia, ale tváriť sa, že hrať doma nie je výhoda, by bola hlúposť,“ povedal na rovinu skúsený odborník, ktorý už pred začiatkom semifinále prorokoval v prípade tejto dvojice vyrovnanú sériu.

Košice s Nitrou sú vo volejbalovom prostredí starí známi, v tejto sezóne sa okrem extraligy stretli aj v Slovenskom pohári, kde Košičania dokráčali až na vrchol.

Zásadnými vecami sa už nemajú ako prekvapiť, rozhodovať ale môžu detaily.

„V play-off nie je núdza o prekvapenia. Jedno i druhé družstvo môžu niečo zmeniť, pokúsiť sa o moment zápasu, konečné gro vedúce k celkovému úspechu je asi viac-menej známe,“ tvrdí Vlkolinský.

Poháňajú ich ambície. Klubové i individuálne

Košický kormidelník sa na záver pohral so slovíčkami pri úvahe, či pre celok z metropoly východu pôjde v sobotu o najdôležitejší zápas sezóny.

Od jej začiatku sa totiž netají tým, že cieľom klubu je postup do finále.

„Zápas sezóny pre nás bol v stredu, potrebovali sme odvrátiť mečbal súpera. V Nitre sa nevyhráva ľahko, uspeli sme už hocikde, ale tam ešte nie. Okrem Prievidze sa to nepodarilo nikomu. To bol zápas roka. Teraz ale bude ďalší. A najmä taký, v ktorom môžeme naplniť klubové i individuálne ambície. Máme veľa hráčov, ktorí ešte tak ďaleko neboli. A takisto ani klub vo svojej krátkej histórii,“ výstižne dodal Richard Vlkolinský, ktorý po mimoriadne úspešnom pôsobení na lavičke Humenného môže znova svoj tím priviesť až na slovenský volejbalový vrchol.

Najprv však musí preskočiť neľahkú semifinálovú prekážku.

Cesta vedie cez súboj kto z koho.

Foto: tasr

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár