Komentáre

Košickí volejbalisti neuspeli v tajbrejku: Rozhodol servis

Volejbalisti VK KDS-šport Košice vykročili do semifinálovej série proti Nitre víťazstvom 3:1, no následne utrpeli pod Zoborom identickú prehru a v treťom súboji série podľahli Bystrine pod domácou vysokou sieťou 2:3.

Tento smeč Kostolániho zastavila páska. V závere zápasu však bolo jeho podanie drvivé / KOŠICE ONLINE

Zverenci trénera Richarda Vlkolinského viedli 2:1 na sety, no potom začala Nitra výborne podávať. V rozhodujúcom tajbrejku zaznamenal hosťujúci Ľuboš Kostoláni štyri esá v rade, poslal svoj tím do trháku 11:4 a domáci už nenašli odpoveď.

„Rozhodol súperov servis. To sa pritom vôbec nemalo stať, pretože sme hrali vo svojej hale a hlavne v tajbrejku sme mali takto podávať my. Dôležité však boli aj začiatky setov, v ktorých nám Nitra utiekla na pár bodov. V takýchto zápasoch sa to dobieha ťažko. V tajbrejku hrali vabank a vyšlo im to,“ pustil sa do hľadania príčin prehry košický smečiar Martin Sopko.

Hosťujúci Lukáš Kyjanica mu dal v otázke kľúčového rozdielu za pravdu: „Tento zápas rozhodlo podanie. V prvom sete sa daril im, v druhom nám, v treťom im a takto to pokračovalo až do konca. Aj preto tie sety neboli vyrovnané, ale tak to už v play-off býva. V tajbrejku to bolo aj o hlavách a my sme to zvládli psychicky lepšie ako súper. Potvrdiť to doma však bude veľmi ťažké.“

Podľa hráča Nitry Mareka Malinu sa víťazstvo v Košiciach nerodilo vôbec ľahko.

„S Košicami je to vždy veľmi ťažké. Možno sme mali na svojej strane šťastie, možno odvahu. Rozhodlo však určite aj to, že Kostolánimu vyšla pekná séria podaní. V play-off rozhoduje hlava a keď stratíte pár lôpt v rade, tak vás to môže mentálne nalomiť,“ upozornil Malina.

Nitrania si týmto víťazstvom vybojovali postupový mečbal a už v najbližšom stretnutí tak budú môcť sériu ukončiť.

Vyhrali u nás ťažký zápas a je jasné, že teraz sú na koni oni,“ priznal Sopko. „My však veríme, že sme ešte nepovedali posledné slovo. Vieme, že v Nitre sa hrá veľmi ťažko, ale až samotný zápas ukáže. Pripravíme sa tak, aby sme ich potrápili a ja verím, že ešte vrátime sériu do Košíc. Oddýchneme si, hlavy vychladnú a potom podáme opäť náš najlepší výkon. Musíme uspieť ich zbraňami. Dostať ich od siete a kvalitne podávať.“

„To, či sme vo výhode, ukáže až ďalší zápas,“ pousmial sa Malina. „Máme skúsený tím, ale do zápasu pôjdeme s pokorou. Podstatné bude odovzdať kolektívny výkon. Stále je to podľa mňa 50:50. Košice išli z druhého miesta a favoritom sú stále oni.“

VK KDS ŠPORT KOŠICE – VKP BYSTRINA SPU NITRA 2:3 (21, -16, 15, -18, -7) – stav série 1:2

Zápas trval: 128 minút, rozhodovali: Daruľa a Malík, 290 divákov.

Košice: Pizur 2, Rossard 0, Jakubov 19, Kríž 8, Lamanec 20, M. Sopko ml. 16, libero Kryš (Kasperkevič 0, Smolej 1, Labik 1, Bališin 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Nitra: Porubský 1, Malina 14, Kašper 11, Kostoláni 17, Marinič 8, Kyjanica 12, liberá Ochodnický a Krajčo (Zaťko 0, Holinga 1, Gergely 5). Tréner: Ľ. Šalata.

MVP: Patrik Lamanec (Košice)

AUTOR: KOŠICE ONLINE

 

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár