Komentáre

Košičania sa naladili na pohár ideálnym spôsobom, Lamanec sa dočkal pocty

Volejbalisti VK KDS-šport Košice zdolali v nadstavbovom súboji extraligy prešovský Mirad 3:0 a svoju víťaznú sériu natiahli na päť stretnutí. Pred umením súpera sa museli skloniť naposledy ešte 22. decembra, keď prehrali práve pod prešovskou vysokou sieťou.

 

Tentoraz však Šarišanov nepustili takmer k ničomu. V prvom sete povolili Prešovu iba desať bodov, v ďalších dvoch zhodne po dvadsať.

„Možno to vyzeralo hladko, ale v prvej štvorke má každý zápas kvalitu a víťazstvá sa nerodia ľahko. Prvý set bol naozaj celkom jasný, ale ďalšie dva už boli náročnejšie a hlavne v treťom nás potrápili,“ okomentoval priebeh zápasu autor ôsmich bodov Patrik Lamanec.

Do zápasu vybehol výborne naladený, veď tesne pred úvodným podaním obdržal z rúk prezidenta klubu Milana Šimoňáka trofej za prvenstvo v ankete hráč mesiaca. Dvadsaťštyriročný univerzál sa pritom stal iba prvým hráčom Košíc, ktorému sa podarilo od návratu metropoly východu na extraligovú mapu získať túto cenu.

„Určite ma to prekvapilo, ale zároveň ma to potešilo. Je to zásluha spoluhráčov a vnímam to ako odmenu pre celý tím. Chlapci v šatni už niečo pýtali a určite teda prispejem do kasičky. Cez týždeň však oslavoval narodeniny aj Miloš Labik a nejaké to pivko a koláče teda prinesie i on,“ pousmial sa Lamanec.

Viac ako individuálne ocenenie ho teší parádna forma celého tímu. Košice strácajú na prvú Prievidzu iba tri body, pričom v tomto kalendárnom roku už vyhrali na palubovke lídra dokonca dvakrát.

Je za tím dlhodobá práca i taktika trénera, ktorý nás pripravuje na každý zápas veľmi poctivo,“ zamyslel sa Lamanec, podľa ktorého bude ďalším cieľom pretaviť dobrú hernú fazónu aj v rámci blížiaceho sa finálového turnaja Slovenského pohára v Humennom. „Ambície sú najvyššie. Dáme do toho sto percent a snáď nám to vyjde. Verím, že v Humennom potvrdíme dobrú formu z posledného obdobia.“

V rámci semifinále pohárovej súťaže narazia Košice na Nitru. Druhý finalista vzíde z dvojice Prešov – Svidník. Smečiar Miradu PU Martin Sopko v tejto súvislosti priznal, že hladká prehra v hale Hotelovej akadémie v Košiciach nepredstavuje ideál z pohľadu prípravy na prvý vrchol sezóny.

„Generálku pred Slovenským pohárom sme si predstavovali inak,“ povzdychol si Sopko. „Košice hrali dobrý volejbal a my sme sa im absolútne nepresvedčili. Asi sme čakali, že budú slabo podávať, zle prihrávať a zle útočiť. A my ako veľkí profesori to tu v pohode vyhráme. Bohužiaľ, Košice však dnes prezentujú trochu iný volejbal ako my. Máme ešte týždeň na to, aby sme sa pripravili na Slovenský pohár. Dostali sme kefu, ale nevešiame hlavy. Vrchol príde o týždeň a v Humennom chceme ukázať, čo vieme.“

Skúsený smečiar dobre vie, že turnaj finálovej štvorky bude o dvoch zápasoch a aktuálna trojzápasová séria prehier z ligových ihrísk nemusí byť smerodajná.

„Pre všetky tímy z východu ide o dobré dejisko turnaja  a my sa do Humenného tešíme. Nebudeme síce doma, ale hráme tam radi a ja verím, že sa tam odprezentujeme iným volejbalom ako v Košiciach. Nebudem klamať, nejdeme tam prehrať semifinále, ideme tam vyhrať pohár! Fyzicky sme v poriadku a teraz ide len o to, aby sme si vyčistili hlavy po tejto krutej prehre a nastavili sa správne po mentálnej stránke,“ dodal s odhodlaním Martin Sopko.

Finálový turnaj Slovenského pohára odohrajú 16. a 17. februára v Humennom.

VK KDS-ŠPORT KOŠICE – VK MIRAD PU PREŠOV 3:0 (10, 20, 20)
Zápas trval 72 minút, rozhodovali: Porvazník a Mokrý, 220 divákov

Košice: Rossard 2, Jakubov 16, Kríž 5, Lamanec 8, M. Sopko ml. 11, Bališin 5, liberá Kryš a Marčok (Kasperkevič 1, Labik 1). Tréner: R. Vlkolinský.
Prešov: Hudák 5, Mikovčík 6, Bogdanovič 4, M. Sopko st. 10, Červeň 3, Jurko 2, libero T. Lampart (Velička 0, Gula 0, Pavlinský 0, Rajduga 3, Faron 0). Tréner: E. Digaňa.

Najužitočnejší hráč zápasu: Quentin Rossard (Košice)

Autor: KOŠICE ONLINE


Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár