Komentáre

Kasperkevič dochádza domov z Košíc menej ako brat z Holandska

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice zažívajú mimoriadne vydarené obdobie.

Víťazstvo 3:0 nad Starou Ľubovňou minulý víkend bolo ich už piate v rade s plným bodovým ziskom a v extraligovej tabuľke patrí zverencom trénera Vlkolinského druhá priečka.

Do Vianoc odohrajú Košičania ešte dva zápasy. V sobotu doma privítajú Myjavu a o týždeň neskôr si zmerajú sily v derby s Prešovom.

Víťaznú sériu by si chceli košickí volejbalisti udržať až do nového roka, čo by pri ich súčasnej forme nemusel byť veľký problém.

Triumf nad Starou Ľubovňou, ktorá je posledným celkom extraligy bol pre Košičanov povinnosťou.

„Cestovali sme tam s jasným cieľom. Súper zatiaľ v sezóne nezískal ani jeden bod a tak sme si aspoň mohli vyskúšať niektoré veci, ktoré trénujeme priamo v zápase. Výsledok 3:0 sme teda aj očakávali,“ povedal košický nahrávač Maroš Kasperkevič.

Svidník ich podcenil

Aj v úvode sezóny predvádzali Košičania veľmi dobré výkony, hoci proti tímom z hornej polovice tabuľky nemali vždy šťastie na lepší výsledok.

„Začalo druhé kolo a zatiaľ vyhrávame všetko. Bavili sme sa o niektorých veciach, ktoré sme potrebovali zlepšiť, chlapci nad tým porozmýšľali a zrazu hráme dobre. Je možné, že Svidník nás trochu podcenil, keďže doma boli neporaziteľní a u nás sa im podarilo v prvom kole vyhrať. Myslím si, že aj toto víťazstvo nás nakoplo. Verím, že budeme pokračovať v podobnom duchu aj ďalej,“ uviedol Kasperkevič.

Počas víťaznej série sa volejbalistom KDS podarilo pokoriť aj ich najmenej obľúbeného súpera z Nitry, nad ktorým triumfovali po troch rokoch.

„Určite nás to veľmi potešilo. Dôležité bolo, že sme to konečne prelomili, hoci je pravda, ži Nitra hrala bez svojho najlepšieho hráča Bencza. Aj napriek tomu, že boli trochu oslabení sme to nepodcenili a chvalabohu sme vyhrali. Myslím si, že teraz si už proti nim budeme oveľa viac veriť v ďalších zápasoch.“

Druhú priečku si chcú udržať

Do sviatkov a následnej prestávky ostáva košickým volejbalistom odohrať dve stretnutia – doma s Myjavou a vonku v Prešove.

„Ak sa chceme udržať na druhom mieste, potrebujeme oba zápasy vyhrať. Potom si to v poslednom kole rozdáme s Prievidzou, ktorá je momentálne tretia. My chceme samozrejme vyhrať každý zápas, pretože nás to posúva ďalej,“ skonštatoval Kasperkevič.

Rodák zo Starej Ľubovne bude sviatkovať doma v kruhu rodiny, na ktorú sa už veľmi teší.

„Neviem sa už dočkať, kedy prídem domov. Bývam odtiaľ len sto kilometrov, ale chodím tam menej ako môj brat, ktorý pracuje v Holandsku,“ pousmial sa Kasperkevič.

„Naši si už na to aj zvykli. Voláme si skoro každý deň, takže je to v pohode, aj keď občas si samozrejme chýbame. Do Vianoc ešte musím nakúpiť darčeky, zatiaľ som na to nemal čas, ale nejakú predstavu už aspoň mám, len to treba zrealizovať. Stále si to nechávam na poslednú chvíľu a zatiaľ mi to tak vychádza.“

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár