Komentáre

Volejbalový Dr. Jekyll a Mr. Hyde chce pokoriť svojho fantóma

KOŠICE. Palubovka Hotelovej akadémie na Južnej triede v Košiciach bude v sobotu od 18.30 hod. dejiskom šlágra 13. kola mužskej volejbalovej extraligy.

V tabuľke druhý VK KDS Šport Košice v ňom narazí na tretiu VKP Bystrinu SPU Nitra.

Oba celky delí pred vzájomným súbojom jediný bod, pričom počet víťazstiev i prehier majú absolútne zhodný.

Prehrali 15 zápasov v rade

„Očakávam koncentrovaný výkon z našej strany, tak, ako sme ho predviedli posledné dve stretnutia. Verím, že to bude dobrý zápas, so šťastným koncom pre nás,“ povedal nám na úvod tréner VK KDS Šport Richard Vlkolinský.

Košičania sa síce v poslednom období rozbehli, ťahajú trojzápasovú víťaznú šnúru a naposledy vyhrali presvedčivo 3:0 na horúcej svidníckej pôde, avšak teraz bude stáť na druhej strane siete súper, ktorý im absolútne nesedí.

Posledná výhra Košíc nad Nitrou je už poriadne bradatá, stalo sa tak ešte 24. februára 2016, teda pred vyše dva a pol rokmi.

Odvtedy sa oba celky stretli zoči-voči v súťažnom stretnutí už 15-krát a východniari zakaždým ťahali za kratší koniec.

V extralige, Slovenskom pohári i medzinárodnom MEVZA Cupe.

„Nitra nám nesedí, tá bilancia je naozaj strašidelná. Je najvyšší čas ju prelomiť,“ netají sa Vlkolinský tým, že jeho družstvo by už po dlhočiznej pauze rado znova získalo skalp svojho neobľúbeného súpera.

Na zmeny u súpera sa nespoliehajú

Nitrania po zisku dvoch majstrovských titulov prepustili vlani slovenský primát Prievidzi.

Pod Zoborom navyše došlo k výraznej obmene kádra, vrátane trénerského postu, na ktorý pred sezónou zasadol bývalý prešovský kormidelník Ľuboslav Šalata.

Dáva to tromfy do rúk košickému táboru?

„Vôbec to nemusí znamenať našu výhodu. Obmena kádra znamená nový entuziazmus, šancu dostali iní hráči, a tí sa jej snažia chopiť,“ varuje Vlkolinský.

„Nitra má stále veľmi dobré a bojovné družstvo, kľúčovú rolu v ňom hrajú hráči, ktorí už vo volejbale niečo preskákali. Určite nás nečaká nič jednoduché.“

Rúbu vysoko, pomýšľajú na finále

Spomínanú hegemóniu Prievidze a Nitry z posledných troch sezón sa snažia rozraziť práve košickí volejbalisti, ktorým sa zatiaľ podarilo vkliniť medzi tieto dva celky.

„Štatistické ukazovatele príliš nevnímam, prvoradé pre mňa je čo najlepšie pripraviť tím na najbližší zápas. S prácou, ktorú aktuálne odvádzame, vládne v klube spokojnosť, nálada v kabíne nie je zlá, ale toto družstvo je ako Dr. Jekyll a Mr. Hyde. V jednom zápase hráme tak a v druhom úplne inak, dokonca v dvoch po sebe idúcich setoch dokážeme podať úplne rozdielne výkony. Neexistuje na to iný recept, len dlhodobá práca,“ zdôraznil skúsený košický kouč.

A keď sme sa už dotkli troch uplynulých sezón, volejbalisti VK KDS Šport v nich zaznamenali zostupnú tendenciu.

Postupne obsadili tretie, štvrté a naposledy piate miesto.

Teraz znova mieria vyššie, netaja sa tým, že by radi posunuli košický volejbal do sfér, aké ešte tento šport v metropole východu nezažil.

„Želanie sponzora je, aby sme sa pokúsili o historický zlom. Samozrejme, môže sa stať čokoľvek, súperi sa môžu posilniť, ale náš cieľ je postavený jasne, chceme sa prebiť do finále. Osobne sa s tým plne stotožňujem. Je podstatné mať pred sebou výzvu, na ktorej zdolaní ste nútení neustále pracovať,“ dodal veľavravne Richard Vlkolinský.

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár