Komentáre

Volejbalové derby vo vypredanej hale korisťou Svidníčanov

Bohužiaľ sme neuspeli vo domácej hale, pričom pred sezónou sme si vraveli, že práve tu by sme mali uhrať všetky dôležité zápasy. Akoby sme sa však toho zľakli. Neviem prečo, pretože celý týždeň sme dobre trénovali. Svidníku vychádzalo všetko, nám naopak nič. Neviem čo sa to dnes stalo,“ krútil hlavou po prehre smečiar KDS-šport Miroslav Jakubov.

Košičania vyhrali prvý set 25:23, no potom už prevzali opraty zápasu do rúk Svidničania. Zvyšné tri sety vyhrali na 20, 22 a 23 bodov. Domáca prehra bola o to bolestivejšia, že sa zrodila pred skvelou kulisou do posledného miesta zaplnenej haly.

„Naozaj škoda. Kulisa bola veľmi pekná a ľudí sme chceli potešiť víťazstvo. Skúsime to napraviť v Nitre. Tak ako sme vraveli, naše ciele sú vysoké. Sezóna je však veľmi dlhá a toto je len začiatok. Budeme teda bojovať ďalej,“ prisľúbil Jakubov.

Výrazne lepšie sa stretnutie hodnotilo hosťujúcemu nahrávačovi Jakubovi Hriňákovi. Aj keď so svojom vlastným výkonom príliš spokojný nebol.

„Nebolo to jednoduchý zápas a hlavne ja som sa dosť trápil na nahrávke. Podržali ma však chalani na kolíkoch, hlavne smečiari a univerzál ma podržali. Mali vysoké percento na úseku a po prvom sete sme zlepšili aj servis. Košice sa potom trochu trápili,“ skonštatoval Hriňák, ktorý sa nezabudol poďakovať početnej skupine priaznivcov zo Svidníka. „Cestujú za nami všade a všade nám vytvárajú domácu atmoféru. Aj vďaka nim sa nám hrá výborne.“

Košice i Svidník majú po treťom kole v tabuľke po jednej prehre. Slávia totiž zaváhala v prvom kole, kedy podľahla Prešovu 2:3.

„Som rád, že po tej prvej smutnej prehre v Prešove sme sa dokázali nakopnúť. Vtedy sme tam prehrali, hoci sme viedli 2:0. Teraz sme to napravili v Košiciach a verím, že pôjdeme za svojim cieľom, ktorým je umiestniť sa v základnej časti v prvej štvorke. A potom sa uvidí,“ dodal Hriňák.

VK KDS Šport Košice – TJ Slávia Svidník 1:3 (23, -20, -22, -23)

Autor: KOŠICE ONLINE

 

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár