Komentáre

Košice vyhrali v Komárne 3:1, favoriti bez straty setu

Volejbalisti VK KDS Šport Košice vyhrali v sobotňajšom zápase 2. kola Edymax extraligy mužov na palubovke VK Spartak UJS Komárno 3:1 a pripísali si druhý úspech v sezóne. Nováčik získal úvodné dejstvo hladko 25:15, ale v ďalšom priebehu dominoval favorit.

Výborný výkon podal skúsený smečiar Miroslav Jakubov, ktorý si pripísal 20 bodov (3 esá, 1 blok). V drese domácich sa najviac bodovo presadil univerzál Igor Rehák (15). Komárno má bilanciu 1-1 a je priebežne piate, Košičanom patrí s plným bodovým ziskom a len jedným strateným setom druhé miesto.

Na čele tabuľky je obhajca titulu VK Prievidza. “Kohúti” si na domácej palubovke poradili s mladíkmi z COP Trenčín 3:0, tréner Richard Nemec dal šancu takmer všetkým hráčom. Najviac bodujúcim hráčom duelu bol domáci smečiar Jakub Ihnát (11).

Druhé víťazstvo v sezóne zaznamenali aj hráči Spartaka Myjava, keď v Starej Ľubovni podľa očakávania nestratili ani set. Bodovými lídrami Kopaničiarov boli Jakub Petráš a Patrik Pokopec, obaja zaznamenali po 13 bodov.

Po prehre v Prešove, kde viedli 2:0, sa volejbalisti TJ Slávia Svidník dočkali prvého víťazstva. Obhajcovia bronzu si na domácej palubovke poradili s MVK Zvolen 3:0. Poľský univerzál Jakub Pietrzak zaznamenal 19 bodov, z toho 5 es a 2 bloky, za čo si vyslúžil honor MVP zápasu. V ďalšom kole sa zverenci Petra Tholta predstavia na horúcej palubovke Košíc.

V poslednom zápase 2. kole sa nitriansky VKP-SPU stretne vo štvrtok 4. 10. 2018 doma s VK MIRAD PU Prešov a tento duel odvysielame na SVF TV (tvcom.cz) vo formáte Zápas mesiaca.

Edymax extraliga mužov – 2. kolo:
TJ Slávia Svidník – MVK Zvolen 3:0 (20, 17, 18)
198 divákov.
Svidník: J. Hriňák 2, Ščerba 14, Majcher 1, Pietrzak 19, Ciupa 11, Matušovský 8, libero S. Paňko (Šellong 0, Oleárnik 0, Markovič 0, R. Vitko 0, Kalužný 0). Tréner: P. Tholt.
Zvolen: Herich 3, Šimko 7, Podstupka 2, Kučera 8, Michalec 3, Kliment 10, libero Hraňo (Kamenský 0, Vaško 2, Vrtielka 1). Tréner: M. Vaško.

MVP: Lukasz Pietrzak (TJ Slávia Svidník)

Peter Tholt, tréner Svidníka: “Tešíme sa z prvého domáceho víťazstva, splnili sme cieľ ktorý sme si dali – víťazstvo za tri body v troch setoch. Gratulujem chalanom k víťazstvu a tešíme sa na nasledujúci zápas do Košíc.”

Martin Vaško, tréner Zvolena: “Domáci dnes vyvíjali sústavný tlak na podaní a my sme sa trápili na prihrávke. Tam bol markantný rozdiel v tom, že my sme sa potom nevedeli presadiť v útoku, dostali sme strašne veľa es. Musíme ďalej pracovať, získavať hernú prax a verím, že to bude lepšie.”

VKM Stará Ľubovňa – TJ Spartak Myjava 0:3 (-14, -21, -22)
Rozhodovali: Daruľa a Malík, 40 divákov.
S. Ľubovňa: Margicin 2, Bittner 4, Buvalič 7, Billík 2, Kandráč 12, Haky 4, liberá T. Senko a Runčák (Malachovský 0, Kyšeľa 0, Mačuga 0, Lichvar 0). Tréner: J. Senko.
Myjava: Pollák 5, Valo 5, Watzka 10, Mich. Zeman 7, J. Petráš 13, Pokopec 13, libero M. Vitko (Konc 4, O. Zeman 1, Rúžička 0). Tréner: M. Pipa.

MVP: Patrik Pokopec (TJ Spartak Myjava)

Domáci tím ani dnes nestačil na svojho súpera, navyše opäť nastúpil do zápasu ustráchane, čo bolo vodou na mlyn súperovi. Ľubovňania síce v treťom sete ukázali záblesky zlepšenej hry, ktorá by sa určite páčila ich trénerovi, keby v nej vydržali celý set. Súper však bol dnes nad ich sily a zaslúžene odchádza z Ľubovne s víťazstvom.

Ján Senko, tréner Starej Ľubovne: “My sme začali trošku ustráchane, neodprihrávali sme, útok úplne slabý, Myjava nás predčila vo všetkých herných činnostiach. Potom sa to trošku zlepšilo hlavne na prihrávke aj útočne sme začali skladať lopty. Ale potom zase prišli pasáže 3-4 stratených bodov, Myjava sa dostala na koňa a vyhrávala už 2:0. V poslednom sete sme držali so súperom krok a znova naše zbytočné chyby. Som rád, že sa troška zlepšujeme, že to ide trošku hore.”

Martin Pipa, tréner Myjavy: “Prvý set bol fajn, to čo sme chceli, zatlačiť súpera servisom a ubrániť. Potom v 2. a 3. sete sme to trošku nezvládali v hlave, sme mladý tím a potrebujeme ešte pracovať na psychickej stránke. Dnes bolo dôležité udržať koncentráciu. My sa učíme aj takýmito zápasmi, aj keď dnes bol súper trošku slabší, ale proste sa učíme.”

VK Spartak UJS Komárno – VK KDS Šport Košice 1:3 (15, -18, -21, -13)
Rozhodovali: Svorenčík a Sarka, 400 divákov.
Komárno: Rak 7, Pělucha 7, Sládeček 1, Kubš 7, Hinduliak 7, Rehák 15, liberá A. Habán a Pati-Nagy (Ferencz 0, Sánta 1, Slezák 3). Tréner: R. Pělucha.
Košice: Bališin 6, Rossard 1, Jakubov 20, Kríž 11, Lamanec 10, M. Sopko ml. 11, libero Kryš (Smolej 0, Kasperkevič 0, Labik 2, Pizur 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Domáca extraligová premiéra Komárna sa spočiatku vyvíjala nad očakávanie dobre. Prvý set začali domáci vynikajúco a s veľkou chuťou, dostali sa do náskoku 8:4, ktorý neskôr narástol až na 17:10 a Košice kopili chyby na chybu. Komárno to tak patrične využilo a pri vedení 23:12 už nikto nepochyboval, že prvý set sa stane domácou korisťou. V druhom sete bol priebeh zo začiatku vyrovnaný, no neskôr hostia získali vedenie 10:5, čo Komárno ešte znížilo na 8:12, no súper opäť zabral a zvýšil na 18:10. Druhá polovica setu síce patrila Komárnu, ktoré znížilo na 15:20 a bolo aj 19:22, záver patril Košiciam, ktoré vyrovnali na 1:1 na sety. V treťom sete bolo síce najprv 3:3, potom však 3:6 a aj 7:11 a od tohto momentu ťahali domáci za kratší koniec. Košice sa dostali do náskoku 15:9 a keď viedli aj 19:10 a 20:11, domáci dokázali iba kozmeticky upraviť skóre na 15:20, viac sily v závere setu mali opäť Košice. Štvrtý set bol z domáceho pohľadu katastrofálny, hlavne vstup 8:0 pre Košice. Skúsený ašpirant na najvyššie priečky potrestal každučkú chybu súpera a pri vedení 16:4 nikto nepochyboval o víťazovi stretnutia. Komárno v ňom prehrávali 10:20 a záver sa prakticky už len dohrával, kde hostia ukázali možno aj väčšie skúsenosti a nad bojovnými mladíkmi z Komárno zvíťazili pred kvalitnou diváckou kulisou
3:1.

Robin Pělucha, tréner Komárna: “Stretnutie sa mi ťažko hodnotí, keďže som aj hral. Myslím, že v prvom sete nás súper podcenil a nám vyšli nejaké veci a jednoznačne sme ho vyhrali. Ďalšie tri sety nám ukázali, ako sa má hrať efektívne. Nerobili chyby, postupne trpezlivo zvyšovali tempo a držali nás na dištanc. Síce sme veľmi chceli, ale sme to zrejme príliš urýchlili a sami sme sa vlastne porazili. Samozrejme súper hral výborne a hral to, čo chcel a potreboval.”

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Bol to typický zápas zo začiatku ligy. To nie sú výhovorky, ale ešte tento týždeň sme boli v príprave a náš cyklus sme trošku posunuli. Hovoril som rovno, že budeme v prvom sete drevení a to sa aj potvrdilo. Máme však nejaké ambície a my sa ich snažíme naplniť. Dnes sme mali more chýb, striedali sme dobré a zlé aspekty hry. Striedanie rytmu hry nám robí obrovský problém. Snažíme sa však stále zlepšovať. Vedeli sme, s kým hráme, za Komárno hrá viacero skúsených hráčov, ktorí už niečo dosiahli a vedeli sme, že to nie je žiaden nováčik či outsider. Pripravovali sme sa na zápas a rozhodujúce bolo, že sme sa lepšie cítili ako náš súper. Som spokojný so štvrtým setom, tak to má vyzerať, od úvodu, od podanie a cez obranu v poli a v protiútokoch sme boli úplne dominantní a v tejto pasáži to bolo priam excelentné. To je to, čo chceme robiť, volejbal založený na výbornej fyzickej kondícii a dúfam, že to, ako nám to ide na tréningoch, pretavíme aj v zápasoch.”

VK Prievidza – COP Trenčín 3:0 (17, 16, 20)
Rozhodovali: Yurlov a Holčík, 450 divákov.
Prievidza: Jančura 0, Ihnát 11, Mačuha 9, Mlynarčík 10, Javorčík 8, Ludha 8, libero Ľ. Nemec (Kudra 5, Štepánek 1, Pliaseckij 0). Tréner: R. Nemec.
Trenčín: Jendrejčák 2, Goč 2, Ondruš 1, Kyjanica 9, Š. Rzyman 0, Remenár 2, libero Kurej (Hrtus 2, V. Rzyman 0, Fejt 0, Krišák 0). Tréner: P. Kalný.

MVP: Marek Ludha (VK Prievidza)

Domáci nepredviedli mimoriadny výkon, ale hostia ich ani k tomu nedonútili. Po ospalých štartoch do všetkých setov domáci prevzali zápas do svojich rúk a potvrdili úlohu favorita.

Richard Nemec, tréner Prievidze: “Strážili sme si našu hru. Chcel som, aby si každý zahral a predstavil sa v domácom prostredí, čo splnilo účel. Musíme sa vyvarovať vlastných chýb.”

Peter Kalný, tréner Trenčína: “Diametrálny rozdiel bol najmä v počte chýb, v servise a našej nepodarenej prihrávke. My sme si celý zápas neprihrali, streďáci mali po dva-tri útoky. Keď hrali domáci v základnej zostave, tak sme nemali šancu, keď prišli hráči z lavičky, tak to miestami bola vyrovnaná partia.”

Zdroj:http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kosice-vyhrali-v-komarne-3-1

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár