Komentáre

Košickí volejbalisti vstúpili do ligy víťazne

KOŠICE. Hladkým víťazstvom 3:0 nad COP Trenčín vstúpili do nového ročníka volejbalovej extraligy hráči VK KDS Šport Košice. V domácej hale potvrdili úlohu favorita a Trenčínu nedovolili ani na chvíľu pomýšľať na prekvapenie. V druhom zápase sa Košičania predstavia v sobotu 29. septembra na palubovke Komárna. O prvom zápase, príprave a cieľoch sme hovorili s jedným z najskúsenejších hráčov Martinom Sopkom.

Konečne sa začala liga. Hladké víťazstvo na úvod poteší…

– Určite sme sa tešili na to, že už začne extraliga. Príprava sa zdala nekonečná, od silovej cez rýchlostnú až po tú hernú. Prišiel očakávaný začiatok sezóny, kde sme potvrdili úlohu favorita víťazstvom 3:0.

Boli ste v pozícii favorita, ktorá nie je ľahká. Zápas ste mali pevne v rukách…

– Niekedy je ťažké hrať s ľahším súperom. Môže prísť strata koncentrácie alebo sa súper chytí na dvoch, troch loptách a môže sa to s nami viezť. V tomto zápase sa to nestalo, udržali sme to a je to výborný odrazový mostík do ďalšieho zápasu.

Prípravu ste na turnaji v Maďarsku ukončili dvoma hladkými trojsetovými víťazstvami nad vicemajstrovskou Nitrou. Nakoplo vás to?

Nitra síce nebola v kompletnom zložení, chýbali im traja hráči, ale dve trojsetové víťazstvá nad nimi v závere prípravy boli dobrým impulzom. Ale v extraligových zápasoch bude všetko závisieť od momentálnej formy. Myslím si, že sme fyzicky pripravení veľmi dobre. Máme to predovšetkým v hlavách, a keď to po tejto stránke zvládneme, môžeme v tejto sezóne dosiahnuť veľa.

Prvýkrát sa v Košiciach otvorene hovorí o finále…

– Myslím si, že určite máme na to, aby sme to dotiahli do finále. Sme spolu už tretí rok, výmeny hráčov sú minimálne, čo môže byť pre nás v porovnaní s ostatnými výhodou. Uvidíme, v akej forme budú hrať ostatné mužstvá. My sa ale pozeráme sami na seba a verím, že tohto roku sa môžeme pobiť aj o majstrovský titul. Cesta je otvorená, už len po nej ísť, makať zo dňa na deň a ísť krok po kroku.

Novinkou je angažovanie dvoch legionárov, Poliaka Marcina Kryśa a Francúza Quentina Rossarda. Ako zapadli do mužstva?

– Úplne skvelo. Marcina viacerí poznajú z Humenného, Quentin je otvorený človek, nie je s nimi najmenší problém. Skôr naopak. Je to plus a pozitívum pre mužstvo a určite aj dobrý impulz. Priniesli niečo nové, aj oni chcú napredovať a posunúť sa na tie najvyššie priečky.

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár