Komentáre

Košickí volejbalisti majú finálové ambície

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice sa pred začiatkom novej sezóny posilnili o dvojicu zahraničných hráčov.

Pozíciu libera prišiel vystužiť Poliak Marcin Kryś a medzi nahrávačmi zvýši konkurenciu Francúz Quentin Rossard.36781697_2033240306710172_104073452788383744_nquentin 2

Cieľom Košičanov v novej sezóne bude účasť vo finále Slovenského pohára a rovnako aj v lige sa pokúsia vybojovať finálovú miestenku.

Vlani si Košičania prvýkrát vyskúšali, ako chutí pohárová Európa, v nadchádzajúcom ročníku sa však budú sústrediť výhradne na domácu scénu.

Príchod dvojice legionárov by mal napomôcť k naplneniu ambícií, ktoré si stanovilo vedenie košického celku.

 36860744_2033244163376453_3310791173802557440_n

„Marcina Kryś poznajú tréneri z pôsobenia v Humennom. Ide o skúseného hráča a keďže nám na pozícii libera skončil Ondrej Haky, ktorému vypršal kontrakt, rozhodli sme sa situáciu riešiť. Kryś mal záujem prísť k nám už pred dvoma rokmi, ale vtedy sme mali tento post obsadený. Pevne verím, že v nasledujúcej sezóne naplno využijeme jeho skúsenosti,“ povedal predseda klubu Milan Šimoňák.

Čakajú ešte na rozhodnutie Vitka

Druhým legionárom, ktorý posilnil košické rady, je 26-ročný nahrávač Quentin Rossard.FB_IMG_1529959223377

„Pochádza z Francúzska z veľkej volejbalovej rodiny. U nás na poste nahrávača skončil Peťo Šompľak a keďže na Slovensku je veľmi málo kvalitných nahrávačov, tak sme sa rozhodli angažovať zahraničného hráča. Tréner na neho dostal pravdepodobne dobré referencie, keďže sme mali aj iné ponuky z Ukrajiny, Ruska, Poľska, Česka a podobne. Ja verím, že sme sa rozhodli správne,“ uviedol Šimoňák.

Káder je už definitívne uzavretý, jediným otáznikom ostáva budúcnosť Mariána Vitka, ktorý vedeniu oznámil, že by chcel skúsiť zahraničný angažmán.

„Všetci hráči, okrem spomínanej dvojice Hakyho a Šompľaka, ktorí u nás pôsobili minulú sezónu, by mali pokračovať. Čakáme ešte na Mariána Vitka, ktorý vyhlásil, že si zháňa nové pôsobisko v zahraničí. Do dnešného dňa však nevieme, ako to s ním dopadlo, pretože aktuálne je v reprezentácii. Ak by odišiel, máme pripravenú náhradu v podobe nášho odchovanca Patrika Marčoka.“

Zákon o športe vníma ako veľmi nešťastný

V predošlých rokoch mali Košičania ambíciu dostať sa medzi prvú štvorku, v nadchádzajúcej sezóne svoje ciele posunuli o čosi vyššie.

„Momentálne sme si stanovili za cieľ finále Slovenského pohára a finále extraligy mužov. Myslím si, že už je najvyšší čas mať konkrétne ciele,“ pousmial sa predseda košického klubu.

Všetky športy a výnimkou nie je ani volejbal veľmi intenzívne sledujú, ako sa vyvíja situácia okolo zákona o športe.

„Myslím si, že ten zákon je veľmi nešťastný. Asi v polovici mája sme mali stretnutie klubov s našou federáciou. Tam nám bolo povedané, že záštitu nad väčšími zväzmi, ako sú futbal, basketbal, hádzaná, volejbal a ďalšie prebral Slovenský olympijský výbor. Ten mal rokovať na Úrade vlády, ministerstve školstva a v parlamente o možnom odklade účinnosti, ktorá je naplánovaná na 1.1.2019. Predkladám, že to vyjde a kompetentní ľudia si uvedomia, že ten zákon nie je dobre postavený. Pokiaľ by sa nepodarilo nič zmeniť, budeme situáciu následne riešiť, keďže do 31.12.2018 platia výnimky. Pevne verím, že zvíťazí zdravý rozum.“

V Košiciach chýba hala na volejbal

V rámci prípravy na novú sezónu absolvujú košickí volejbalisti už tradičné sústredenie vo Vysokých Tatrách.

„Aktuálne sú chlapci aj tréneri na dovolenkách a 1. augusta nastupujú na sústredenie v Tatrách, kde budú zopár dní. Následne 7. alebo 8. augusta odštartujú už tvrdú prípravu v Košiciach. Dovtedy mi tréner predloží návrh prípravných zápasov a turnajov, ktorých by sme sa chceli pred začiatkom sezóny zúčastniť.“

Aj v súťažnom ročníku 2018/19 budú Košičania svoje domáce zápasy hrávať v telocvični Hotelovej akadémie na Južnej triede.

„Žiaľ, budeme musieť pokračovať v našej maličkej hale, pretože v Košiciach nie je kde hrať volejbal. Toho roku sme sa neprihlásili ani do európskych pohárov. Naša federácia zvolila postup, že sa do nich mohli nahlásiť len prvé dve družstvá, ale pokiaľ viem, tak ani Nitra, ani Prievidza sa do nich neprihlásili,“ povedal Šimoňák.

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár