Komentáre

Prievidza aj Košice v novej sezóne s nahrávačom zo zahraničia

Úradujúci slovenský mužský volejbalový majster VK Prievidza pred novou sezónou získal do kádra ukrajinského reprezentanta do 21 rokov Ivana Pliaseckého. Dvadsaťjedenročný nahrávač naposledy pôsobil vo vlasti v klube Barkom-Kažani Ľvov, v tomto ročníku získal titul po finálovom triumfe nad víťazom základnej časti Lokomotivom Charkov.

Prievidza tiež potvrdila ďalších šesť hráčov, ktorí v sezóne 2018/2019 budú hájiť jej farby – sú nimi smečiari Milan Javorčík, Jakub Ihnát a Filip Štepánek, univerzál Martin Kudra, blokár Filip Mačuha a libero Ľuboš Nemec. Pridali sa k skôr potvrdenému kvintetu Martin Jančura, Radoslav Prešinský, Marek Ludha, Patrik Šimko, Peter Mlynarčík. Ako je známe, v mužstve po zisku slovenského double nepokračujú zahraničné opory: estónsky nahrávač Andres Toobal, holandský smečiar Tijmen Laane a dvojica Brazílčanov – blokár Roosewelt de Oliveira a univerzál Marcilio Braga Da Silva, ktorý získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča sezóny (MVP). V tíme tiež skončil smečiar Matej Kubš, hľadá si angažmán.

V utorok prostredníctvom facebooku odštartoval predstavovanie kádra piaty v konečnom poradí extraligy 2017/2018 VK KDS-Šport Košice. Konkurenciou nahrávačovi Marošovi Kasperkevičovi bude Francúz Quentin Rossard. Dvadsaťšesťročný dirigent hry dosiaľ pôsobil iba vo Francúzsku, v rámci najvyšších dvoch súťaží si zahral za Avignon, Chaumont, rodný Fréjus a naposledy za Cannes. Quentin pochádza z volejbalovej rodiny – je synom 294-násobného francúzskeho bývalého reprezentačného smečiara Oliviera Rossarda a bratom smečiara Thibaulta Rossarda, ktorý počas ostatných dvoch sezón pôsobil v poprednom poľskom klube Asseco Resovia Rzeszów. Ich bratranec Nicolas Rossard, libero, naposledy hrával za Paríž Volley, na konte má zlato z ME 2015 aj z vlaňajšej Svetovej ligy.

Aktuálny 12-členný káder majstrovskej Prievidze:
Nahrávači: Martin Jančura, Ivan Pliaseckij (Ukr.)
Smečiari: Milan Javorčík, Jakub Ihnát, Filip Štepánek
Blokári: Radoslav Prešinský, Marek Ludha, Filip Mačuha, Patrik Šimko
Univerzáli: Peter Mlynarčík, Martin Kudra
Libero: Ľuboš Nemec

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár