Komentáre

Košice a Myjava uspeli na úvod sérií o 5.-8. miesto

V sobotu sa hrali aj prvé zápasy sérií o 5.-8. miesto v extralige mužov. V oboch prípadoch sa presadili favoriti, keď Košice zdolali Trenčín 3:0 a Myjava si v troch setoch poradila so Zvolenom. Druhé zápasy sú na programe o týždeň v sobotu 17. marca v Trenčíne a vo Zvolene. Hrá sa na 2 víťazstvá.

Extraliga mužov, o 5.-8. miesto – 1. zápasy (na 2 víťazstvá)
TJ Spartak Myjava – MVK Zvolen 3:0 (11, 20, 20) – stav série 1:0
Rozhodovali: Tiršel a Moravčík, 107 divákov.
Myjava: Valo 0, Ihnát 15, Zeman 6, J. Petráš 18, Pokopec 8, Tarabus 5, libero T. Patúc (Watzka 2, Jalovecký 2, Konc 5). Tréner: Ľ. Šalata.
Zvolen: Michalec 7, Podstupka 1, Kučera 8, Kováčik 6, Kamenský 2, Vrtielka 3, libero Hraňo (Bambura 0, Vaško 1, Herich 6). Tréner: M. Vaško.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Jakub Petráš (Myjava)

Na palubovke Spartaka Myjava sa odohralo veľmi jednoznačné extraligové stretnutie. Domáci boli od začiatku lepší vo všetkých herných činnostiach. Lepšie servovali, prihrávali a boli úspešnejší aj v obrane na sieti. Zaslúžené víťazstvo domácich.

Ľuboslav Šalata, tréner Myjavy: “Boli sme jasne lepší, aj keď náš výkon nebol zďaleka bezchybný.”

Martin Vaško, tréner Zvolena: “Domáci lepšie servovali a prihrávali. Vyhrali zaslúžene.”

VK KDS Šport Košice – COP Trenčín 3:0 (12, 30, 10) – stav série 1:0
Rozhodovali: Tiňo a Mil. Smolko, 105 divákov.
Košice: Kasperkevič 4, Jakubov 19, Kríž 7, Lamanec 12, M. Sopko ml. 9, Bališin 10, libero M. Vitko (Smolej 1, Šompľak 0). Tréner: R. Vlkolinský.
Trenčín: Kyjanica 3, Goč 4, Kozák 11, Jendrejčák 3, Marinič 8, Ondruš 3, liberá Kurej a Ružbaský (Vančo 1, Krišák 1, Remenár 0, Š. Rzyman 0). Tréner: P. Kalný.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Jednoznačne Miroslav Jakubov (Košice), ktorý boduje aj v osobnom živote, vo štvrtok sa stal otcom – malého Miroslava!!

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Som rád, že hráči k zápasu pristúpili zodpovedne. Síce v koncovke druhého setu sme sa nevyhli drobnému zaváhaniu ale a v prvo a treťom  sete sme jednoznačne dominovali.”

Peter Kalný, tréner Trenčína: “S výnimkou druhého setu sme hrali zle. Najväčší rozdiel bol v servise a prihrávke – začalo to v prvom sete. Tretí set jednoznačne COP prehralo s Jakubovom, takže zaslúžené víťazstvo domácich.”

 

Zdroj:http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kosice-a-myjava-uspeli-na-uvod

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár