Komentáre

Farebné ponožky pomohli Košičanom vyhrať

V druhom štvrťfinálovom zápase vyraďovacej časti našej najvyššej volejbalovej súťaže privítali volejbalisti VK KDS – šport Košice na svojej palubovke mužstvo Svidníka. Po vyrovnanom priebehu zdolali Košičania svojho súpera 3:1 na sety. 

V búrlivej kulise, o ktorú sa postarali oba fanúšikovské tábory, dokázali volejbalisti Košíc vyrovnať stav série na 1:1 na zápasy. „V prvom sete súper potrestal množstvo našich zbytočných chýb. V druhom dejstve sme sa však vrátili do stretnutia a otočili jeho vývoj. Zápas sa rozhodoval v koncovkách setov, ktoré sme aj vďaka domácemu prostrediu zvládli lepšie,“ zhodnotil smečiar Košíc Martin Sopko mladší.

Odvrátili mečbal

Počas sobotňajšieho zápasu visel nad košickými volejbalistami povestný Damoklov meč. Ak by totiž zverenci trénera Richarda Vlkolinského nezvíťazili, do bojov o medaily by sa v tejto sezóne nepozreli. „Určite by to bolo veľké sklamanie, ak by sme v tomto zápase vypadli a nepostúpili do semifinále. Svidník má kvalitné individuality, ktoré sú podporené dobrým kolektívom. My sme však špecifickí, pretože ak nám vyjde deň, dokážeme zahrať excelentne. Musíme sa skoncentrovať a pripraviť na rozhodujúci duel. Ak sa nám to podarí, máme na to, aby sme postúpili do prvej štvorky,“ povedal Sopko ml.

Rozhodujúci zápas v stredu

Východniarske derby nájde svojho víťaza v treťom rozhodujúcom zápase o všetko. Tretí duel je na programe už túto stredu o 17. hodine na palubovke Mestskej športovej haly vo Svidníku. Vo štvrťfinále zatiaľ platí staré známe môj dom – môj hrad, keďže v úvodnom zápase série žlto–modrí prehrali 0:3.

„Tieto derby zápasy majú vždy špeciálny náboj. Vo Svidníku sa hrá veľmi ťažko, no dokázali sme tam už uspieť v základnej časti. V stredu tam chceme vyhrať opäť a postúpiť. Nič iné si nepripúšťame,“ povedal košický nahrávač Maroš Kasperkevič.

Brady a farebné ponožky

Súboje play-off prinášajú so sebou aj rôzne rituály, ktoré tradične neobišli ani kabínu volejbalistov VK KDS – šport Košice. Po minuloročnom experimente s blonďavými vlasmi stavili Košičania v tejto sezóne na klasiku. „Dohodli sme sa, že si všetci necháme brady. Ja som toho živým príkladom, keďže zo všetkých spoluhráčov najviac zarastám. Tento rok sme však pridali aj malý bonus. V kabíne sme si odsúhlasili, že každý z nás si obuje špeciálne ponožky, ktoré sú netradičné a farebné, aby nás bolo vidieť,“ povedal s humorom Sopko ml.

Martin Sopko ml. (v žltom) úspešným smečom premenil v sobotňajšom dueli mečbal. V druhom zápase si košický smečiar na svoje konto pripísal dvanásť bodov. 	foto: Iveta Vaculová
Martin Sopko ml. (v žltom) úspešným smečom premenil v sobotňajšom dueli mečbal. V druhom zápase si košický smečiar na svoje konto pripísal dvanásť bodov. foto: Iveta VaculováMarián Vitko: Berieme to športovo 

Emócie vo vybičovanej sérii zápasov dvoch východoslovenských rivalov dodáva aj mikrosúboj bratov Vitkovcov. Košické farby háji libero a zároveň starší z dvojice, 24-ročný Marián. Na opačnej strane, v drese Slávie, pôsobí iba 15-ročný Radovan, ktorý hrá na poste nahrávača. Ich vzájomný súboj si do Košíc prišla pozrieť aj rodina. „Naše zápolenia berieme viac-menej športovo. Medzi nami je skôr zdravá bratská rivalita, nie je to nič prehnané. Ak by sme však v stredu postúpili, určite by to pre mňa bolo o čosi cennejšie,“ dodal s úsmevom Marián Vitko.

Zdroj: https://kosicednes.sk/sport-ine/farebne-ponozky-pomohli-kosicanom-vyhrat/
Autor: Matúš Kozáček

 

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár