Komentáre

Košickí volejbalisti odmietli popravu, rozhodne sa vo Svidníku

Zatiaľ čo volejbalisti Prievidze, Prešova a Nitry sa už môžu pripravovať na semifinále, východniarska séria medzi Svidníkom a Košicami spozná víťaza až v rozhodujúcom treťom súboji.

Rozhodlo o tom sobotňajšie víťazstvo VK KDS-šport nad Sláviou 3:1. Hostia zo Svidníka pritom začali dobre a po domácej výhre 3:0 vyhrali v metropole východu prvý set. Potom však ukázali zverenci Richarda Vlkolinského túžbu po predĺžení sezóny a záverečný smeč Martina Sopka rozhodol o sťahovaní série do Svidníka.

„Vedeli sme, že to môže byť náš posledný zápas a bolo to preto veľmi ťažké. Obzvlášť, keď sme prehrali prvý set a dostali sme sa pod psychický tlak. Potom sme sa však zomkli ako kolektív a podali sme koncentrovaný výkon,“ vyslovil sa po víťazstve 3:1 košický blokár Vladimír Kríž.

Poriadny kameň zo srdca spadol po dôležitej výhre zo srdca aj univerzálovi Patrikovi Lamancovi.Bojovali obaja súperi a bol to teda veľký boj o každú loptu. Myslím si, že si fanúšikovia prišli na svoje. Kľúčová bola podľa mňa naša túžba po semifinále. Nikto nechcel skončiť vo štvrťfinále a to sa na ihrisku ukázalo.“

Reprezentačný smečiar v službách Slávie Marcel Lux priznal, že od druhého setu mali domáci navrch. „Košice pritlačili na servise, odtiahli nás od siete a potom sme už nevedeli zapojiť do hry útok stredom. Trápili sme sa z vysokých lôpt z kolíkov a hrali sme to do dvoj a trojblokov,“ pomenoval hlavné príčiny prehry 23-ročný prešovský odchovanec. „Musíme na to zabudnúť a od zajtra myslieť na domáci zápas. Máme výhodu plnej haly a musíme podať bojovný výkon. Hlavne to chce väčšiu agresivitu na servise, pretože v tomto nás teraz Košice predčili.“

Svidníčania sa mohli v Košiciach oprieť o silnú podporu svojich fanúšikov, ktorí zaplnili dva zo štyroch sektorov športovej haly Hotelovej akadémie. V hanbe však neostali ani domáci priaznivci a výsledkom tak bola skvelá volejbalová atmosféra.

„V takejto atmosfére sa hrá výborne. V závere sezóny nám chodia vypomôcť fanúšikovia Good Angels a skvelí boli aj priaznivci Svidníka. Výsledkom bola určite najlepšia atmosféra v našej hale v aktuálnej sezóne,“ poznamenal Kríž a slová uznania na adresu divákov adresoval aj Lamanec. „V takej atmosfére je radosť hrať. Diváci boli skvelí a určite tomu tak bude aj vo Svidníku. Pôjdeme tam vyhrať a postúpiť ďalej. V prvom zápase sme tam vybuchli, ale séria je opäť živá a teraz budú pod tlakom oni.“

S týmto tvrdením súhlasí aj Vladimír Kríž: „Všetky tieto zápasy sú o psychike. Vo Svidníku sme možno chceli až príliš a keď sme prehrali prvý set v koncovke, viezlo sa to s nami. Teraz sme však späť v sérii a dúfam, že to vo Svidníku tentoraz zvládneme. Karty sú rozdané. Je to 1:1 a ideme bojovať! Ak si podržíme servis, pridáme nejaké bloky a udržíme ich podanie, tak máme šancu. Teraz to už bude len o boji a ja verím, že postúpime.“

Smečiar Svidníka Marcel Lux sa s Košičanmi zhoduje v tom, že tretí zápas bude o hlavách. Na rozdiel od nich je však presvedčený o tom, že do semifinále sa dostane jeho tím.

„Košice i my sme vyrovnanými súpermi a pôjde teda o to, kto to zvládne lepšie mentálne. Vieme, že na nich máme a celkovo je bilancia vyrovnaná 2-2. Dáme do toho všetko srdce a verím, že pôjdeme do semifinále,“ dodal pre košiceonline.sk Marcel Lux.

Rozhodujúci duel je na programe v stredu 7. marca vo Svidníku. Víťaz sa v semifinále stretne s Prievidzou, zdolaný v sérii o 5.-8. miesto narazí na Trenčín.

VK KDS Šport Košice – TJ Slávia Svidník 3:1 (-23, 23, 21, 23) – na zápasy 1:1

Rozhodovali: Vaško a Andrejčák.

Košice: Kasperkevič 2, Jakubov 20, Kríž 14, Lamanec 18, M. Sopko ml. 12, Labík 4, liberá M. Vitko a Haky (Šompľak 1, Smolej 1, Pizur 1, Kopka 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Svidník: Matušovský 7, J. Hriňák 3, Ciupa 12, Majcher 5, Pietrzak 8, Lux 23, liberá Kalužný a S. Paňko (Ščerba 3, R. Vitko 1). Tréner: P. Tholt.

Autor: KOŠICE ONLINE

Foto: KOŠICE ONLINE

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár