Komentáre

Volejbalisti VK KDS-šport sa v Slovinsku rozlúčia s MEVZA Cupom

Bodku za účinkovaním v MEVZA Cupe dajú volejbalisti VK KDS Šport počas víkendu. Už v piatok cestujú Košičania do Ľubľany, v nedeľu a v pondelok ich čakajú dva duely so súpermi zo Slovinska.

Na postup do play-off už v MEVZA Cupe Košičania pomýšľať nemôžu. Na konte majú iba dve víťazstvá a šesť prehier. Kranj a zvlášť Ľubľana budú v Slovinsku papierovými favoritmi.

„V Slovinsku si trúfame zdolať Kranj, ktorý je v tabuľke pred nami. Ak by sme s ním získali tri body, mohli by sme ho preskočiť. Ľubľana však bude jasným papierovým favoritom. Doteraz prehrala iba raz, je to ašpirant na prvé miesto. Je to líder slovinskej ligy, ktorý účinkuje aj v Lige majstrov,“ povedal nám asistent trénera VK KDS Šport Dávid Šalata.

Záverečný turnaj v MEVZA Cupe sa mal hrať pôvodne v januári. Ľubľana však požiadala o mesačný posun a pohárovú rozlúčku tak majú Košičania vsunutú medzi dva štvrťfinálové extraligové súboje so Svidníkom. „Organizátor turnaja nás požiadal o preloženie termínu, keďže v ich hale sa hrali majstrovstvá sveta vo futsale. Nemali sme na výber, museli sme súhlasiť. Hoci je pravda, že tento termín nám veľmi nevyhovuje, keďže sme si kvôli poháru museli posúvať aj extraligové štvrťfinále.“

Hráči VK KDS Šport môžu podľa Šalatu získať ďalšie cenné skúsenosti po konfrontácii s medzinárodným volejbalom. „Hlavne proti Ľubľane si chceme vyskúšať veci, ktoré by sme potom radi tasili v play-off v našej extralige.“

Zdroj:https://kosicednes.sk/sport-ine/volejbalisti-vk-kds-sport-sa-v-slovinsku-rozlucia-s-mevza-cupom/
Autor: Tomáš Tóth
Foto:iv

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár