Komentáre

Košickí volejbalisti vykročili do play-off hladkou prehrou

Volejbalisti TJ Slávia Svidník vyhrali v úvodnom zápase play off extraligovej sezóny 2017-18 nad VK KDS Šport Košice 3:0 a ujali sa vo štvrťfinálovej sérii vedenia 1:0. Košičania vzdorovali domácemu tímu predovšetkým v prvých dvoch setoch, no po nezvládnutých koncovkách ich odpor v treťom dejstve poľavil.

„Prvé dva sety sme sa ťahali bod po bode. V treťom sme im však dokázali odskočiť a potom to už išlo ľahšie. Dôležité bolo, že sme sa do tohto zápasu hecli a potvrdili sme svoje víťazné ambície. Nebolo to ľahké víťazstvo, ale určite nás nakopne a do Košíc si pôjdeme po postup,“ zdôraznil po víťazstve 3:0 nahrávač Slávie Radovan Vitko.

Séria proti Košiciam je pre neho špeciálna, veď na druhej strane stojí jeho starší brat Marián.Keďže som naskočil do zostavy v polovici sezóny, bol to iba náš druhý vzájomný zápas. A v oboch prípadoch som vyhral. Je to teda celkom dobré a verím, že si bilanciu nepokazím ani v Košiciach,“ pousmial sa R. Vitko.

Výrazne horšiu náladu malo pochopiteľne košické libero Marián Vitko.

„Svidník hral uvoľnene a oveľa lepšie ako my. Pôsobili sme zakríknuto a neviem si to vysvetliť. Súper to využil,“ povzdychol si 24-ročný Svidničan v službách KDS-šport Košice.

Košičania pritom vstupovali do play-off s nadstavbovou bilanciou 8-0 (v skupine o 5. až 9. miesto), zatiaľ čo Svidník ťahal šesťzápasovú sériu prehier (v skupine o 1. až 4. miesto).

„Potvrdilo sa, že play-off je nová súťaž a nejaké štatistiky nerozhodujú. Faktom je aj to, že my sme mali v nadstavbe slabších súperov. O všetkom však rozhodol iba výkon v tomto zápase. Musíme dať hlavy hore a doma ich rozbiť. Osobne si nepripúšťam, že by sme sa do Svidníka nevrátili,“ zaujal rázny postoj Marián Vitko. Spoločne s bratom sa zhodli, že rodičia rozdelili v tejto sérii svoju priazeň 50:50 a fandia tak obom.

Tréner víťazného tímu Slávie poďakoval svojim zverencom za výborný výkon. „Čakali sme, že zdatný súper nám nenechá nič zadarmo. Podali sme však koncentrovaný a veľmi kolektívny výkon. Moji hráči sa mi dnes veľmi páčili, boli zodpovední vo všetkých činnostiach a vyhrali zaslúžene. Nebolo to však vôbec ľahké a uvedomujeme si, že v Košiciach to bude ešte ťažšie,“ vyslovil sa tréner Peter Tholt.

Druhý zápas je na programe 3. marca v Košiciach, prípadný tretí 7. marca vo Svidníku. Štvrťfinále sa hrá na dva víťazné zápasy.

Extraliga mužov – play off, štvrťfinále (na 2 víťazstvá):

TJ Slávia Svidník – VK KDS Šport Košice 3:0 (22, 24, 16) – stav série 1:0

Rozhodovali: Čunočka a Tiňo, 350 divákov.

Svidník: Matušovský 9, J. Hriňák 2, Ciupa 9, Majcher 7, Pietrzak 22, Lux 7, libero Kalužný (Markovič 0, R. Vitko 0). Tréner: P. Tholt.

Košice: Kasperkevič 0, Jakubov 11, Kríž 1, Lamanec 17, M. Sopko ml. 7, Bališin 0, libero M. Vitko (Pizur 5, Šompľak 0, Kopka 1, Tesarčík 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Zdroj: https://www.kosiceonline.sk/kosicki-volejbalisti-vykrocili-do-play-off-hladkou-prehrou

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár