Komentáre

Miroslav Jakubov: Chceme ísť do prvej štvorky

Pred volejbalistami VK KDS Šport je prvý štvrťfinálový duel so Svidníkom. Po nadstavbovej časti extraligy piaty tím Košíc sa dnes v prvom kole play-off predstaví na palubovke štvrtého Svidníka. 

„Poznáme sa veľmi dobre. Proti sebe sme za posledné roky odohrali veľa zápasov, či už v príprave, alebo v lige. Hoci v tejto sezóne sme sa v extralige stretli iba dva razy. Svidník hrá prvý zápas doma a v malej hale veľmi dobre podáva, navyše je hnaný bujarými fanúšikmi. Potrebujeme sa vysporiadať so servisom domácich, vedieť si to po ňom prihrať. Nesmieme mať rešpekt z toho, že súper je doma silný. Verím, že aj vďaka bojovnosti tam môžeme vyhrať,“ povedal nám skúsený 30-ročný smečiar VK KDS Šport Miroslav Jakubov.

V tejto sezóne sa títo súperi stretli dvakrát, paradoxne zakaždým bol úspešný celok hostí. Vo Svidníku Košičania vyhrali ešte začiatkom sezóny. V roku 2018 ešte zverenci trénera Richarda Vlkolinského v našej najvyššej súťaži neprehrali. Za sebou majú v nadstavbe v skupine o 5. až 9. miesto osem víťazných vystúpení.

V tomto roku na víťaznej vlne

„Svidník hral v prvej štvorke, kde len prehrával, ale mal to oveľa ťažšie ako my. Náš tím sa v spodnej skupine držal na víťaznej vlne. A aj vďaka tomu je v našej šatni výborná nálada. Tešíme sa na play-off. Veríme, že to skončí 2:0 na zápasy. A keby aj nie a k slovu by prišiel tretí duel, hlavná vec, aby sme postúpili.“

Mužstvo VK KDS Šport účinkuje v extralige tretiu sezónu. V prvých dvoch sa zakaždým dostalo do semifinále a rovnaký cieľ majú v klube aj teraz. „V Košiciach som tretiu sezónu a musím povedať, že pred nami je najťažšie prvé kolo play-off. Chceme však ísť do prvej štvorky, zabojujeme o ňu,“ vyhlásil Jakubov, ktorý bol po nadstavbe v štatistikách najlepším smečiarom extraligy.

Autor:Tomáš Tóth
Zdroj:https://kosicednes.sk/sport-ine/miroslav-jakubov-chceme-ist-do-prvej-stvorky/
Foto:veja

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár