Komentáre

Kohúti nedali Košiciam šancu a prvýkrát sa prebojovali do finále Slovenského pohára

Volejbalisti VK Prievidza skompletizovali zoznam finalistov Slovenského pohára. Zverenci Richarda Nemca vyhrali v sobotňajšom semifinále na domácej pôde nad VK KDS Šport Košice 3:0 a zaznamenali ďalšie domáce víťazstvo v tejto sezóne. “Kohúti” sa do finále Slovenského pohára prebojovali prvýkrát v klubovej histórii a v nedeľu sa v súboji o cennú trofej stretnú s TJ Slávia Svidník.

Slovenský pohár 2018 – Finálový turnaj, Prievidza:
Semifinále – muži
VK Prievidza – VK KDS Šport Košice 3:0 (20, 16, 22)
Rozhodovali: Malík a Sarka, 500 divákov.
Prievidza: Javorčík 9, Roosewelt 10, Toobal 1, Laane 18, Ludha 8, Braga Da Silva Marcilio 6, libero Ľ. Nemec (Jančura 1, F. Štepánek 0, Šimko 0). Tréner: R. Nemec.
Košice: Kasperkevič 1, Jakubov 6, Kríž 4, Lamanec 12, M. Sopko ml. 12, Bališin 1, libero M. Vitko (Pizur 0, Šompľak 0, Labík 2, Tesarčík 0, Kopka 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Najlepšími hráčmi duelu sa stali Tijmen Laane (Prievidza) a Patrik Lamanec (Košice)

Prievidza od začiatku potvrdzovala úloha favorita a mierila za svojim cieľom. “Kohúti” tlačili servisom, výborne bránili a ich náskok postupne narastal. Po bloku Ludhu viedli domáci 13:9 a keď sa presadil dobre hrajúci Javorčík útokom a esom, tak bolo už 18:13. Prievidza vyhrala prvý set 25:20. Podobný priebeh malo aj druhé dejstvo. Prievidza mala situáciu v rukách a po dvoch blokoch Roosewelta viedla 19:13. Druhý set ukončil hráč mesiaca január, ďalší Brazílčan Marcilio a “Kohúti” ho vyhrali 25:16. Prievidza pokračovala v dobrej hre aj v ďalšom sete, vpred ich hnalo aj domáce publikum a tretí set vyhrala 25:22. Tím Richarda Nemca potvrdil, že je v domácom prostredí silný a k desiatim extraligovým triumfom pridal ďalší pohárový.

Richard Nemec, tréner Prievidze: “Koncentrovali sme sa hlavne na seba, Košice sme poznali a nemali nás čím prekvapiť. Včera sme si ich pozreli, priznám sa, že som čakal, že postúpi Prešov a preto som mal v noci viac prípravy na súpera. Chalanov som nabádal, aby boli koncentrovaní, pretože sme v prvom semifinále videli, že sa môže stať všeličo. Veľká vďaka chalanom, že nerobili zbytočné chyby a mali sme zápas pod kontrolou. Vo finále nás čaká Svidník, je to nepríjemný súper, dnes hrali disciplinovane a dobré podávali. Na to si musíme dať pozor a koncentrovať sa na seba, pretože tlak a chcenie niekedy zväzuje ruky. Potvrdili sme, že doma hráme dobre a chceme v tom pokračovať. Verím, že diváci uvidia vo finále dobrý volejbal a budú sa ním baviť.”

Dávid Šalata, asistent trénera Košíc: “Hlavný rozdiel bol dnes v blokoch. Previdza ich mala 13 a my dva. To hovorí za všetko. Hrali sme menej koncentrovane ako včera.”

Marek Ludha, blokár Prievidze: “Myslím, že môžeme byť spokojní s priebehom zápasu aj s našou hrou a môžeme sa koncentrovať na Svidník, ktorý prekvapil. Musíme sa posnažiť, aby sa takého prekvapenie nestalo aj vo finále. Košice hrali včera s Prešovom dobre a preto sme sa na nich dobre pripravili. Dnes rozhodol náš blok, ubránili sme ich. V Slovenskom pohári som bol v drese Nitry dvakrát vo finále, ale ani raz to nevyšlo, verím, že to do tretice sa to podarí a získame trofej. Potvrdili sme, že sme doma silní, pomáha nám výborné publikum. Je tu najlepšia atmosféra na Slovensku a diváci sú našim siedmim hráčom.”

Marián Vitko, libero Košíc: “Sme sklamaní a smutní, myslel som, že ich potrápime viac. Hlavne som myslel, že im spôsobime väčší problém na prihrávke, pretože to mali všetko prihraté v útočke a potom sa ich smečiarom ľahko útočilo na jedny ruky. Naši smečiari to mali všetko na kompaktný dvojblok a to bolo rozhodujúce. Chceli sme sa dostať aspoň do semifinále a sme radi za víťazstvo nad Prešovom, ale dúfali sme, že sa dostaneme aj ďalej. Bohužiaľ to nevyšlo, snáď o rok.”

Ďalší program turnaja:

Nedeľa 4. 2. 2018 (vstupné 5 eur na dvojzápas, zľavnené 2,5 eur):
15:00 FINÁLE ŽENY: STRABAG Volleyball Club – Volley project UKF Nitra
17:30 FINÁLE MUŽI: VK Prievidza – TJ Slávia Svidník

 

Zdroj:http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_kohuti-nedali-kosiciam-sancu-a

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár