Komentáre

Trenčínu stačil na play off aj bod, Košice nedali šancu Zvolenu

Volejbalisti COP Trenčín si zabezpečili účasť v play off, hoci v dnešnom zápase 7. kola nadstavbovej časti o 5.-9. miesto prehrali na palubovke VKM Stará Ľubovňa.

Mladí Trenčania, aj bez zranenej opory Šimona Kozáka, viedli 2:0 na sety a ziskom bodu definitívne rozhodli o tom, že neklesnú na 9. miesto. Domáci volejbalisti napokon duel otočili, vyhrali 3:2 a dosiahli druhé víťazstvo v sezóne. Ani to im však nestačilo na to, aby si ešte zachovali nádej na postup do play off. Stará Ľubovňa totiž na Trenčin stráca dve víťazstvá a osem bodov a odohrá už len dva zápasy, v ktorých ich môže získať maximálne šesť. Zverenci Jána Senka tak o udržanie sa v najvyššej súťaži budú bojovať s najlepšími prvoligovými tímami v prelínacej súťaži.

Líder skupiny 5.-9. VK KDS Šport Košice nenechal nič na náhodu a vyhral nad nováčikom MVK Zvolen 3:0. Východniari boli lepší v každej činnosti a dosiahli trináste víťazstvo v aktuálnej sezóne. V piatok čaká zverencov trénera Richarda Vlkolinského štvrťfinále Slovenského pohára v Prievidzi proti obhajcovi trofeje VK MIRAD PU Prešov.

Extraliga mužov – nadstavbová časť:
skupina o 5.-9. miesto – 6. kolo

VKM Stará Ľubovňa – COP Trenčín 3:2 (-20, -22, 18, 13, 11)
Rozhodovali: Miloslav Smolko a Čunočka, 130 divákov.
S. Ľubovňa: Vislocký 0, Grivalský 1, Imrich 8, Faron 25, Kandráč 11, Buvalič 12, libero T. Senko (Folvarčík 6, Maroš Sopko 3). Tréner: J. Senko.
COP: Goč 1, Ondruš 18, Jendrejčák 10, Marinič 17, Kurej 7, Kyjanica 12, libero Ružbaský (Remenár 0, Martinák 0, Bjelko 0, Fejt 0). Tréner: P. Kalný.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Matej Faon (Stará Ľubovňa)

Ľubovňania začali zápas ustrachane, bez emócií, súperovi poskytli až priveľa priestoru a po dvoch setoch prehrávali 0:2. Vtedy už málokto v Mestskej športovej hale veril v zázrak. Domáci však dokázali otočiť stav a po zlepšenom výkone rozhodli v tajbrejku a pripísali si druhé víťazstvo v sezóne. Po dvoch setoch svietil na tabuli stav 0:2 a s domácimi to vyzeralo zle nedobre.  V ďalšom priebehu zápasu Trenčania výrazne poľavili a domáci vycítili šancu na obrat. Zapli na vyššie obrátky, pridali bojovnosť a začali sa presadzovať. Výrazne zlepšili prihrávku, začali dominovať v útoku a to sa prejavilo aj na stave skóre. Ľubovňania už nepustili hostí do hry a znížili v treťom sete na 1:2. V štvrtom sete už na palubovke dominoval domáci tím, základ úspechu bol v dobrom príjme, kvalitnej prihrávke, v útoku sa presadzovali najmä Faron, Buvalič a Imrich. Ľubovňania dovolili súperovi uhrať len 13 bodov a vyrovnali stav na 2:2.  Ľubovňania napokon po veľmi dobrom výkone v druhej polovici zápasu zdolali súpera druhýkrát na domácej palubovke.

Ján Senko, tréner Starej Ľubovne: “Prvé dva sety z našej strany boli veľmi slabé, nevedeli sme sa dostať do zápasu, žiadne emócie nefungovali, prihrávka nebola dobrá, robili sme dosť veľa chýb a to bola hlavná príčina, prečo sme prvé dva sety prehrali. Potom súper trošku odišiel psychicky aj fyzicky a my sme sa dostali na koňa a už sme to nepustili do konca zápasu. S tým kádrom čo tu máme, dnes som maximálne spokojný.”

Peter Kalný, tréner Trenčína: “Po druhom sete sme prestali hrať volejbal, prehrávali sme výrazne na počty chýb vo všetkých troch zostávajúcich setoch. Neublokovali sme našu zónu dva, kde bolo najviac nahrávok na Buvaliča s Imrichom. Opäť výrazne pomohol Faron. My sme chceli vyhrať, ale získali sme bod, ktorý rozhodol o našej účasti v play off. Dva body sme však stratili. Klobúk dole pred domácimi, nevzdali sa a v závere to bol z ich strany dobrý volejbal.”

VK KDS Šport Košice – MVK Zvolen 3:0 (13, 14, 18)
Rozhodovali: Tiňo a Martin Smolko, 100 divákov.
Košice: Kasperkevič 5, Jakubov 10, Pizur 6, Lamanec 19, M. Sopko ml. 10, Bališin 2, libero M. Vitko (Šompľak 1, Tesarčík 2, Labik 4, Kríž 2). Tréner: R. Vlkolinský.
Zvolen: Michalec 4, Kamenský 12, Vrtielka 6, Orolín 1, Podstupka 1, Kučera 8, libero Hraňo (Vaško 2). Tréner: M. Vaško.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Patrik Lamanec (Košice)

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Som rád, že zápas mal hladký priebeh a súpera sme k ničomu nepustili. Teraz sa však už musíme plne sústrediť náš najbližší zápas.”

Martin Vaško, tréner Zvolena: “Až na pár svetlých momentov sme sa dnes trápili. Domáci boli lepší vo všetkých herných činnostiach a zaslúžene vyhrali.”

 

Zdroj: http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_trencinu-stacil-na-play-off-aj

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár