Komentáre

Po zrážke s jelenicou Vlkolinského auto v servise

Volejbalisti VK KDS Šport si v šiestom vystúpení v MEVZA Cupe pripísali štvrtú prehru. Košičania doma nestačili na Nitru, ktorej podľahli 0:3 (-23, -20, -21). Aj napriek tomu, že všetky tri sety boli celkom vyrovnané, ich koncovky patrili slovenskému majstrovi.  

V MEVZA Cupe účinkuje jedenásť tímov, tri sú zo Slovenska. Košice po prvý raz v histórii hrajú v medzinárodných pohároch, no aj tam sa stretávajú so súpermi, ktorých poznajú veľmi dobre z domácej súťaže. „S Nitrou sa stretávame aj v extralige, v pohárovom zápase však môžete hrať inak, skúšať iné varianty. My máme obrovský problém s tým, aby sme zareagovali na zmenu herného štýlu súpera. V extralige sme s Nitrou konečne uhrali aspoň jeden set, vyhrať s majstrom pre nás ostáva výzvou,“ povedal nám tréner Košičanov Richard Vlkolinský.

Tréner robí kompromisy

Košický a nitriansky klub fungujú, čo možno fanúšik ani netuší, v celkom iných pomeroch. Pod Zoborom je rýdzo profesionálny tím, v mužstve VK KDS Šport pôsobí na plný volejbalový úväzok drvivá menšina hráčov, ostatní majú aj civilné zamestnanie, alebo študujú na vysokej škole. Tréner to musí akceptovať a robiť kompromisy.

„V Nitre majú viac natrénované ako my, a nie preto, že my by sme netrénovali. My naše tréningy často lepíme, hráči majú aj iné povinnosti, tak sa to snažíme nejako zladiť. Chlapci majú popri volejbale svoje zamestnania alebo povinnosti študentov,“ opisuje tréner košické pomery.

„Stane sa, že hráča potom kvôli štátnici nemáte k dispozícii na zápas, alebo pred dôležitým zápasom s Bukurešťou budú mať dvaja hráči zápočtové písomky, tak neprídu na tréning. Pôjdeme v decembri na stretnutie do Rumunska a zamestnaní chlapci si už teraz s predstihom vypisujú v práci dovolenky. Ak teda majú školské či pracovné povinnosti, tak šport prednosť nemá, a tak je to zakotvené aj v zmluvách. Alebo prídu na tréning a rovno povedia, že sú po dennom kolotoči unavení, takže tam hrozí zranenie. Na tréningu hráča nemôžem zataviť, lebo do zápasu nezregeneruje. A potom sa stane to, čo v extralige s Prešovom, že nám na zápase dôjde energia.“

Ak by vletela cez čelné sklo…

Na zápas s Nitrou prišiel tréner netradične so služobným autom, hoci zvyčajne jazdí na svojom súkromnom. „Vo štvrtok som mal nehodu, zrazil som jelenicu. Mal som aj poriadne šťastie, ak by mi vletela do auta cez čelné sklo, mám smolu. Vyskočila spod zvodidiel, mohla mať aj dvesto kíl. Bol to moment, trafil som ju predkom auta, s ktorým som po zlepení častí páskou horko-ťažko došiel do servisu v Prešove, ale všetko z neho vytieklo. Strelil aj airbag, v aute všetko zvonilo. Jelenica skončila v lese, hoci krívala. Volal som aj poľovné združenie, povedali mi, že zver si s ňou už poradí.“

V stredu doma so Svidníkom

Posledné vystúpenie v hale hotelovej akadémie v roku 2017 odohrajú Košičania už v stredu. Doma o 19. hodine privítajú Svidník. Tabuľkový sused tímu VK KDS Šport dokázal v tejto sezóne zdolať aj Nitru. „Svidník sa výrazne posilnil. Stačí príchod dvoch výborných hráčov a sila mužstva výrazne narastie. Budem mužstvo pripravovať tak, aby sme vyhrali, hoci viem, sa boríme s únavou. Mali sme o tom v šatni debatu. Voľno však hráčom nepomôže, to chlapci vedia. Hlupákov v tíme nemám, práve naopak, mám veľmi múdrych hráčov. Dajú si aj poradiť. Trebárs taký Maťo Sopko. Pred letnou prípravou som mu povedal, že musí schudnúť minimálne sedem kíl a on dal dole deväť. Prestali ho bolieť kolená a chrbát. Zvládne svoje zamestnanie, potom ide do posilňovne a tak ešte na tréning, volejbalu podriaďuje veľmi veľa.

So Steauou si vymenili záznamy

Prvý zápas Challenge Cupu odohrajú Košičania pre nevyhovujúcu halu 6. decembra až v Humennom. A čaká ich silný súper – rumunský klub CSA Steaua Bukurešť. Tréner Richard Vlkolinský je aj telocvikárom v Humennom, no svojich žiakov na pohárový zápas neverboval. „Verím, že hľadisko prázdne nebude. Vstupenky sa už predávajú. Ľudia v Humennom sa ma na zápas pýtali, veď kedysi to bolo volejbalové mesto. Isto nás prídu povzbudiť aj priaznivci z Košíc,“ nádeja sa Vlkolinský, ktorý vie, kto je jasným papierovým favoritom. „Bukurešti sme dali k dispozícii záznamy z dvoch našich zápasov a oni nám poslali zase svoje. Tak sa to robí. Trebárs v talianskej lige sú výmeny záznamov zo stretnutí povinné. Pozrel som si ich, a viem jedno – čaká nás extrémne silná Steaua. Kedysi sme v Humennom senzačne zdolali francúzsky klub Poitiers, hoci kurz bol 27:1. Ak chceme s Bukurešťou uspieť, my musíme hrať extrémne dobre, oni zase musia mať slabší deň.“

Autor: Tomáš Tóth
Zdroj:http://kosicednes.sk/sport-ine/po-zrazke-s-jelenicou-vlkolinskeho-auto-v-servise/
Foto:tasr

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár