Komentáre

Rozbehnutého lídra z Nitry Košičania nezastavili

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice v šlágri 10. kola extraligy podľahli na domácej palubovke vedúcej Nitre 1:3.

Zverencom trénera Vlkolinského sa nepodarilo zastaviť doposiaľ neporazených nitrianskych volejbalistov, hoci favoritovi vzdorovali do posledného setu.

Diváci v zaplnenej košickej hale boli povzbudení víťazstvom svojho tímu v úvodnom dejstve, čo Košičania s prehľadom ovládli. Následne sa dostali k slovu hostia, ktorí otočili duel šnúrou troch vyhraných setov.

„Pre diváka bol zápas veľmi pekný a kvalitný. Škoda, že nám to nevyšlo, zaslúžili by sme si za svoj výkon minimálne bodík. V prvom sete sme sa rozbehli veľmi pekne a navyše proti takému súperovi, ako je Nitra. Potom sme trochu zvoľnili na príjme a nevychádzal nám tak servis ako v úvode zápasu. V každom sete sme zahrali veľmi dobre koncovky, takže nás o to viac mrzí, že sme nezískali ani bod,“ povedal smečiar KDS Miroslav Jakubov.

Taktika na servise vyšla iba v prvom sete

V súboji tretieho celku najvyššej súťaže – Košíc s vedúcou Nitrou videli diváci viacero pohľadných akcií na oboch stranách.

„Myslím si, že sa hral pekný volejbal. My sme do toho zápasu išli s tým, že favoritom je Nitra. Chceli sme využiť našu povestnú nižšiu halu najmä na servise, kde sa lopty ťažko tlmia. Vyšlo nám to v prvom sete, ale škoda, že sa to potom nepodarilo dotiahnuť do víťazného konca,“ uviedol Jakubov.

Košickí volejbalisti majú po deviatich zápasoch v extralige na konte šesť výhier a tri prehry.

„Liga je veľmi vyrovnaná. Ešte je len začiatok, ale som rád, že sa nám podarilo povyhrávať aj niektoré ťažké zápasy. Škoda, že s Prievidzou a Nitrou sme doma neuhrali viac. Ideme ale od zápasu k zápasu a uvidíme, čo nám to prinesie.“

V pohárovej Európe si už toho dosť odskákal

Košičania majú nabitý program aj vzhľadom na účasť v európskom pohári MEVZA, kde zbierajú cenné skúsenosti predovšetkým mladí hráči.

„Ja som si už v európskom pohári odohral dosť zápasov, keď som ešte pôsobil v Humennom. Celkom dosť som si tam toho odskákal. Je to veľmi dobrá súťaž, kde sa mladí môžu zohrávať a okúsiť zahraničné kluby. Máme síce teraz viac zápasov, ale išli sme do toho s tým, že vieme, čo nás čaká. Uvidíme, ako sa bude ďalej sezóna vyvíjať,“ povedal Jakubov.

Autor:Patrik Fotta

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár