Komentáre

Vlkolinský: Musíte sa ísť roztrhať za každou loptou…


Počas uplynulého víkendu sa konal druhý turnaj MEVZA Cup. Volejbalisti VK KDS Šport Košice si v ňom na svoje konto pripísali jednu výhru. Po piatkovom vydretom víťazstve nad Myjavou 3:2, podľahli rakúskemu tímu SK Posojilnica Aich-Dob hladko 0:3. Najbližší zápas v MEVZA Cup zohrajú Košičania s volejbalistami Nitry. 

Volejbalisti Košíc v nedeľu nemali svoj deň. Rakúskeho vicemajstra sa nezľakli, no vlastnými chybami sa pripravili o lepší výsledok. „Myslím si, že rozhodol pokoj na ihrisku a veľké množstvo našich nevynútených chýb. Najlepšie tento zápas vyjadruje tretí set. Mali sme šancu vyhrať ho a ovplyvniť vývoj zápasu. Aich-Dob hral však s pokojom a môžem povedať, že v závere tretieho setu nás sfúkli,“ povedal po zápase skúsený domáci smečiar Martin Sopko mladší. Tím z rakúskeho Bleiburgu v MEVZA Cup ešte neprehral, no napriek tomu bol domáci tréner Richard Vlkolinský nespokojný predovšetkým s výkonom svojich zverencov. „Musím povedať, že súper disponoval väčšou kvalitou. V tom prípade, ak chcete uspieť, musíte k výkonu pridať niečo navyše. My sme robili hlúpe chyby, za ktoré nás súper trestal v každom sete,“ nadviazal na svojho zverenca tréner R. Vlkolinský.

Bilancia dve víťazstvá a tri prehry

Po domácom turnaji si pripísali žlto-modrí do tabuľky dva body. Tréner Vlkolinský však očakával od svojich zverencov viac. „Nie som spokojný. Myslím si, že je v silách a možnostiach tohto mužstva podávať ďaleko lepšie a koncentrovanejšie výkony. Ak sa stretnete s kvalitatívne lepším súperom, musíte do toho pridať niečo navyše. Musíte sa ísť roztrhať za každou loptou, musíte na palubovke nechať všetko. Ak by sme to splnili, mohli sme vyhrať aj s týmto ťažkým súperom. Bohužiaľ, nestalo sa,“ povedal nahnevane domáci tréner. V celkovom hodnotení patrí volejbalistom VK KDS Šport Košice priebežne siedma priečka s bilanciou dve víťazstvá a tri prehry.

Hostí z rakúskeho Bleiburgu viedol ako kapitán Slovák Michal Hruška. A po zápase v Košiciach sa tešil z víťazstva 3:0.foto: Iveta Vaculová
Hostí z rakúskeho Bleiburgu viedol ako kapitán Slovák Michal Hruška. A po zápase v Košiciach sa tešil z víťazstva 3:0. foto: Iveta Vaculová

Cenné skúsenosti

Aktuálny ročník stredoeurópskeho MEVZA Cup je pre Košičanov premiérou na medzinárodnej scéne. V zápasoch s kvalitnejšími celkami tak platia pomyselnú nováčikovskú daň. „Raz hráme dobre, raz zle. Robíme veľmi veľa základných chýb. Myslím si však, že pre toto mladé mužstvo sú to dobré zápasy, pretože iba v takýchto zápasoch herne rastie.“ Na slová Martina Sopka mladšieho nadviazal Ondrej Haky. „Tieto konfrontácie sú pre nás psychicky a fyzicky náročné. Zápasy sú na vyššej úrovni ako v lige. Zbierame skúsenosti a snažíme sa posúvať v každom zápase. Verím, že to prenesieme aj do extraligy tak, ako sme to preniesli po turnaji v Rakúsku.“ Do tohto pohára sa zapojilo jedenásť mužstiev zo šiestich krajín. Tri kluby sú slovenské, a to Košice, Nitra a Myjava. Už tento týždeň v sobotu sa žlto–modrí stretnú s Myjavou opäť, tentokrát však v domácej extralige. „Myjava má mladý tím, ktorý nemá čo stratiť. V zápase s nami hrali uvoľnene, bolo cítiť ich túžbu po víťazstve. Očakávam podobný duel aj v extralige,“ zamyslel sa libero Košíc Haky.

Štatistiky nesleduje

Podľa oficiálnych štatistík stredoeurópskej ligy MEVZA Cup je tridsaťročný Martin Sopko mladší piatym najviac bodujúcim hráčom celej súťaže. V doterajšom priebehu zaznamenal celkovo 76 bodov. „Priznám sa, že to vôbec nesledujem. Dôležité pre nás je, aby sme vyhrávali ako tím. Mladší, ale aj my, starší, sa musíme zlepšovať od zápasu k zápasu. Chceme, aby sme odchádzali zo zápasu s dobrým pocitom, že sme urobili maximum pre úspech,“ vyslovil svoje želanie Sopko.

Matúš Kozáček
Zdroj:http://kosicednes.sk/sport-ine/vlkolinsky-musite-sa-ist-roztrhat-za-kazdou-loptou/
Foto: Iveta Vaculová

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár