Komentáre

Košice hostia turnaj stredoeurópskeho MEVZA Cupu

KOŠICE. Košickí volejbalisti budú počas víkendu hostiteľmi druhého turnaja aktuálneho ročníka stredoeurópskeho MEVZA Cupu.

Ich súpermi budú extraligový Spartak Myjava a volejbalový klub SK Posojilnica Aich-Dob z rakúskeho Bleiburgu.

Košičania chcú domáce prostredie využiť naplno a pripísať si k doteraz jedinému víťazstvu ďalšie dve.

Aj kvôli účasti v stredoeurópskej lige mali volejbalisti poriadne nabitý extraligový program, keď počas jedného týždňa odohrali štyri ligové zápasy.

Po troch víťazstvách doma so Zvolenom, na pôde Svidníka a opäť doma s Trenčínom sa im v poslednom zápase náročného týždňa nepodarilo dosiahnuť stopercentnú úspešnosť a doma podľahli vicemajstrovi z Prievidze 1:3.

Ako priznal aktuálne najviac bodujúci hráč – smečiar Martin Sopko ml., v zápase s Prievidzou sa pod zbabraný záver mohla podpísať aj únava z náročného týždňa.

„Prievidza je silný tím. Je úplne jedno, či to bolo našou únavou alebo tým, že sme v štvrtom sete herne absolútne odišli. Ale určite sme ten ťažký týždeň nezvládli najhoršie, hoci sme posledný zápas prehrali,“ zamyslel sa jeden z najskúsenejších hráčov Košíc.

Neprispôsobovať sa súperovi

Pre drvivú väčšinu hráčov Košíc je účasť v európskych súťažiach úplne novou skúsenosťou.

Košičania pred mesiacom na prvom turnaji v rakúskom Waldwierteli zvíťazili nad domácim tímom, ale prehrali s chorvátskou Kaštelou i slovinským Kamnikom.

„Aj tieto zápasy nám ukázali, že sa dá hrať s každým súperom. Musíme ale hrať svoju hru a neprispôsobovať sa súperovi. Sme si toho vedomí, ale na druhej strane si uvedomujeme aj to, že sme mladé mužstvo, ktoré narobí aj kopec chýb. Videli sme to aj pri prehre s Prievidzou. V našej hre boli niektoré veľmi dobré momenty, ktoré ukazujú, že ten volejbal hrať vieme. Musíme dobiť batérie a pripraviť sa na MEVZU. Hráme doma a musíme to využiť.

A my starší musíme prispieť k tomu, aby sme našu hru ustálili. Určite máme na to, aby sme si aj v MEVZA Cupe urobili dobré meno,“ myslí si Sopko.

Hrať s navretou žilou

Podľa nahrávača Maroša Kasperkeviča musia v zápasoch s Myjavou a Aid-Dogom čo najlepšie využiť domáce podmienky.

„Doma, kde sme silní, musíme lepšie podávať, vyvíjať sami na seba tlak a najmä sa nesmieme zložiť tak ako v štvrtom sete s Prievidzou. Lebo tým súperom pomáhame a seba dávame zbytočne dole,“ vraví Kasperkevič, podľa ktorého je cestou k úspechu maximálne nasadenie v každej fáze zápasov.

„Musíme za každého stavu hrať takpovediac s navretou žilou na krku a ísť naplno. V MEVZE sú mužstvá, ktoré nie sú kvalitatívne lepšie ako my, ale dokážu sa správne vyhecovať. Napríklad v zápase so slovinským Kamnikom počas prvého turnaja na nás nevybehli ani tak hrou ako tým, že po každej jednej lopte vrieskali, kričali. My sme si to potom vyskúšali v našej extralige a vyhrali sme v Prešove. To je zrejme ten kľúč k úspechu – byť počas celého zápasu nabudení a ísť na doraz,“ dodáva Kasperkevič.

Priaznivci volejbalu vďaka MEVZA Cupu uvidia od piatka 27. októbra do nedele 29. októbra tri medzinárodné zápasy.

V piatok sa proti sebe postavia Košice a Myjava, v sobotu Myjava a Aich-Dob a program uzavrie nedeľňajší zápas Košičanov s Aich-Dobom. Zápasy sa začínajú vždy o 19.00 hod.

 

Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/20681594/kosice-hostia-turnaj-stredoeuropskeho-mevza-cupu.html#ixzz4wtOLLzef

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár