Komentáre

Voľný víkend – sobotňajší dvojfázový tréning a dobrovoľná posilňovňa

Po troch extraligových kolách patrí volejbalistom VK KDS Šport štvrtá priečka. Až štyri tímy od druhého po piate miesto majú bilanciu dve víťazstvá a jedna prehra, a tak o poradí rozhoduje skóre. Košičania mali tento víkend v najvyššej súťaži voľný. A predsa sa hráči poriadne zapotili.

Voľný víkend bez zápasu nie je v prípade košických volejbalistov o vylihovaní. Tréner Richard Vlkolinský naplánoval na sobotu až dva tréningy.

„Keďže okrem našej extraligy a Slovenského pohára účinkujeme aj v dvoch medzinárodných pohárových súťažiach, voľný víkend bude v tejto sezóne raritou. Aj tak však nebol bez volejbalu, tréner nás v sobotu slušne zaťažil. No ale makať sa musí, sezóna bude náročná. V nedeľu som sa ešte dobrovoľne vybral do posilňovne. Na rozdiel od väčšiny hráčov trénujem cez týždeň kvôli civilnému zamestnaniu len jednofázovo, tak sa musím udržiavať aj vo svojom voľnom čase, aby to moje telo zvládlo,“ povedal nám smečiar Martin Sopko mladší, ktorý je inak závozníkom vo firme s minerálkami, takže volejbalu sa venuje popri zamestnaní.

V prvom domácom extraligovom vystúpení Košice zdolali St. Ľubovňu. Martin Sopko bol s 20 bodmi najlepším hráčom VK KDS Šport. foto: facebook VK KDS Sport
V prvom domácom extraligovom vystúpení Košice zdolali St. Ľubovňu. Martin Sopko bol s 20 bodmi najlepším hráčom VK KDS Šport. foto: facebook VK KDS Sport

V derby dostatočne motivovaní

Košičania sa v strede uplynulého týždňa predstavili vo východniarskom derby v Prešove. So súperom, s ktorým v poslednej sezóne sériu o bronz prehrali 2:3, zvíťazili 3:1. A Martin ako prešovský odchovanec sa po zápase usmieval od ucha k uchu. Na pizzu a jedno pivko šiel potom rovno z haly so spoluhráčmi s pocitom dobre vykonanej práce. Proti bývalým parťákom zaznamenal až 17 bodov, bol najlepším hráčom stretnutia.

„Hralo sa v novej hale, keďže starú prešovským volejbalistom rekonštruujú. Prostredie bolo aj pre mňa nové, osvetlenie tam bolo až katastrofálne, takže veľmi som do hľadiska nepozeral. Ale viem, že tam sedela moja mamina. Prvé dva sety, to bola rýchlovka, domáci nekládli výrazný odpor. Potom sme trochu zaspali my, ale aj tak sme to vyhrali. Podstatné je nezaspať na vavrínoch, lebo pár vydarených zápasov nič neznamená. Na derby sme však nastúpili dostatočne motivovaní. Na prehratú sériu o bronz sme ešte v šatni nezabudli, veď Prešov nám ukradol medailu.“

Najbližšie extraligové kolo čaká Košičanov v sobotu. V hale hotelovej akadémie privítajú o 19. hodine Zvolen. A že nejde o nováčika súťaže, ktorý je len do počtu, dokresľujú aj prvé kolá. Zvolen vyhral z troch vystúpení dva – so Starou Ľubovňou aj s Prešovom.

„Od nás sa so Zvolenom očakáva len víťazstvo, ak sa k tomu postavíme, ako máme, nedáme im žiadnu šancu. Súper bude hrať uvoľnene, a potom sa môže zrodiť aj prekvapenie, ako keď v sobotu zdolal Prešov. Takže ani s nováčikom nemôžete nič podceniť, inak sa to môže kruto vypomstiť. Myslím si, že táto sezóna bude v extralige zaujímavá a prinesie viac prekvapení. Ale my sme doma silní, v našej hale sme v poslednej sezóne dokázali poraziť každého okrem majstrovskej Nitry,“ podotkol prešovský odchovanec, ktorý je v extraligových štatistikách smečiarov na celkovom piatom mieste. V hodnotení najviac bodujúcich hráčov je Sopko na druhom mieste s priemerom 4,8 bodu na jeden set. Pred aj za Martinom sú legionári pôsobiaci v našej najvyššej súťaži.

Podľa štatistík je Martin Sopko mladší v extralige piatym najlepším smečiarom. foto: tasr
Podľa štatistík je Martin Sopko mladší v extralige piatym najlepším smečiarom. foto: tasr

V MEVZA Cupe zatiaľ jedna výhra

Hráči VK KDS Šport majú za sebou prvý turnaj v rámci MEVZA Cupu. Bola to medzinárodná košická pohárová premiéra. V rakúskom Zwettli odohrali tri stretnutia. Domáci Waldviertel v Stredoeurópskej lige zdolali 3:1, so slovinským Kamnikom neuhrali ani set (0:3) a chorvátskemu majstrovi Mladosť Kaštela podľahli 1:3.  „Najmä pre mladších hráčov je to prvá medzinárodná pohárová konfrontácia, takže je skvelé, že takto môžeme zbierať skúsenosti. Každý ťažký zápas vás posúva ďalej. My sme si z Rakúska priviezli jednu výhru, viac by sme boli spokojní, ak by boli dve. Mali sme byť ešte viac hladní po víťazstve. MEVZA Cup len začal, uvidíme, ako nám to pôjde ďalej, verím, že ešte prídu vydarené vystúpenia.“

Tie by si mohli vychutnať aj priaznivci volejbalu v našom meste. Druhý turnaj Stredoeurópskeho pohára odohrajú zverenci trénera Vlkolinského v Košiciach. V hale hotelovej akadémie privítajú v piatok 27. októbra o 19. hodine Myjavu a v nedeľu v rovnakom čase rakúsky klub SK Posojilnica AICH/DOB. „Niektorých súperov v tejto súťaži vôbec nepoznáme, takže v prvom rade sa musíme oprieť o náš výkon a hrať si svoju hru.“

Namiesto svadobných koláčov údené kolená Tréner Košičanov Richard Vlkolinský stihol na začiatku tejto sezóny aj svadbu. Hráči VK KDS Šport síce k svadobnému stolu pozvaní neboli, neochutnali ani koláče, ale zato ich ženáč pozval do podniku na údené kolená a pivečko. A chlapcom sa to pohostenie veru rátalo.(TT)
Namiesto svadobných koláčov údené kolená

Tréner Košičanov Richard Vlkolinský stihol na začiatku tejto sezóny aj svadbu. Hráči VK KDS Šport síce k svadobnému stolu pozvaní neboli, neochutnali ani koláče, ale zato ich ženáč pozval do podniku na údené kolená a pivečko. A chlapcom sa to pohostenie veru rátalo.


Proti Bukurešti v Challenge Cupe  v Humennom!

Priaznivci košických volejbalistov už dnes vedia, že decembrový Challenge Cup do Košíc ani nezavíta. Tím VK KDS Šport vstúpi do tejto súťaže dvojzápasom s rumunským klubom Steaua Bukurešť. 

Hala hotelovej akadémie medzinárodné kritériá nespĺňa a predstavitelia klubu v decembrovom termíne inú vhodnú a voľnú alternatívu v našom meste nenašli. A tak Košičanov prichýlili v Humennom…

„Je to celé smutné. Mať možnosť hrať dôležitý domáci pohárový zápas, a predsa ho nehrať doma… V tak veľkom meste, ako sú Košice, nie je viacero schopných hál, v ktorých by sa mohli hrať halové športy? Fakt by sa zišla aspoň jedna multifunkčná hala, aby sa nestalo to, čo nám, že sa musíme presunúť do Humenného. Volejbal v Košiciach napreduje, diváci by si zaslúžili mať možnosť vidieť zápas s Bukurešťou. Nie je to nejaká dedinská liga, isto by také stretnutie lákalo. A aj keď za nami nejakí fanúšikovia prídu do Humenného, nebudeme tam mať pravú domácu atmosféru. Navyše aj hala bude pre nás, hráčov, cudzia. Je to také všelijaké, ako keď prešovskí futbalisti hrávajú domáce stretnutia v Poprade. A my zasa vycestujeme do Humenného,“ povzdychol si smečiar VK KDS Šport Martin Sopko mladší.

Autom denne do Košíc

Vlani, keď sa dohodol na pôsobení v Košiciach, si kúpil auto. Odvtedy v ňom trávi dosť veľa času. Martin Sopko mladší vie, že vzdialenosť medzi Košicami a Prešovom je malá, no to ešte nič neznamená. „Roky som volejbal hrával v zahraničí, tak som auto až tak nepotreboval. Aj tak by mi väčšinu roka stálo doma, takže by to bola zlá investícia. Na tréningy do Košíc, aj na zrazy pred zápasom chodievam v podstate denne autom. Tú cestu by som už prešiel aj poslepiačky a na spiatočku, má to len malý háčik, že z domu do haly to neraz nie je 25 minút, ale celá večnosť. Zápchy v Prešove, v Košiciach, rozkopané cesty, no katastrofa,“ posťažoval sa trochu jeden z lídrov košického mužstva.

Zdroj:http://kosicednes.sk/sport-ine/volny-vikend-sobotnajsi-dvojfazovy-trening-dobrovona-posilnovna/
Autor: Tomáš Tóth
Foto: tasr

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár