Komentáre

Košickí volejbalisti vykročili do sezóny veľkých výziev hladkým triumfom

Volejbalistov VK KDS-šport Košice čaká najrušnejšia sezóna od vstupu medzi extraligovú elitu. Už budúci víkend vstúpia v rakúskom Waldvierteli do stredoeurópskej ilgy MEVZA, okrem toho sa pripravujú na štvrťfinále Challenge Cupu proti rumunskej Bukurešti a na domácej scéne by radi zaútočili na medailu.

Vzhľadom na hustý program odštartovali pôsobenie v domácej extralige stredajšou predohrávkou proti Starej Ľubovni. Zverenci Richarda Vlkolinského potvrdili pozíciu favorita zápasu a hostí zo severovýchodu Slovenska poslali domov s hladkou prehrou 0:3.

„Konečne začala sezóna! Do zápasu sme išli s veľkou chuťou a hoci sme sa nevyhli množstvu chýb, výsledok je napokon taký, ako sme čakali. Stará Ľubovňa predstavuje nepríjemného súpera a nás navyše brzdili vlastné chyby. Verím, že v ďalších zápasoch ich bude menej,“ skonštatoval blokár VK KDS-šport Miloš Labik.

Stará Ľubovňa držala s Košičanmi krok len počas prvých dvoch setov, ktoré prehrala na 22 a 17 bodov. V treťom už uhrali hostia iba deväť bodov.

„Hodnotiť môžem len prvé dva sety. Tie boli z našej strany veľmi dobré, ale domáci boli útočnejší. Chýbali nám body našich smečiarov a doplácali sme na chyby, ktorými sme sa sami vyhadzovali do autu,“ poznamenal tréner Starej Ľubovne Ján Senko.

Tím Starej Ľubovne by sa mal zlepšovať od zápasu k zápasu. V lete totiž prešiel výrazným omladením.

„Odišlo nám veľa hráčov a z minulej sezóny nám ostali len štyria. Päticu chalanov sme vzali z našej juniorky a z kadetov, okrem toho k nám prišiel Maroš Sopko, ktorý má za sebou ročnú prestávku. Plus sme získali Peleščáka z Prešova. Máme to komplikované, ale robíme to z lásky a našim cieľom je ponúknuť mladým hráčom šancu na osobný rast,“ pridal Senko.

 

Košickí volejbalisti majú naopak výrazne vyššie ambície a na domácej scéne plánujú útok na medailové pozície. Okrem toho sa však podľa Labika tešia aj na premiérové medzinárodné pohárové skúsenosti.

 

„Pre väčšinu z nás to bude niečo nové. Za všetkých môžem povedať, že nás čaká hustá sezóna s množstvom zápasov, ale všetci sa na ňu tešíme. Ja osobne to vnímam ako veľkú výzvu,“ dodal Miloš Labik.

 

Extraliga mužov, predohrávka 2. kola:
VK KDS-ŠPORT KOŠICE – VKM STARÁ ĽUBOVŇA 3:0 (22, 17, 9)
Zápas trval: 72 minút, rozhodovali: Čunočka a Tiňo, 195 divákov.
Košice: Kasperkevič 4, Smolej 8, Kríž 1, Lamanec 11, Martin Sopko ml. 20, Pizur 6, libero Vitko (Šompľak 0, Kopka 0, Labik 5, Tesarčík 2, Bališin 0). Tréner: R. Vlkolinský.
Stará Ľubovňa: Faron 5, Buvalič 3, Peleščák 9, Folvarčík 4, Maroš Sopko 2, Németh 6, liberá T. Senko a Runčák (Bittner 0, Kandráč 1, Pavlík 0). Tréner: J. Senko.

Zdroj:https://www.kosiceonline.sk/kosicki-volejbalisti-vykrocili-do-sezony-velkych-vyziev-hladkym-triumfom

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár