Komentáre

Vlkolinský: Chceme hrať o špicu tabuľky

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice vstúpia do novej sezóny stredajším domácim zápasom (od 19.30 hod.) so Starou Ľubovňou.

Nastúpiť by mali v kompletnom zložení, hoci jedna z opôr Milan Jakubov sa ešte len dostáva do formy po zranení a podobne na tom je aj Jakub Bališin, ktorý je po operácii.

Obaja však budú pripravení zasiahnuť do hry.

Momentálne najväčšie starosti robí košickému trénerovi práve zloženie mužstva pre úvodný duel sezóny proti Starej Ľubovni.

Nášho súpera som nevidel počas leta, pretože sme sa s nimi nestretli na žiadnom turnaji, takže z tohto pohľadu to bude určite náročné, keďže nevieme, čo od nich môžeme čakať. Ja by som hlavne chcel, aby bolo v našej hre vidieť, v čom sme pokročili a na čom sme celé leto pracovali,“ povedal tréner KDS Richard Vlkolinský.

Musia sa pripraviť na Bukurešť

V úvode sezóny by sa mali na palubovku dostať častejšie aj mladí hráči z košickej liahne, ktorí sa v dobrom svetle prezentovali v prípravných zápasoch.

 Do zostavy sa nám vrátili hráči, ktorí mali menšie operácie a medzi nimi je aj Jakubov. Nebudeme si nič nahovárať, je to druhý najlepšie podávajúci hráč ligy a jeden z najlepšie útočiacich hráčov v celej súťaži, takže jeho bude veľmi ťažké nahradiť, kým sa dá úplne do poriadku. Viac-menej s ním nebudeme úplne od začiatku rátať, ale s tým sme aj počítali, takže tomu sme prispôsobili prípravu,“ skonštatoval Vlkolinský.

Vzhľadom na to, že k žiadnej zmene v košickom kádri oproti minulej sezóne nedošlo, budú ambície mužstva veľmi podobné ako vlani.

V prvom rade chceme hrať na špici tabuľky a čo sa týka európskeho pohára, ideme do neho s cieľom získať hlavne skúsenosti, keďže sme ho ešte nikdy nehrali. Dôležité bude sa veľmi dobre pripraviť na Bukurešť a ja hlavne verím, že budeme už kompletní a podarí sa nám cez nich prejsť.“

Senko: Z vlaňajška nám ostali štyria hráči

Stará Ľubovňa na rozdiel od Košíc výrazne obmenila svoj káder v porovnaní s minulou sezónou a tak budú úvodné zápasy hlavne o zohrávaní sa.

Ostali nám v základnej zostave štyria hráči z vlaňajška, takže to pre nás bude veľmi ťažké. Čo sme však v rámci prípravy mohli spraviť, sme urobili a ja verím, že nepoložíme zbrane a ukážeme sa v dobrom svetle,“ povedal tréner Starej Ľubovne Ján Senko, ktorý priblížil zmeny v zostave.

Odišiel nám nahrávač Stanislav Lampart, ktorý nám dosť neskoro oznámil, že odchádza do Prešova na hosťovanie. Odišiel aj blokár Tibor Matušovský, čo bol pre nás ďalší problém. Zo smečiarov nám ostal Roman Németh a doplnili sme to mladými hráčmi z kadetky a juniorky. Stavať by sme to chceli najmä na nahrávačovi Sopkovi, ktorý sa vrátil po ročnej pauze. Zo smečiarov sa budeme najviac spoliehať na trio Faron, Németh a Buvalič.“

Hlavným cieľom Starej Ľubovne v našej najvyššej súťaži bude zabojovať o účasť vo vyraďovacej fáze.

Tak ako každý rok sa budeme snažiť dostať do play-off, aby sme nemuseli hrať baráž. Pre nás je najviac hrateľný Trenčín a ešte aj Zvolen. Nebude to určite ľahké, ale verím, že by sa nám to mohlo podariť,“ skonštatoval Senko

Autor: Patrik Fotta
Foto: Zdroj: Korzár/Judita Čermáková
Zdroj:https://kosice.korzar.sme.sk/c/20652080/vlkolinsky-chceme-hrat-o-spicu-tabulky.html

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár