Komentáre

Premiérovo aj do Európy

Káder volejbalistov Košíc zostal pokope a smeruje do Európy. FOTO: VK KDS Šport Košice

Aj keď v kádri volejbalistov VK KDS-Šport Košice nedošlo po minulej sezóne ku žiadnej zmene v hráčskom kádri, štvrtý tím extraligy čaká v tej novej niekoľko nových výziev. Košický volejbal sa premiérovo predstaví na medzinárodnej scéne v stredoeurópskej súťaži MEVZA Cup i vo Vyzývacom pohári.

Mužstvo trénera Richarda Vlkolinského má za sebou prvý týždeň prípravy, ktorú odštartovalo vo Vysokých Tatrách. “Keďže extraligová sezóna 2017/18 sa začne skôr, príprava bude kratšia, o to rýchlejšie a intenzívnejšie sme ju začali. Vo Vysokých Tatrách sme minulý týždeň od pondelka do piatka absolvovali veľa výstupov s prevýšením vyše 1300 m, v priemere sme denne absolvovali 24 kilometrov. Vyhli sme sa i zraneniam, s touto fázou som veľmi spokojný,” zdôrazňuje Vlkolinský.

Viacerí hráči si podobné túry pamätajú aj z éry Humenného pod jeho vedením. Tie košické však boli podstatne intenzívnejšie. Celá príprava smeruje k tomu, aby bolo mužstvo fyzicky ešte lepšie pripravené na náročnejšiu sezónu. Tento týždeň sa hráči dostanú už aj k loptám, cez víkend si zahrajú na antukovom turnaji v Kojetíne v přerovskom okrese. “Máme dohodnuté prípravné zápasy s Kazincbarcikou či Svidníkom, v septembri sa predstavíme na turnaji VKP Bratislava,” pokračuje.

Po VKP Bratislava, Novom Meste nad Váhom, Humennom, Volley Teame Bratislava, Myjave a Nitre bude VK KDS Šport od roku 2006 v poradí siedmym slovenským mužským klubom, ktorý sa objaví v MEVZA Cupe. Táto stredoeurópska liga bude mať v novej sezóne 11 účastníkov, súpermi slovenskej trojice Nitra, Myjava a Košice budú Aich Dob a Waldviertel z Rakúska, Kaštela a Mladost Záhreb z Chorvátska, maďarská Kazincbarcika a trio zo Slovinska Ľubľana, Kamnik a Kranj.

Metropola východného Slovenska zažije aj premiéru v pohárovej Európe. Košičanom žreb Vyzývacieho pohára prial, v pohári číslo tri ich zaradil priamo do šestnásťfinále, v ktorom v decembri narazia na rumunský klub CSA Steaua Bukurešť. Okrem úspechu na medzinárodnej scéne chcú volejbalisti Košíc v extralige rovnako ako v minulých dvoch sezónach bojovať o medailu.

NA LANE MALI ŠPANIELA

Aj keď káder Košíc, ktoré kladú veľký dôraz i na prácu s mládežou, je stabilizovaný, v ich hľadáčiku sa po konci minulej sezóny objavili aj zahraniční hráči. Najintenzívnejšie rokovali s nemenovaným španielskym nahrávačom. Všetko bolo na dobrej ceste, ale nakoniec jeho príchod zmarili hráčove neúmerné požiadavky. V sezóne 2013/14 sa pod Vlkolinského vedením v Humennom zviditeľnil iný španielsky nahrávač Miguel De Amo, ktorý dnes figuruje v reprezentácii a z Almerie prestúpil do francúzskeho Toulouse. Košičania už o posile v zahraničí neuvažujú, rokujú ešte s jedným slovenským hráčom.

Zdroj:http://www.svf.sk/sk/archiv-sprav/detail-spravy/_premierovo-aj-do-europy
09. 08. 2017 – Denník Šport, Pavol Kubiš

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár