Komentáre

V kádri košických volejbalistov veľké zmeny nebudú

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice sa v novej sezóne premiérovo predstavia v európskom pohári Challenge Cup.

Nováčika súťaže vyžrebovali priamo do 16-finále, kde si zmeria sily s rumunským celkom CSA Steaua Bukurešť. Prípravu na nový ročník začnú v závere mesiaca.

Káder Košičanov sa oproti minulej sezóne takmer vôbec nezmení, pričom väčší priestor by mali dostať odchovanci klubu.

„Už sme sa pozerali po nových hráčoch a prebehli aj nejaké rozhovory, ale my máme družstvo stabilizované a nie je potrebné akútne doplnenie kádra. K vážnym zmenám by teda nemalo dôjsť, aj keď môže sa niekto zraniť, ale máme veľmi dobrú juniorku. Mladí chlapci mali výbornú sezónu, v ktorej získali bronz na majstrovstvách Slovenska.

Avizovali sme, že mládež bude mať šancu ukázať sa aj v A mužstve a to chceme dodržať. Pre budúcnosť je to veľmi dôležitý krok,“ povedal tréner KDS Richard Vlkolinský.

Domáce zápasy hrajú v „hangári“

V európskej súťaži Challenge Cup sa Košice predstavia vôbec prvýkrát a žreb im pridelil rumunského súpera.
„Steaua Bukurešť je mužstvo, ktoré poznám veľmi dobre z môjho predošlého pôsobiska, kde sme ich viackrát dostali do prvého kola. Odvtedy však už prešiel istý čas, ale môžem povedať, že majú veľmi dobré zázemie. Zápasy hrávajú v obrovskej hale, ktorú by som prirovnal k hangáru. Pre nás to bude určitá nevýhoda, ale zo všetkého sa dá spraviť neskôr výhoda, takže uvidíme. Ich káder zatiaľ nepoznám, ešte na to máme čas, keďže sme boli vyžrebovaní priamo do druhého kola. Môžem si teda naštudovať súpera v začiatku sezóny a vidieť ako hrá,“ skonštatoval Vlkolinský.
Ambícia Košičanov v domácej súťaži bude tak ako predošlé roky hrať o medailové pozície.

„Kvalita v kádri rozhodne je, ale ani v minulej sezóne sme sa nevyhli obrovským výkonnostným výkyvom. V jednom zápase môže mať hráč fantastické štatistiky a v druhom takmer nič. Aj napriek tomu, že sme výrazne pracovali na stabilizovaní výkonov sa to neustále opakuje. Hlavne mladšie ročníky potrebujú skúsenosti zo zápasov na vrcholnej úrovni. Sledujeme aj ostatné kluby a vidíme, že sa poniektorí posilňujú aj o zahraničných hráčov, prípadne Slovákov so skúsenosťami zo zahraničia, takže aj tento rok bude liga veľmi náročná.“

Čakajú ich ťažké Tatry

Minulé leto absolvovali zverenci trénera Vlkolinského v rámci letnej prípravy aj výstupy na vrchy v Tatrách, čo by si chceli zopakovať.

„Letnú prípravu začneme 31. júla a hneď nás čaká sústredenie v Tatrách. Minulú sezónu sa nám podarilo fyzicky pripraviť mužstvo na veľmi vysokej úrovni, o čom svedčí aj fakt, že sme mali minimum zranení. Teraz sa však vydáme trochu inou cestou, bude to v Tatrách určite intenzívnejšie a zameriame sa viac na komplexnú fyzickú prípravu. Okrem behov a výstupov so sebou vezmeme funkčnú posilňovňu a každý deň budeme poctivo trénovať. Čakajú nás veľmi ťažké Tatry,“ povedal košický kouč.

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár