Komentáre

Najužitočnejšími hráčmi extraligy sú blokári – Ludha a Widerman

Dream Team extraligy mužov 2016-2017.

V štvrtom ročníku ankety o najlepšieho volejbalistu a volejbalistku extraligy dominovali blokári majstrovských tímov. Najužitočnejšími hráčmi sezóny 2016-2017 sa na základe hlasovania extraligových trénerov stali Marek Ludha z VKP Bystrina SPU Nitra a Terézia Widerman z VK Slávia Ekonomická univerzita Bratislava.

Ludha patril k piliérom tímu Mareka Kardoša, ktorý získal druhý rok za sebou majstrovský titul a stal sa prvým obhajcom od roku 2003, kedy sa to podarilo volejbalistom Púchova. Dvadsaťtriročný rodák zo Zvolena odohral v tejto sezóne 34 zápasov, v ktorých nazbieral 298 bodov. So 111 blokmi bol na druhom mieste za prešovským blokárom Ľubošom Mackom (114) a k tomu pridal 24 es.

Do ideálnej zostavy trénerov sa dostali – nahrávač: Juraj Zaťko (VKP Bystrina SPU Nitra), smečiari: Martin Sopko st. (VK MIRAD PU Prešov) a Andrej Patúc (VK Prievidza), blokári: Marek Ludha (VKP Bystrina SPU Nitra) a Ľuboš Macko (VK MIRAD PU Prešov), univerzál: Valdir Sequeira (VK Prievidza) a libero: Marián Vitko (VK KDS Šport Košice).

Dream TEAM 2017_muži

V ženskom hlasovaní vyhrala anketu aj v jej štvrtom ročníku hráčka VK Slávia EU Bratislava. Po dvoch triumfoch Miroslavy Kuciakovej a minuloročnom prvenstve Barbory Kosekovej sa tentokrát dočkala skúsená blokárka Terézia Widerman. Dvadsaťosemročná Levičanka nevynikala v štatistikách, ale v tíme Michala Matušova bola veľmi dôležitým článkom. Hrala na poste blokárky, ale nemala problém pomôcť aj na prihrávke, keď bolo treba. Slávia v tejto sezóne zopakovala double, Widerman sa stala najlepšou hráčkou svojho tímu aj na finálovom turnaji Slovenského pohára. V 30 dueloch nazbierala 182 bodov, z toho zaznamenala 63 blokov a dala 20 es.

V ideálnej zostave extraligových trénerov sú – nahrávačka: Alica Sokolov-Székelyová (VK EPERIA Prešov), smečiarky: Nataša Ševarika (1. Bratislavský volejbalový klub), Lucia Mikšíková (VK Slávia EU Bratislava), blokárky: Terézia Widerman (VK Slávia EU Bratislava) a Sandra Szabóová (VK Slávia EU Bratislava), univerzálka Nikola Pištěláková (VK Slávia EU Bratislava) a libero Michaela Španková (Volley project UKF Nitra)

Víťazi ankety o najužitočnejšieho hráča extraligy:
2016-17 Marek Ludha (VKP Bystrina SPU Nitra)
2015-16 Martin Sopko st. (VK MIRAD PU Prešov)
2014-15 Andrej Patúc (Spartak VKP Komárno)
2013-14 Mikolaj Sarnecki (ŠK Chemes Humenné)

Víťazky ankety o najužitočnejšiu hráčku extraligy:
2016-17 Terézia Widerman (Slávia EU Bratislava)
2015-16 Barbora Koseková (Slávia EU Bratislava)
2014-15 Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava)

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár