Komentáre

Volejbalový bronz získali Prešovčania

Východniarska volejbalová bitka o bronz už ani napínavejšou byť nemohla.

Foto

Vo východniarskej sérii o bronz mali napokon navrch Prešovčania / KOŠICE ONLINE

Po úvodných štyroch zápasoch bol stav nerozhodný 2:2 a parádnu gradáciu priniesol aj kľúčový piaty duel. Prešovčania viedli 2:0, no nezlomní Košičania vyrovnali a o všetkom rozhodol až tajbrejk. V ňom triumfoval domáci Mirad 15:12.

„Bolo to prekrásne vyvrcholenie bojov o tretie miesto,” pustil sa do hodnotenia prešovský tréner Jaroslav Vlk. „Prvé dva sety sme zvládli po všetkých stránkach a výborne rozohraný sme mali aj tretí set. Za stavu 16:13 nás však zadržal Lábik na podaní. Nevedeli sme sa vymaniť spod tlaku a Košice sme postavili na nohy. Súper bol lepší aj vo štvrtom sete, kde dominoval v útoku a výborne bránil v poli. Sezónu sme však nechceli skončiť prehrou. Tajbrejk sme nezažali ideálne, ale potom sme to zvládli srdiečkom. Aj keď musím uznať, že aj Košice bojovali veľmi príkladne. Nedali nám nič zadarmo.”

Zatiaľ čo na prešovskej strane vypukli po zápase medailové oslavy, do očí košických volejbalistov sa tlačili slzy.

„Zápas bol taký, ako celá séria. Bolo to veľmi vyrovnané a víťazstvo si napokon opäť uhral domáci tím. Chceli sme to prelomiť, aj keď nám úvodné dva sety nevyšli. Vybojovali sme si však tajbrejk a v ňom sme prehrali dosť tesne,” povzdychol si smečiar Martin Sopko mladší. Napriek prehre nemal svojim spoluhráčom čo vyčítať: „V Prešove sme odohrali tri kvalitné zápasy. Súper bol veľmi kvalitný a niekto štvrtý byť musel. Vyšlo to na nás a domácim musíme poblahoželať.”

Aj podľa trénera VK KDS-šport Richarda Vlkolinského zo seba vydali jeho zverenci maximum.

„Zápas to bol pekný. Vyzeralo to na uterák, ale dokázali sme sa vrátiť do hry. Celkovo sme však prehrali a tak nemôžeme byť spokojní,” zamyslel sa tréner, ktorý oslavoval v deň zápasu 48. narodeniny.

Košičania síce neobhájili vlaňajší bronz, proti jednému z hlavných kandidátov na majstrovský titul však predviedli príkladnú bojovnosť.

„V tíme máme troch profesionálov a ostatní sú pracujúci či vysokoškoláci a stredoškoláci. Je teda cenné, že sme dokázali bojovať o bronz so silným Prešovom až do samotného konca. Urobili sme ohromný kus práce a nebolo ľahké pripraviť tento tím tak, aby hralo o medaily. V rámci prvej päťky sme dokázali s výnimkou Nitry opakovane poraziť všetkých. Veľký klobúk dole pred hráčmi i nami ako realizačným tímom,” vyznal sa R. Vlkolinský.

O prvé zhodnotenie čerstvo skončenej sezóny sa pokúsil aj Martin Sopko mladší. „Bolo to ako na hojdačke. Hrali sme dobré i zlé zápasy. Verím však tomu, že tento tím má potenciál a v ďalších sezónach by sa mohol vrátiť na medailové pozície. Najviac ma teší domáca podpora fanúšikov, pretože hala bola spravidla plná a atmosféra bola neuveriteľná.”

o 3. miesto – 5. zápas:

VK MIRAD PU Prešov - VK KDS Šport Košice 3:2 (17, 18, -22, -20, 12), stav série 3:2

Zápas trval: 118 minút, rozhodovali: Mokrý, Andrejčák

Prešov: Červeň 8, Halaj 1, M. Sopko st. 24, Macko 10, Lux 21, Drobňák 10, libero T. Lampart (Rajduga 0, Hudák 4). Tréner: J. Vlk.

Košice: Kasperkevič 4, Jakubov 11, Kríž 10, Lamanec 22, M. Sopko ml. 12, Labik 5, libero Vitko (Šompľak 0, Bališin 1, Smolej 1). Tréner: R. Vlkolinský.

Zdroj:https://www.kosiceonline.sk/volejbalovy-bronz-ziskali-presovcania#.WQJZnlcACcY.facebook

 

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár