Komentáre

Košickí volejbalisti ušli hrobárovi z lopaty, sú v semifinále

Volejbalisti VK KDS-šport Košice si zopakujú minuloročnú semifinálovú účasť. V rozhodujúcom treťom štvrťfinálovom súboji porazili na domácej palubovke Spartak Komárno, hoci prehrali prvé dva sety. Neskôr pridali vyššie obrátky a dokonalý obrat skompletizovali v tajbrejku. 

V semifinále sa obhajcovia bronzu stretnú s úradujúcim majstrom VKP Bystrina SPU Nitra. Prvý duel je na programe už v sobotu o 18:00 na palubovke súpera.

VK KDS Šport Košice – VK Spartak UJS Komárno 3:2 (-22, -19, 15, 19, 10)
Zápas trval: 118 minút, rozhodovali: Vaško, Andrejčák 
/na zápasy 2:1, postúpili Košice/

Hlasy: 

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Rozhodla viera vo víťazstvo. Komárno nehralo dobrý volejbal, hrali presne to, čo sme od nich čakali. Našim problémom bolo zaktivizovať sa a možno sme v úvode podliehali vlastnému tlaku. Som veľmi rád, že sme to takto zvládli, pretože na tento zápas budú spomínať chlapci ešte veľmi dlho. Od stavu 0:2 sme hrali excelentne a neboli to žiadne dramatické koncovky setov. Ten zápas sme už potom mali v moci.”

Miroslav Palgut, tréner Komárna: “Dva sety sme mali Košice pod kontrolou, dobre sme začali aj tretí set, urobili sme tri technické chyby, dvoják na nahrávke dali sme loptu zadarmo na druhú stranu, domáci sa chytili, začali lepšie podávať, my sme prestali prihrávať a už sme ich nevedeli zastaviť a ten zápas otočili.”

Marián Vitko, libero Košíc: “Bol to zápas o tom, kto sa viac vyhecuje. V prvom a druhom sete rozhodovali kvalita prihrávky a servisu, potom to už bolo len o tom, kto nechá na ihrisku väčšie srdce.”

Miroslav Jakubov, smečiar Košíc: “Takto sme to urobili kvôli trénerovi. Neveril nám, že dokážeme otočiť zápas z 0:2. Vraj keď to zvládneme, tak pôjde do hola. Ale bez strandy – sme radi, že sme to zvládli, pretože sme nastúpili trochu zakríknuto. Zvýšená bojovnosť pomohla a veľmi ďakujem divákom, ktorí prišli v rekordnom počte a v hale bol neskutočný hluk.”

Peter Janušek, smečiar Komárna: “Mali sme to výborne naštartované. V prvých dvoch setoch sme hrali výborne, potom sme prestali hrať, začali sme nervóznieť a postavili sme Košice na nohy. Je to veľká škoda a niektorí hráči možno nie sú mentálne pripravení na takéto stretnutia.”

Zdroj:https://www.tvkosice.sk/video/58d43a294526ca37f59f30e9

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár