Komentáre

Oslávenec Labik tortu v tvári neočakáva

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice nebudú priamou súčasťou vyvrcholenia Slovenského pohára, ktoré sa cez víkend uskutoční v Starej Ľubovni.

O úspech tak zabojujú už len na jednom, extraligovom fronte.

Z pohára „vylialo“ Košičanov Komárno. Jeho hráči po domácom víťazstve 3:1 zopakovali rovnaký výsledok aj na východe Slovenska.

Z postupu medzi najlepšie kvarteto v rámci prvého vrcholu volejbalovej sezóny na Slovensku sa radoval tím reprezentačného trénera Miroslava Palguta.

„V oboch dueloch sme ťahali výsledkovo za kratší koniec, to bol ten najdôležitejší ukazovateľ. Pohárový dvojzápas nás nezastihol v najlepšej forme, Komárno v ňom bolo lepším družstvom. Prehrali sme si to najmä sami,“ vrátil sa ešte k pohárovému neúspechu blokár košického VK KDS Šport Miloš Labik.

Nepriamo sa tak zhodol so svojím spoluhráčom Vladimírom Krížom, ktorý už po prvom zápase tvrdil, že postup nie je nereálny, ale ak chcú Košičania oň skutočne zabojovať, budú sa musieť vyvarovať veľkého množstva vyprodukovaných chýb.

Nestalo sa. „Súper hral dobre, to treba priznať. Ale my sme sa opäť nevyhli viacerým zaváhaniam.“

Víkend na vyčistenie hláv

Na pohárový nezdar už ale v tíme aktuálne štvrtého tímu extraligovej tabuľky podľa slov Miloša Labika nemyslia.

„Už sme to medzičasom pustili z hlavy. O to viac času máme teraz na poctivý a intenzívny tréning. A zároveň na vyladenie vecí v našej hre, s výhľadom na najbližší extraligový zápas.“

Keďže ten Košičania odohrajú až 18. februára znova v Komárne, najbližší víkend by mohol byť v ich podaní o čosi voľnejší.

„Ak sa tak naozaj stane, myslím si, že nám to padne celkom vhod. Vyčistíme si myseľ a trocha si oddýchne aj telo. Nič tým nezmeškáme, intenzita tréningov je totiž dostatočne vysoká. Od pondelka znova nabehneme do klasického týždenného cyklu v rozbehnutej sezóny,“ hovoril Labik.

Kým najvážnejší súperi zverencov Richarda Vlkolinského budú bojovať o pohárový vavrín, košickí volejbalisti si, zdá sa, v rovnakom čase doprajú povolený doping vo forme oddychu pred rozhodujúcou časťou extraligovej sezóny.

K tomu, aby úplne nevypadli zo zápasového rytmu, by mala slúžiť piatková herná previerka v maďarskej Kazincbarcike.

Chlebíčky, koláče i niečo na pitie

Prelom januára a februára sa v košickej šatni nesie v znamení narodeninových osláv.

Po Martinovi Sopkovi ml., ktorý už pár dní patrí medzi tridsiatnikov, oslávil v pondelok 28. narodeniny práve Miloš Labik.

„V pondelok sme sa k posedeniu nedostali, takže všetko sa chystám napraviť v utorok,“ zvestoval nám čerstvý oslávenec.

Zastihli sme ho akurát v čase príprav menšieho pohostenia pre spoluhráčov. „Chlebíčky, koláče a niečo na zabezpečenie pitného režimu. Zhruba v štandardnom režime, ako to pri takýchto príležitostiach zvykneme robiť,“ smial sa Labik, oboznamujúc nás s ponukou jedálneho lístka i nevyhnutného prísunu tekutín.

V športovom svete si narodeninového oslávenca zvyknú tradične „uctiť“ tortovým direktom do tváre. Takmer dvojmetrový blokár sa ale nič podobné od parťákov v tíme prijať nechystal.

„Nečakám to, a dúfam, že sa ani nedočkám. Aj vo volejbale ide o dobre známy rituál, i keď skôr v ženských kolektívoch. U nás to veľmi nie je zvykom. Veľmi by ma to prekvapilo.“

V kolektíve s početným zastúpením mladých, stále ešte perspektívnych volejbalistov, patrí M. Labik k tým skúsenejším.

Nie je preto terčom rôznych narážok o tom, že sa pomaly stáva „staršinom“ košického družstva?

„Občas sa niečo podobné, v zmysle že rôčky už pribúdajú, pritrafí. Nielen od mladých, ale aj od tých starších. Nie je to však nič strašné. Raz darmo, s plynúcim časom pribúdajú nielen skúsenosti, ale aj roky,“ dodala dobre naladená predsezónna posila zo Svidníka.

Autor: Daniel Dedina
Foto: Judita Čermáková

Pridajte komentár

Musíte byť rihlásený aby ste pridali komentár